Mama

Billendoekjes in de test!

haai

Afgelopen week heb ik Sarah de opdracht gegeven regelmatig haar luiers te vullen met de meest hardnekkige poep. Kruimeltjespoep, plakpoep of met een remspoor tot op haar rug, het is haar gelukt. En ja, sorry voor de vieze omschrijving maar vandaag heb ik het over de walhalla van billendoekjes. Ik heb vijf merken voor je getest en er is een verrassende winnaar uit gekomen!

In mijn zwangerschap kon ik serieus fantaseren over de gehele lijn van Zwitsal. Rook in aan een flesje shampoo, dan waande ik mij al in de kinderkamer met mijn kindje in de armen. Ja, als zij geboren zou zijn zou ze enkel en alleen opgroeien met Zwitsal. Eenmaal geboren kon het mij een stuk minder schelen. Kruidvat, Natusan, Zwitsal, alles staat door elkaar en het wordt allemaal met veel plezier gebruikt.

Op het moment dat er een volle luier-alarm afgaat wil je nog maar 1 ding; schoon die billetjes en snel. Liever niet met te dunne doekjes of te kleine doekjes, waardoor je handen onder komen te zitten. Of met korreltjespoep dat je blijft vegen en zelfs de commode moet poetsen. Nee, het moet efficiënt en snel. En het liefst nog zacht voor die babykadetjes.
Ik laat ze eerst allemaal aan je zien en beoordeel op functionaliteit van de verpakking, de doekjes zelf, geur, hoe goed de doekjes schoonmaken, reactie op de huid, prijs en overige bijzonderheden.

Kruidvat Lotiondoekjes 0% alcohol. 80 stuks

kruid1

 

kruid2

 

 • Verpakking: een vrolijke blauw-paarse verpakking met een plakstrip om de verpakking te sluiten. Deze plakstrip plakt voor een dag of 5 goed, daarna verliest hij zijn kracht en kunnen de doekjes moeilijker worden afgesloten.
 • Doekjes: stevig en groot. Structuur is glad, maar het doekje voelt sterk en is niet kapot te krijgen. Het doekje is goed doordrenkt in de lotion (zowel onderste als bovenste doekje) en lijkt een heel klein beetje te schuimen. De doekjes zijn goed los van elkaar uit de verpakking te halen.
 • Geur: fris en verzorgend.
 • Schoonmaken: Doet ie goed! Met welke poep je ook te maken hebt, je hoeft niet eindeloos te blijven vegen. En de doekjes zijn redelijk zuinig in gebruik want vanwege de grootte kun je ze vaak dubbelvouwen voor een nieuwe veeg.
 • Reactie huid:  0% alcohol en dermatologisch getest (nou zegt dit laatste niet alles). Sarah kreeg geen huiduitslag en heeft een best gevoelige huid. Er is tevens pro vitamine B5 aan de doekjes toegevoegd.
 • Prijs: 1.89
 • Overig: de doekjes zijn ook te gebruiken voor de handjes en het gezicht, omdat de doekjes zo mild zijn. Pluspunt!
 • Conclusie: fijne, sterke doekjes voor diverse doeleinden. Minpunt is de slechte plakstrip.
 • Cijfer: 8,5

Zwitsal Maxi billendoekjes 52 stuks

zwit1 zwit2

 

 • Verpakking: een stevige en herkenbare verpakking met een stevige plakstrip.
 • Doekjes: deze doekjes zijn speciaal voor kindjes die vast voedsel eten. De doekjes zijn wat geribbeld wat het schoonmaken zou moeten vergemakkelijken. De doekjes zijn zeer groot en sterk.
 • Geur: Tja, als ik Zwitsal zeg dan weten jullie denk ik genoeg 😉
 • Schoonmaken: gaat prima, maar om nou te zeggen dat ik merk dat er ribbeltjes in de doekjes zitten? Nee, ik merk hier geen verschil
 • Reactie huid: Redelijk goed. Ik merk dat Sarah een iets rode huid heeft op de dagen dat ik deze gebruik. Had ik niet verwacht!
 • Prijs: 2.84
 • Overig: de doekjes zijn speciaal voor kindjes die vast voedsel eten.
 • Conclusie: heerlijk ruikende, grote doekjes. De ribbels maken geen verschil. Ik merk dat ik het zonde vind om zo’ n heel groot doekje te gebruiken voor een klein poepje of om op te frissen. Je kunt ze wel doormidden scheuren, maar hier is wel wat geweld bij nodig.
 • Cijfer: 8,5

Europrofit Baby lotion wipes (Kruidvat). 72 stuks

euro1 euro2

 • Verpakking: een simpele, witte verpakking. Oogt budgetvriendelijk.
 • Doekjes: kleine, dunne doekjes. Zijn redelijk makkelijk kapot te krijgen. Schijnen door. Zijn goed los van elkaar uit de verpakking te halen. De onderste doekjes zijn vochtiger dan de bovenste.
 • Geur: Een verrassende, lekkere geur die ik nog niet eerder had geroken. Geur blijft na gebruik een beetje hangen. Ik ruik kamille en een zeepachtige geur welke ik niet thuis kan brengen.
 • Schoonmaken: Billetjes met poep zijn niet verstandig, door het kleine formaat van de doekjes en de dunne structuur heb je snel je handen vies. Je blijft vaak poetsen.
 • Reactie huid: Geen reactie waargenomen, de doekjes zijn mild voor de huid.
 • Prijs: 0.69
 • Overig: Ik heb de doekjes gebruikt om op te frissen na een plasluier, hier zijn ze prima voor geschikt.
 • Conclusie: Niet geschikt voor poepluiers, wel voor plasluiers. De doekjes zijn erg dun en klein. De geur is verrassend lekker!
 • Cijfer: 5

