bij ons aan tafel

Bij ons aan tafel. Weekmenu deel 8.

Alweer het achtste weekmenu die ik met jullie deel! Vorige week aten we heerlijk een paar keer pasta, gingen we tapas eten en hadden we een typisch (en vrij zeldzaam) AVG’tje.

Maandag

Sarah is dol op pasta en dan het liefst met tomatensaus en gehakt. Maandag maakte ik een simpele macaroni met gehakt, paprika en courgette. Klein scheutje gezeefde tomaten erbij en wat kruiden en klaar! Uiteraard met geraspte kaas.

Dinsdag

Dinsdag visdag! Toch? Ik bak een visje met korst van kruiden en paneermeel en we eten daarbij krieltjes en broccoli. Ik ben zelf dol op broccoli! En ik schepte aardig wat op omdat mijn bloedwaarde nog iets te hoog is voor wat betreft de dikte van mijn bloed. Mijn bloed is dus nu ‘iets te dun’ en vitamine K rijke groenten helpt om de waarde weer wat lager te krijgen.

Woensdag

Woensdag aten we weer vis! En dit keer met taco’s. Afgelopen week kwam het recept voorbij van deze lekkere fish taco’s van Tex Mex Santa Maria, maar dan zonder pakje. Heerlijk was het!

Donderdag

Voor de verandering een soort ‘AVG’ vandaag. Wij eten weinig aardappels, maar als we ze eten is het in een stamppot of gebakken aardappeltjes. Dat laatste is vandaag het geval en ik maak lekker witlof uit de oven met ham en oude kaas. Wel alleen voor mijzelf, want mijn man houdt niet van witlof en Saar eet het ook niet. We eten er een rundervink bij.

Vrijdag

Vrijdag wederom pasta! Dus ik maak Sarah weer heel blij. Ik maak met gezeefde tomaten een saus met daarin kipgehaktballetjes. Verder nog wat zoete puntpaprika en champignons. O ja, en veel kaas.

Zaterdag

Zaterdag eten we vaak makkelijk en bakken we frietjes in de oven of we maken pizza. Vandaag aten we ovenfriet met een kipburger op een bolletje en wat left over groenten (sperziebonen en broccoli).

Zondag

En afgelopen zondag was het Vaderdag! We gingen heerlijk tapa’s eten bij Tante’s tapas. Het was ontzettend lekker, maar ik heb wel last gehad van het zout (lees: 1,5 kilo aan vocht vasthouden). Het eten was best zout, maar het was lekker en gezellig!

Tot zover het achtste weekmenu! Benieuwd naar het menu van vorige week? Kijk dan hier!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment