Lifestyle Mama

Bij opa en oma mag alles!

Dat gevoel en die ervaring dat je als kind door je opa(‘s) en oma(‘s) op handen gedragen wordt is onbeschrijflijk en onbetaalbaar. Bij opa en oma mag tenslotte alles en dat moet vooral zo blijven. Oké, nog even een kleine disclaimer vooraf. Bij opa en oma mag bijna alles…

Als kind logeerde ik regelmatig bij mijn opa en oma. Toen ik begon met die logeerpartijtjes had ik nog maar één opa en één oma. Ik weet nog goed dat ik met mijn gevulde tas werd afgeleverd en als eerste richting het grote logeerbed rende. Daar lag op het kussen altijd een zeepje van Nijntje. Ik werd letterlijk en figuurlijk in de watten gelegd en genoot met volle teugen van de dagen bij opa en oma.

In mijn herinnering was ook alles goed en mocht alles. Niet dat ik kattenkwaad uit ging halen, ik was zo braaf als wat. We bakten koekjes, snoepten deeg, speelde met wat ik maar wilde en één dag ging ik met mijn tante mee op stap om wat lekkers te halen voor opa en oma en voor mijn broer en zus. Ik waande mij in het paradijs genaamd Jamin en mocht eindelijk tussen het snoep graaien. Snoepen deden we niet thuis, laat staan kopen. Voor mij was dit heaven. Voor mijn opa en oma zocht ik de meest afschuwelijke kleurstof-bom uit bij de bakker om ze vervolgens thuis te verrassen. Zij waren natuurlijk al lang op de hoogte, maar deden elke keer weer alsof ze compleet verrast werden. Na het boodschappen doen kreeg ik bij mijn tante een gebakken ei met kaas. Niet heel bijzonder zul je denken, maar dit mocht thuis echt niet. Naast een gebakken ei met kaas verlekkerde ik mij met dikke lagen chocoladepasta. Omdat het kon en omdat het mocht.

DSC_0858 (2)

Sarah is nu nog te jong om herinneringen op te slaan voor later, maar ook zij gaat zulke fijne herinneringen krijgen aan haar opa en oma. Haar andere opa en oma wonen in Amerika dus moet ze het vaak doen met één paar. Een paar dat gelukkig dichtbij woont en haar net zo verwennen als mijn opa en oma dat deden. Het begint nu al met appelmoes na het eten, kaas halen bij de kaasboer en een plak kaas meekrijgen. Spelen met alles wat leuk is en stiekem veel te laat naar bed.

Ik ben benieuwd of Sarah ook dat gebakken eitje met kaas gaat krijgen of die lading pasta op haar boterham mag smeren, aangezien mijn ouders dat vroeger bij ons niet toelieten. Maar wat het ook gaat worden, ze zal er vast en zeker goede en mooie herinneringen gaan verzamelen. En heerlijk verwend worden, zoals alleen opa en oma dat kunnen!

Mag jouw kindje ook (bijna) alles bij opa en oma?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (9)

 • Haha zo typisch, dingen die wij vroeger echt niet mochten, mag Aukje nu wel. Daar zijn opa en oma toch ook wel een beetje voor 😉 Om lekker te verwennen…

  Beantwoorden
 • Wat mooi dat je deze herinneringen hebt. Wij zijn heel gelukkig met het feit dat ze alle vier zijn en niet zo ver wonen.

  Beantwoorden
 • Grappig is dat he?! Zelfs desupergezonde opa en oma gingen bij onze kids regelmatig over de schreef. Maar we hebben er nu wel afspraken over gemaakt met beide opa’s en oma’s. Om een overload aan ongezond tegen te gaan. Een klein feestje mag best, maar alles met mate….

  Beantwoorden
 • Dikke laag poedersuiker over de pannekoeken. Zodat je eigenlijk de pannekoeken helemaal niet meer ziet. Pfff als ik alleen al de poedersuiker te hard op de tafel zetten. Moet erbij zeggen dat ze dan bij mij thuis pannekoeken eten. Dus ik met de poedersuiker omgeving zit 😉

  Beantwoorden
 • Heerlijk he die herinneringen, wij mochten altijd het bakje leverpastei met onze vinger uitlepelen mmmmm is trouwens helemaal niet zo lekker als je het met je mes moet doen, maar met sie vinger vroeger haha

  Ook aardbeien met suiker, jokeren met centjes, knikker banen bouwen door hrt hele huis. Fantastisch.
  Ik hoop ook zo dat onze apruit het ook zulke mooie herinneringen mag maken bij opa en oma straks.

  Beantwoorden
 • Ik heb zelf nooit een leuke opa en opa gehad, dus ik hecht er heel veel waarde aan dat ons zoontje dat wel heeft. Dus wat mij betreft mag ‘ie dikke pret hebben bij opa en oma en daar mag zeker (wat) meer dan thuis 😉

  Beantwoorden
 • Super waren de logeerpartijtjes bij mijn oma altijd. Gezellig samen koken, lekker snoep eten en ook een zakje snoep mee naar huis!

  Beantwoorden
 • Wat leuk om te lezen en helemaal waar! Opa en oma zijn er echt om te verwennen… ik kan niet wachten tot ik ooit oma word!

  Beantwoorden
 • […] lifesabout.nl kwam ik het artikel ‘Bij opa en oma mag alles‘ tegen én dat is helemaal waar! Alec en Ryan weten precies hoe een dag bij opa en oma er […]

  Beantwoorden

Write a comment