BikkelharT

BikkelharT. Alles komt samen.

Voor mij zie ik een oudere man of vrouw, die levenslang gerookt heeft of snoepte van de roomboter op tafel.
Iemand die niet weet hoe het voelt om sportschoenen aan te hebben. Dat worden hartpatiënten. Maar dat beeld moet ik zien te schrappen, dat is geen realiteit.
Ik schrijf op mijn blog over ‘ je’, maar lees alsjeblieft ‘u’ als dit van toepassing is. Het is lastig om respectvol naar zowel jongeren als ouderen te schrijven.

Mijn idee voor vandaag was in de eerste instantie om een filmpje op te nemen met wat algemene informatie over hartziekten.
Maar ik was bang dat dit te langdradig zou worden.Medische informatie kun je echter ook heel goed verkrijgen via de arts, patiëntenfolders en internet, hoewel niet alles op internet betrouwbaar is en je vaak angstiger Google afsluit dan toen je het opstartte. Binnenkort hierover meer.

Een van de redenen dat ik lifeSabout heb opgestart, is dat ik ontzettend veel lifestyle informatie mis omtrent hartziekten. Het gaat hierbij vooral om de invulling en aanpassing van je leven, een gezonde portie positiviteit behouden en de publicatie van zoutarme, vetarme recepten.
En ja, helemaal nieuw is voor mij de combinatie van hartpatiënt en moeder.
Als hartpatiënt zul je de rest van je leven door moeten brengen met datzelfde hart, je hebt geen keuze. Daarom kun je er maar het beste van maken, het is het tenslotte waard!

Beeld je in: ik zal heerlijke zoutarme en vetarme recepten uitproberen en delen, ik struin supermarkten door opzoek naar natriumarme producten om over te schrijven en te delen.
En hoe gaat het met sporten? Hoe ga je om met dagjes weg in combinatie met plasmedicatie? Tips om handig om te gaan met een vochtbeperking, nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hart-en vaatziekten, welke vragen moet je stellen aan je arts, etc.
Mijn ultieme wens is om alles rondom het leven als hartpatiënt hier op maandag samen te laten komen. Hebben jullie ideeën, tips of aanmerkingen? Laat ze horen!
Een vraag aan jullie is dan ook: wat zou je willen weten over het hart, het leven als hartpatiënt, medicatie, psyche, behandelingen en leefstijl?

hartje

Vind je het leuk om jezelf voor te stellen, aarzel dan niet en reageer onder dit artikel of via de mail.

Tenslotte wil ik er nog wel op wijzen dat ik geen medisch inhoudelijke vragen zal beantwoorden. Ga hiervoor naar je behandelend arts.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment