BikkelharT

BikkelharT. Natriumarme producten in de test deel 4.

Vandaag zijn weer twee producten aan de beurt om getest te worden; Cajunkruiden en mayonaise. Naar beiden was ik erg nieuwsgierig omdat ik deze producten veel gebruikte voordat ik moest letten op mijn zout. Lees snel verder om achter het oordeel te komen!

Van Wijngaarde Natriumarme Zaanse mayonaise €0.98 (170 ml) Albert Heijn.

Bij de frietjes of gebakken aardappels at ik altijd een beetje fritessaus of mayonaise. Ook op mijn tomaat of komkommer op de boterham, lekker! Gewone fritessaus en mayonaise bevat veel zout en daarom was ik zo benieuwd naar deze natriumarme mayo. Want smaakt het nog steeds naar mayonaise als je het zout weg laat?

mayo

 

mayoa

 • Uiterlijk: Het is een tube waar je vooral vroeger veel ketchup en mayonaise in zag. Ik had liever een knijpfles gezien of een pot, maar dat is helaas niet het geval. Het is verder een prima verpakking alleen die dop…het is een irritante schroefdop die na een paar minuten draaien eindelijk op zijn plek zit. Jammer.
 • Bereiding: Je kunt het eten bij alles wat je wilt (sommige mensen nemen dat erg serieus). Ik vind het lekker bij de frietjes, gebakken aardappelen, door de sla of op komkommer en tomaat op brood.
 • Geur en smaak: Het ruikt naar mayonaise en het smaakt naar mayonaise. Deze mayonaise smaakt iets zuurder dan ‘gewone’ mayonaise. Lijkt een beetje op Belgische mayonaise en ik vind de smaak heel erg lekker. Ook is hij heerlijk romig. Ik mis totaal geen zout en merk niet eens dat ik een zoutarm product zit te eten!
 • Prijs/kwaliteitverhouding. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want je hebt voor nog geen euro een prima mayonaise in je koelkast liggen. De verpakking met schroefdop is bagger, maar de inhoud is top!
 • Cijfer: 8.5
 • Aanrader? Jazeker! Als je van fritessaus of mayonaise houdt moet je deze proeven. Ik vind hem heerlijk. Het is wel een beetje jammer dat er geen natriumarme fritessaus is, want mayonaise is wel erg vet. Mocht je kaliumbesparende plastabletten gebruiken is het goed om even met je (huis) arts te overleggen of je dit zonder problemen mag eten. Er zit in plaats van natrium namelijk kalium in om het product houdbaar te houden. Hierdoor kan het zijn dat de hoeveelheid kalium in je bloed te hoog wordt bij bepaalde medicijnen. Even overleggen dus en hopelijk genieten!

mayyyo

 

mayyyyyoo

 

Natriumarme Cajun kruiden van Verstegen €1.98 (40 gram) Albert Heijn.

cajun

 

cajunn

 • Uiterlijk: Het potje heeft een herkenbare Verstegen ‘look’ en het blauwe dekseltje staat voor natriumarm. Als je net als ik een kast vol potjes hebt is het wel even zoeken. De verpakking zelf is prima en je opent het potje met een hersluitbare deksel. Het lipje van de deksel houdt het vaak niet vol tot de laatste korrel.
 • Bereiding: Door sausen, om kip te marineren, bij gamba’s, op je gebakken ei…waar niet op? Wij strooien ook wel eens cajunkruiden over de frietjes en aardappels.
 • Geur en smaak: Het ruikt naar Cajunkruiden: lekker spicy en kruidig. De smaak is lekker, maar niet heel bijzonder. Ik mis dat zoutige van de echte Cajunkruiden (wist je trouwens dat dit ongelooflijk veel zout bevat?) Het smaakt vooral naar gekruide paprikapoeder, op zich niet verkeerd. Na bereiding proef ik de kruiden in de verte maar de pit ontbreekt.
 • Prijs/kwaliteitverhouding. De potjes kruidenmixen zijn goed betaalbaar, want je doet er lang mee. Maar dit mixje maakt mij niet erg enthousiast, ik heb betere mixjes geproefd van Verstegen. Mocht je echt een Cajun-addiction hebben dan is deze aan te raden, maar ik mis teveel smaak en pit.
 • Cijfer: 6.5
 • Aanrader? Omdat Verstegen nog veel meer mixen heeft zou ik zeggen: nee. De mixen die ik tot nu toe heb geprobeerd (viskruiden, gehaktkruiden, kipkruiden, eikruiden) zijn veel lekkerder en het proberen zeker waard.  Jammer dat er niet meer chilli inzit, dan was het lekker pittig geweest.

cajunnn

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment