BikkelharT

Natriumarme producten in de test deel 3.

Een week geleden kocht ik in de supermarkt natriumarme bouillonblokjes en een pot zoutarme augurken. De bouillonblokjes heb ik uitgebreid kunnen testen met het maken van de kroketten en de witte wijn saus. De augurken stopte ik in de salade, deed ik op brood en snoepte ik zo uit de pot. Benieuwd wat ik er van vind? Lees maar verder!

Natriumarme groentebouillonblokjes van Damhert €1.84 (64 gram) Albert Heijn.

bouillon

Dit is inderdaad hetzelfde merk als de mosterd waar ik de vorige keer over schreef. Ik ben heel erg blij dat Damhert deze bouillonblokjes in het assortiment heeft, want het is best lastig om met een zoutbeperking bouillon te maken voor soepen en sauzen.

bouillon2

Het fijne aan deze bouillonblokjes is dat er geen zoutvervanger als Kalium in zit. Als je bepaalde medicijnen gebruikt moet je namelijk voorzichtig zijn met je kaliuminname.

bouillon3

 • Uiterlijk: Het ziet er anders uit dan een gewoon bouillonblokje. De textuur is zachter en het ruikt minder sterk (omdat er geen zout in zit). Je ziet de kruiden in het blokje zitten en na het oplossen lijkt het op gewone bouillon.
 • Bereiding: Ideaal voor soepen, sauzen of de kroketten die ik onlangs maakte. Ook al kun je prima zonder bouillon leven, soms is een blokje een must voor een bepaald recept. Het blokje lost goed op en het gebruik spreekt voor zich,
 • Geur en smaak: Het ruikt lichtjes naar bouillon, minder sterk dan gewone bouillon. Je ruikt kruiden en specerijen. De smaak is wat flauw (kan ook niet anders) maar goed genoeg om te verwerken in sauzen of soepen. Een kopje bouillon ‘kaal’ drinken is niet heel erg lekker.
 • Prijs/kwaliteitverhouding. Voor de prijs heb je een prima bouillonblokje voor vele toepassingen.
 • Cijfer: 8.
 • Aanrader? Jazeker! Soms kun je voor een bepaald recept gewoon niet zonder bouillonblokje en dit is een uitkomst.

Augurken Natriumarm Kesbeke. 1.29 Albert Heijn

aug

Ik vergat foto’ s te maken van een ongeopende pot augurken. Toen ik het product wilde reviewen en foto’ s ervan wilde maken, was de pot al voor de helft leeg. Helaas pindakaas. Ehh…augurken.

aug1

Augurken zijn voor mij bijna onmisbaar. In de zwangerschap genoot ik er dagelijks van, maar nog steeds vind ik ze heerlijk op brood of door de salade. Maar er zit veel verborgen zout in wat jammer is. Maar er is hoop, want Kesbeke heeft natriumarme augurken in het assortiment. Hoera!

aug2 aug3

 

 

 

 

 

 

 • Uiterlijk: Het potje ziet eruit als alle andere potjes met augurken. De augurken zelf zijn ook niet van de ‘gewone’ te onderscheiden.
 • Bereiding: Je kunt de augurken op brood doen, in boterhamworst rollen, door de salade gooien of gewoon zo los eten.
 • Geur en smaak: Als ik met mijn neus boven het potje hang, ruik ik gewone augurken. Wacht, er zit nog een luchtje aan. Ik ruik een ‘bijsmaak’. Nou ja, hoe zeg je dat? Een bijgeur? Het stinkt een beetje, moeilijk uit te leggen. De smaak is prima, lichtzuur en het zoete komt wat meer naar voren dan bij gewone augurken. Het zoet overheerst moet ik eigenlijk zeggen. Even wennen. De augurk is niet slap, maar lekker knapperig.
 • Prijs/kwaliteitverhouding. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Het is wel wat prijziger dan een gewone pot augurken, maar dat mag ook wel voor een dieetproduct.
 • Cijfer: 7.5
 • Aanrader? Voor een augurken-addict als ik zeg ik ja. Hou je wel van augurken maar kun je prima zonder? Dan weet ik niet of ik je dit kan aanraden. Je proeft hele zoete augurken en het zure vind ik juist vaak lekker aan de augurken. Maar voor de zure smaak is blijkbaar zout nodig (net als bij zuurkool). De bijzondere geur die ik ruik nodigt ook niet echt uit om er lekker van te eten. Maar toch kan ik niet zonder augurken en mik ik ze braaf op brood en door de salade. Gaat prima.

Tot zover deze twee zoutarme producten in de test! Tot de volgende keer.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

 • Bedankt voor deze blogpost! Ik weet niet wat er mis is met me, maar ik gebruik niet graag zout. Hoe minder zout ik gebruik bij het eten maken, hoe beter. ‘Gewone’ bouillon bevat echter zoveel zout..

  Beantwoorden

Write a comment