bij ons aan tafel Random recept

Bij ons aan tafel. Weekmenu deel 3.

En we zijn alweer bij weekmenu deel 3! Nog steeds hoop ik dat menigeen inspiratie op kan doen met onze weekmenu’s. Wist je trouwens dat ik nooit met mijn handen in het haar zit als het gaat om het bedenken van een weekmenu? Het helpt wel dat ik elke week een paar verzoekjes van volgers plan (gerechten zonder pakjes en zakjes) maar voor de rest van de week lukt het ook vrij makkelijk. Allerhande afstruinen, kookboeken erbij en plannen maar!

Maandag

Vandaag eten we vrij makkelijk: pizza! Wij gebruiken daar verse pizzadeeg voor of de pizzabodems van Magioni. Deze bestaan voor een deel uit bloemkool. Ik beleg hem met tomatensaus, mozzarella, rode ui, gerookte zalm, champignons en wat kruiden. Giorgio belegd hem met salami en mozzarella.

Dinsdag

Visdag! Ik bak een visje en we eten dit met ovenfrietjes en sperziebonen. Ik krijg veel vragen/opmerkingen over de hoeveelheid groenten (ja echt). Ik mag vanwege mijn bloedverdunners niet teveel vitamine K. Dit zit in groene groenten. Ik eet overdag nog veel andere groenten zoals tomaatjes en worteltjes. Dus geen zorgen, ik eet genoeg groenten!

Woensdag

Wederom een (vind ik) makkelijk maaltje. Chili con carne met rijst, gehakt en ananas. Deze heb je in 15 minuten klaar en het recept staat ook op de blog. En omdat Sarah niet mee at maakte ik hem lekker pittig met cayennepeper.

Donderdag

Dit recept kwam afgelopen week online: de tagliatelle con funghi van Iglo, maar dan zonder Iglo. Sarah en Giorgio aten het met uitgebakken spekjes erbij. Dat kan natuurlijk ook prima!

Vrijdag

Nasi vandaag met een gebakken ei en kipfilet. Deze nasi is met rozijnen, dat vinden Giorgio en Sarah zo lekker! Ik vind het opzich ook wel lekker, maar eet het liever zonder rozijnen. Ken jij deze combinatie?

Zaterdag

Gezond en makkelijk: noedels met sperziebonen, paprika, kip en cashewnoten. Ik blijf altijd van die cashewnoten eten als er nog wat in het zakje blijft liggen…

Zondag

Vandaag aten we bij mijn vader en hij maakte gele rijst met roerbakgroenten en makreel. Er hoort nog een beetje citroensap bij en een gekookt ei, heerlijk! Als je van makreel houd: zeker een keer maken. Hte recept vind je op de website van AH/Allerhande.

Benieuwd naar wat we eerder aten? Hier zie je deel 2 van ons weekmenu!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Nou, ik vind ze erg fijn die weekmenu’s!
    En ik had inderdaad mijn vraagtekens bij jouw hoeveelheid groenten (als ik dat kleine hoopje boontjes zie…Mijn zoontje eet zeker 4 x zoveel). Maar nu begrijp ik het en hoef ik me geen zorgen te maken 😉 (Sorry, je hoeft je natuurlijk niet te verdedigen, maar als je een blog hebt lok je nu eenmaal reacties uit).

    Beantwoorden
  • […] naar wat we eerder aten? Hier zie je deel 3 van ons […]

    Beantwoorden

Write a comment