bij ons aan tafel

Bij ons aan tafel. Weekmenu deel 12.

Tijd voor alweer het twaalfde weekmenu! Ik had helemaal niet in de gaten dat we al zover waren. Afgelopen week aten we weer heerlijke dingen, zoals soep (lang niet gegeten door de warmte), een ovenschotel van eigen recept, een kleffe hap van de snackbar en een zelfgemaakte rijsttafel. Enjoy!

Maandag

Maandag aten we een soort AVG: een zelfgepaneerde schnitzel, sperziebonen en gebakken aardappelpartjes. Tip voor als je minder zout wil eten: ontwijk de gepaneerde schnitzels uit de winkel. Daar zit al zo bizar veel zout in! Ik paneer ze altijd zelf met een mengsel van paneermeel, uipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, wat peper en zout. Heerlijk!

Dinsdag

We hadden weer zin in soep. Door de warmte van afgelopen tijd aten we een tijd geen soep (het is tenslotte al warm genoeg). Ik maakte een Italiaanse tomatensoep met balletjes van eigen recept. Zie hier!

Woensdag

Vandaag aten we een gerecht die opnieuw op de foto moest voor het E-book, namelijk de ovenschotel met sperziebonen en gehakt van Knorr. Ik was even vergeten hoe lekker deze is!

Donderdag

Mijn vader kwam eten en ik maakte nasi met verse sate, gebakken ei en daarbij augurken, sambal en gebakken uitjes. Een soort kleine rijsttafel! Ik kan hier enorm gelukkig van worden. Voor het recept van de nasi met verse sate, klik hier!

Vrijdag

Vandaag ook een soort ‘rijst’, namelijk risotto! Het lijkt moeilijk om te maken, maar het is best makkelijk. En altijd de moeite waard, zo lekker! Deze risotto is met kip, champignons en courgette.

Zaterdag

Soms mag je best genieten van een vette hap. We aten zaterdag frietjes met een snack bij mijn vader. Heerlijk!

Zondag

En op zondag deden we weer gezond: sperziebonen, groene asperges, aardappels en gebakken vis. Ook de vis paneer ik altijd zelf met paneermeel, zoutarme viskruiden, peper, uipoeder en knoflookpoeder.

Dat was ons weekmenu weer! Hopelijk heb ik je weer wat inspiratie gegeven voor volgende week!

Tot zover het twaalfde weekmenu! Benieuwd naar het menu van vorige week? Kijk dan hier.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment