Sinds ik weer een beetje mobiel ben ga ik graag de deur uit. Even naar de winkel, de sportschool, het werk of gewoon voor een heerlijke wandeling. Tegelijkertijd ben ik dan ook best onzeker. Stel je voor dat ik onderweg niet lekker word? Of een ongeluk krijg? Hoe laat ik weten wat ik heb en dat ik veel bloedverdunners gebruik? Ik laat je vandaag zien welke items ik altijd meeneem als ik uit huis ga om mij wat zekerder te voelen.
ID on me Identification Bracelet.
Op internet zocht ik afgelopen mei naar iets waarmee ik met een veilig gevoel de deur uit kon. Ik wilde graag bij calamiteiten dat mensen snel wisten wat ik mankeer en welke medicijnen ik gebruik. Het idee dat men na een ongeval niet snel zou weten dat ik een berg bloedverdunners gebruik, maakte mij erg onzeker. Na een tijdje zoeken vond ik de ID on me wrist band. Dit is een waterproof armbandje waar je noodzakelijke medische informatie in kunt stoppen. Het armbandje heeft een opvallende kleur (naar keuze) en is in grootte verstelbaar. Ik bestelde deze via internet en betaalde nog geen €12.00. Ik had hem binnen een week in huis.
Op de bijgeleverde strookjes heb ik mijn naam geschreven, geboortedatum, allergieën, in het kort mijn medische voorgeschiedenis en welke medicatie ik gebruik. Ook het telefoonnummer van mijn partner en ouders staan erop. Tevens staat er met koeienletters dat ik bij een ongeval of ziekte naar het UMC moet in plaats van het ziekenhuis in mijn woonplaats. Voelt veilig dat het er duidelijk in staat!
Het strookje vouw je op een eenvoudige manier, zodat deze makkelijk in het armbandje past. Even dichtklikken en klaar! Hij is waterproof (spat-waterproof) en springt nooit vanzelf open. Het is voor mij een gewoonte geworden om deze om mijn pols te doen voordat ik de deur uit ga.
De Antistollingspas
De antistollingspas heb ik pas een paar maanden. Het is een initiatief van de Trombosestichting Nederland. De pas krijg je niet automatisch, maar moet je aanvragen. Ik wist niet van het bestaan af en kwam er via via achter. Het lijkt mij goed als de pas aan alle Trombosedienst ‘klanten’ wordt aangeboden, maar dit is niet zo. De pas kun je net als je Donorcodicil in je portemonnee bewaren. Het bevat relevante gegevens als je naam, geboortedatum, patiëntnummer en het telefoonnummer van je contactpersoon en jouw Trombosedienst. Ook staat erbij welk soort medicatie je gebruikt. De pas kun je ook in het buitenland laten zien, want er staat een Engelse vertaling bij. De pas is gratis aan te vragen via de Trombosestichting.
Tot zover mijn reisgenootjes. Zouden jullie ook zoiets bij je willen dragen indien dit nodig is?
Comments (11)
Ik vind het mooi om te lezen, Waar je allemaal rekening mee moet houden. Dingen die ‘wij’ gewoon maar doen!
ik vind het wel slordig dat je dit zelf hebt moeten uitzoeken. Dit zou een arts je toch meteen moeten vertellen… standaard!
liefs nathalie
Inderdaad, het is gek dat je daar zelf achter moet komen. Vooral voor oudere mensen lijkt het mij lastig om dat zelf uit te zoeken.
Wat goed om te lezen. Ik werk in de zorg en kende zowel de pas als armband niet. Ik denk inderdaad dat het heel veel mensen een veiliger gevoel kan geven.
Nee gek he, ik had er ook nog nooit van gehoord. Wel van de reanimatiepenning maar niet van de pas of de armband.
De pas ken ik inderdaad wel , hier word die wel groot gepromoot in de wachtkamer van de huisarts het armbandje kende ik niet , ideaal !
Wat goed dat de huisarts daar aandacht aan besteed! Daar kunnen veel huisartsen nog een voorbeeld aan nemen!
mn schoonmoeder heeft ren rond muntje waar volgens mij haar het belangrijkste deel van haar dossier staat opgeslagen. Ik zal van de week eens vragen wat de naam ervan is. Geloof dat hij is meegkomen van het umcg.
Dat is ook een slim idee! Daar had ik dan weer nog nooit van gehoord. Maar wel heel goed dat zij dat draagt!
Och ik heb hem al. Zelfde principe alleen dan de SOS talisman
Hoii,
Ondanks dat dit al een oud artikel is kunt u hier misschien toch op antwoorden. Waar heeft u het armbandje vandaan want ik ben naar zo iets op zoek !
Hi! Ik heb hem toen besteld via http://www.idonme.com