bij ons aan tafel recept

Bij ons aan tafel. Weekmenu deel 10.

Bijna een maand geleden stond er voor het laatst een weekmenu online, tijd dus voor een nieuwe! Vorige week aten we door de warmte wat anders dan anders (lichter) maar dat maakt het niet minder lekker. Hopelijk inspireer ik je opnieuw met deze heerlijke maaltijden!

Maandag

Met de warmte van afgelopen tijd heb ik meestal minder trek. En als ik iets wil eten moet het licht zijn! Ik maakte deze pastasalade vorige week met macaroni, tonijn, augurk, doperwtjes, gekookt ei, kruiden, mayonaise en een beetje mosterd. Kan niet mislukken!

Dinsdag

Ik ben druk bezig met het E-book (wat zeg ik, er komen zelfs twee delen!) en daardoor moet ik sommige recepten nog een keer maken om de foto’s te verbeteren. Want sommige foto’s die bij de recepten staan (soms van een paar jaar terug) zijn niet mooi genoeg voor in een E-book. En dus…dus koken we af en toe een oud recept om mooie foto’s te maken!

Dit is de kapucijnerschotel van Honig, maar dan zonder Honig. Heerlijk met gehakt en onder andere appel!

Woensdag

En ook woensdag aten we een ‘oud’ recept die opnieuw op de foto moest, namelijk deze kipfilet Toscana (Bertolli).

Donderdag

Een wat simpeler maaltje: ovenfrietjes met asperges en vis! De vis heb ik met wat paneermeel, viskruiden, uipoeder en peper gekruid.

Vrijdag

En afgelopen vrijdag aten we deze lekkere pizzabroodjes met gerookte kipreepjes. In het deeg zit een halve bloemkool verstopt, ideaal voor moeilijke groente-eters! Het recept vind je hier.

Zaterdag

Ik hoor je denken…..’wat is dit?’ Dit is meatloaf! Oftewel: gehaktbrood. En nee, het is niet rauw, wat je ziet zijn spekjes. Verder deed ik er prei, champignons, pesto, tomaat en wat parmezaanse kaas door. Heerlijk was het! We hebben er meerdere keren van gegeten. Indien je het recept wil, laat het mij weten!

Zondag

Een beetje ‘Iphone’ wazige foto (mijn broccoli stoomde behoorlijk), maar dit was kipdijfilet met ketjap en gebakken uitjes en daarnaast een hoop groenten. Niet heel bijzonder, wel heel lekker!

Tot zover het tiende weekmenu! Benieuwd naar het menu van vorige week? Kijk dan hier!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

Write a comment