Lifestyle

Bijna drie jaar een blogger. Toen en nu!

Nog een paar maanden en dan blog ik alweer drie jaar. Lifesabout.nl is iets later ‘geboren’ en viert dit najaar haar derde verjaardag. Het leek mij leuk terug te blikken naar het bloggen van toen en het bloggen van nu. En dan bedoel ik zowel het wereldje van bloggen als het schrijven zelf.

Groen bloggertje

Mijn eerste blog schreef ik drie jaar terug voor mommyonline.nl. Ik zag een oproep voor bloggers en ik wilde graag mijn verhaal kwijt. Dat had te maken met alles wat er was gebeurd na de bevalling, het ziek zijn, de dood in de ogen kijken…Mijn tekst wilde ik graag delen met de wereld in de hoop dat ik mensen een stukje herkenning kon bieden. Eenmaal een toetsenbord voor mijn neus bleef ik schrijven. Ik wilde meer, vaker, beter en leuker. Ik wilde bloggen!

Al snel vroeg ik een domeinnaam aan waar ik een week lang over heb nagedacht. Het moest lekker klinken en tijdloos zijn. Maar het moest ook alles omschrijven waar ik over blog. Zo is de naam ‘Lifesabout’ ontstaan en nog steeds ben ik blij met die naam. Een paar weken erna volgde een eigen hosting en mijn persoonlijke blog was geboren. Tevens was dit ook de start van veel bloed, zweet en tranen want ik had absoluut geen kaas gegeten van computers en websites. Maar tot de dag van vandaag heb ik alles zelf uitgezocht en gemaakt. Best een beetje trots!

Met een oude laptop mijn eerste blogjes tikken. Alweer drie jaar geleden…..hoe dan?

En dat schrijven….tja. Ik heb als kind ooit een boekje geschreven over twee kindjes op een schommel. Dat ging nergens over en na dat boekje vond ik schrijven altijd een ‘moetje’. Schrijven op school was saai, verslagen maken en samenvattingen schrijven was geen bal aan. Dat is overigens niet zo gek omdat je interesse nou eenmaal niet bij Napoleon of Zwartboek ligt. Schrijven over datgene wat je wél leuk vindt is pas fijn! En dat heb ik dus pas drie jaar geleden ontdekt. Gek en bijzonder tegelijk, dat een vervelende gebeurtenis (mijn ziek zijn) heeft geleidt tot een mooie wending als bloggen. Wanneer mijn bevalling zonder problemen was verlopen en ik niet ziek was geworden, had ik ook geen behoefte gehad aan een klankbord. Johan Cruijff, je had gelijk!

Verandering van doelgroep

Lifesabout richtte zich de eerste maanden vooral op de hartpatiënten. Ik deelde ervaringsverhalen, verhalen van lotgenoten, zoutloze recepten en ik gaf mensen een kijkje in mijn leven. Ik merkte dat mensen enthousiast werden van dat kijkje in mijn leven en de recepten, maar dat de hartpatiënt mij niet goed wist te bereiken. En dat is ook niet zo gek, want het merendeel van de hartpatiënten is 50 jaar of ouder. En (nog) niet zo thuis in het blogwereldje.

Toen heb ik de keuze gemaakt om mij vooral te richten op recepten, lifestyle en moederschap. Met af en toe een raak persoonlijk artikel die zowel positief kan zijn als verdrietig. Want daar gaat het leven tenslotte om: je hebt drempels, kuilen, hobbels en tussendoor mooie plekjes en uitzichten. Het hoort er allemaal bij en dus is alleen rozengeur en maneschijn niet de werkelijkheid. Mijn blog moet herkenning geven voor jong en oud, en daar horen alle struggles in het leven ook bij.

Schrijven moet je leren

Schrijven moet je leren. Oké, natuurlijk moet schrijven je liggen en je moet ervan houden. Dat laat je al snel genoeg merken wanneer je blogs schrijft. Maar nooit ben je uitgeleerd om teksten te schrijven heb ik geleerd. Schreef ik vroeger nog zonder een herkenbare schrijftechniek (ja die hebben mensen), nu herkennen mensen mij aan mijn manier van schrijven. Dat geeft toch aan dat je op een gegeven moment een bepaalde manier van schrijven hebt gevonden die werkt voor beide partijen. Maar zoals ik al schreef: je blijft leren en ontdekken. Ik blijf manieren van schrijven uitproberen en mijn grootste uitdaging is nog steeds om mensen te raken met woorden. En dat blijft moeilijk, want wat ik voel kan ik nooit helemaal overbrengen op een ander. Maar ik blijf het wel altijd proberen!

Meer dan een hobby

Bloggen is en blijft mijn grootste hobby, maar ik ervaar het als meer dan een hobby. Het is niet mijn werk al verdien ik er soms een leuk zakcentje mee. Maar bovenal is het mijn therapie geweest en nog steeds. Bloggen maakt mijn hoofd leeg, helpt mij relativeren. Bloggen zorgt voor leuke contacten en connecties en bloggen motiveert mij om geïnteresseerd te blijven in de wereld, ook al kon de rest mij soms gestolen worden. Bloggen laat mij lachen en huilen (allebei is nodig) en zorgt voor een zekere ontspanning en balans in mijn leven. Bloggen is tof!

En jullie zijn ook tof, bedankt voor alle lieve en leuke reacties, mails en berichtjes. <3

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Alsjeblieft! en jij bedankt voor alle leuke stukjes.

  Beantwoorden
 • Leuk om lezen! En herkenbaar ook, die evolutie van alleen schrijven over ziek zijn naar een meer allround lifestyleblog. Het leven is ook meer dan ziek zijn alleen. Veel succes verder!

  Beantwoorden
 • Herkenbaar! Op darmpower schrijf ik ook niet alleen over het chronisch ziek maar ook andere blogs en recepten!!

  Ga zo door!

  Beantwoorden
 • Ik vind ook dat bloggen heel wat leuke dingen met zich meebrengt.
  En ik kom hier graag lezen.

  Beantwoorden
 • Leuk om te lezen hoe jij je hierin ontwikkeld hebt. En ook wel herkenbaar, ook al blog ik niet over recepten of het moederschap. Ik merk dat mijn lotgenotengroep ook (nog) niet zo thuis is in de blogs.

  Beantwoorden
 • Mooi inspirerend artikel!

  Beantwoorden

Write a comment