Pampers Sensitive

pamper1 pamper2

 • Verpakking: Een stevige, goed uitziende verpakking met het herkenbare Pampers-logo. De verpakking is te sluiten door middel van een klikdop. Onwijs handig!
 • Doekjes: De doekjes zijn niet altijd makkelijk los van elkaar uit de verpakking te halen (niet handig als je met 1 hand je kindje vast hebt). De doekjes zelf zijn groot en sterk. Alle doekjes zijn goed vochtig.
 • Geur: een bijna geurloze-geur (snap je hem?), de doekjes zijn parfumvrij en ruiken dus heel neutraal. De geur doet mij herinneren aan het Ziekenhuis waar de doekjes ook worden gebruikt. Geen fijne associatie, maar dit is persoonlijk.
 • Schoonmaken: Gaat goed met deze doekjes. Je blijft niet eindeloos vegen en je kunt ze goed dubbelvouwen waardoor het zuinig in gebruik is. Korreltjes, plakpoep of keuteltjes, het gaat allemaal even makkelijk.
 • Reactie huid: Geen reactie waargenomen, dat had ik ook niet verwacht met zulke milde doekjes.
 • Prijs: 2.53
 • Overig: De doekjes hebben vochtinbrengende eigenschappen en hydrateren de babyhuid.
 • Conclusie: Fijne, milde en sterke doekjes. De geur vind ik niet lekker en de doekjes blijven aan elkaar plakken op het moment dat je ze uit de verpakking trekt.
 • Cijfer: 8

Albert Heijn lotion doekjes 72 stuks.

albert1 albert2

 • Verpakking:  Een vrolijke, stevige oranje verpakking met een stevige plakstrip. De strip blijft goed plakken, ook na lang gebruik.
 • Doekjes: De doekjes komen goed los van elkaar uit de verpakking. De doekjes zijn groot genoeg en voelen stevig aan. De lotion is goed verdeeld: zowel het onderste als het bovenste doekje zijn voldoende nat.
 • Geur: Hey, dit ruikt naar Zwitsal! Zal de rest ook net zo fijn zijn als het vertrouwde merk?
 • Schoonmaken: gaat goed, de doekjes maken snel en makkelijk schoon. Je kunt ze makkelijk dubbelvouwen voor nog een veeg.
 • Reactie huid: Geen reactie waargenomen. De doekjes laten een zacht lotion-laagje achter, fijn!
 • prijs: 1.69
 • Overig: De doekjes zijn ook geschikt voor de reiniging van babyhandjes en gezichtjes.
 • Conclusie: Heerlijk naar Zwitsal-ruikende doekjes, die sterk zijn, betaalbaar en de doekjes laten een verzorgend laagje achter.
 • Cijfer: 9

Dat maakt de volgende winnaar:

ahlotion

De Albert Heijn lotion doekjes. Hoera!

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (12)

 • Leuk om te lezen Geertje! Ik zal de AH doekjes ook eens gaan testen. Bedankt! 🙂

  Beantwoorden
 • Yes de uitslag!! Daar zat ik op te wachten :-D, was erg benieuwd. Ik gebruik meestal de blauwe doekjes met het beertje van de Jumbo… Die vind ik ook prima, maar heb je helaas niet getest. Heb je die wel eens gebruikt?

  Beantwoorden
  • Ja die van de Jumbo had ik laatst ook! Ik wilde een goede verdeling hebben tussen budget en A merken, dus heb keuzes moeten maken, er zijn er zoveel 😉 Die van de Jumbo is ook wel fijn, alleen vond hem erg ‘schuimen’.

   Beantwoorden
 • Leuk om te lezen. Kruidvat op een mooie 2e plek haha. Ik haal altijd die dozen met 12 verpakkingen in de aanbieding dus ik heb nog een voorraad liggen haha.

  Beantwoorden
 • Wat grappig… Ik heb ook zo’n luierdoekjes test gedaan…dit was mijn resultaat:
  https://wordpress.com/post/31983995/5166/

  Ik denk dat ik de AH doekjes ook maar eens ga proberen…bedankt voor de tip! 🙂

  Beantwoorden
 • Leuke test jullie hebben een lekkere poep week gehad. Hier toch het meeste fan van kruitvat vanwege de prijs maar ook erg fijn in gebruik.

  Beantwoorden
 • Ik zweer echt al jaren bij de etos doekjes.

  Beantwoorden
  • Die heb ik nooit getest! Maar de moeite waard dus? Dan ga ik ze een keer halen!

   Beantwoorden
 • Ik gebruikte ook altijd die billendoekjes van de Ah!
  Ruiken lekker, goedkoop en stevig!
  Helaas geen AH meer hier, dus nu overgestapt op bumblies!
  Ook heel fijn!

  Beantwoorden
 • Ik gebruik altijd die van Hema. En nu weet ik waar ik moet zijn als ze bij Hema op zijn. 😀 bij AH!

  Beantwoorden

Write a comment