BikkelharT

BikkelharT. Recept oliebollen zonder zout.

Bron: www.bakkerijhaafs.nl
Bron: www.bakkerijhaafs.nl

Vandaag een extra post in verband met aankomende oud&nieuw. Veel mensen staan vanaf vandaag achter de frituurpan om heerlijke oliebollen te maken! In oliebollen zit vaak toegevoegd zout en het zou jammer zijn als je met een zoutbeperking niet van oliebollen kunt genieten. In dit recept voeg ik appel, rozijnen en kaneel toe, voor extra smaak. Je kunt dit eventueel ook weglaten. Lees vooral verder als je benieuwd bent naar het recept!

Voor 35 oliebollen heb je nodig:

  • 1 kilo Tarwebloem
  • 1 Liter handwarm water
  • 80 Gram verse gist of 28 gram gedroogde gist
  • 60 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel (optioneel)
  • 200 gram rozijnen, geweld (optioneel)
  • 1 grote Elstar, in kleine blokjes (optioneel)

Bereiden:

Voeg de gist toe aan het water en laat de gist al roerend langzaam oplossen in het warme water. Voeg de suiker, kaneel, rozijnen en appelstukjes toe en roer even door. Voeg dan de bloem toe aan het beslag en roer dit door. Laat het beslag 45 minuten rijzen op een warme plaats, zoals bij de verwarming. Vergeet niet een theedoek op de beslagkom te leggen om uitdroging te voorkomen.

Bakken:

Schep met een ijslepel of met twee gewone lepels hoopjes beslag uit de beslagkom en bak deze in de frituurpan in ongeveer 6 minuten gaar. Bak niet teveel oliebollen tegelijk. In een gemiddelde frituurpan kun je 4-6 oliebollen tegelijk bakken.

Bestrooi de oliebollen eventueel met poedersuiker. Geniet en eet smakelijk!

oliebol

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment