koken Lifestyle

Bij ons aan tafel. Weekmenu deel 1

Bij ons in huis nooit een gebrek aan inspiratie voor het koken. Hoe dat komt? Ten eerste omdat ik een paar dagen per week recepten probeer te maken naar aanleiding van verzoeken. En ten tweede…tja geen idee? Ik houd van koken en van het maken van een weekmenu. Er kwamen een aantal verzoeken binnen om ons weekmenu te delen zodat mensen er inspiratie uit konden halen. Nou dan doen we dat toch? Hier is deel 1 en ik deel wat er bij ons vorige week op tafel stond.

Maandag

We starten de week kleurrijk, namelijk met een bordje gegrilde groenten (courgette, paprika en champignons), kipdijfilet met kerrie en wat zoete aardappelfrietjes. Er komt nog een recept online van de kruidenolie die ik gebruikte om de groenten een lekker smaakje te geven in de oven.

Dinsdag

Zin in pasta! Dus maakte ik macaroni met groenten en gehakt en deed dit in een ovenschaal met mozzarella. Even wat paneermeel voor een korstje en in de oven schuiven. Lekker!

Woensdag

Nasi met verse sate wordt het vandaag! De blokjes kip even laten marineren in ketjap, knoflook, gember en citroengras. Aan een stokje rijgen en grillen in de grillpan. Blijft een favoriet hier!

Donderdag

Giorgio is jarig! En natuurlijk mag hij dan kiezen wat we eten. Hij kiest voor zijn favoriete maaltijd: lasagne. Ik maak hem eigenlijk altijd op dezelfde manier (zie hier het recept).

Vrijdag

Vandaag hoef ik niet zelf te koken, want we gaan in Utrecht eten bij Wagamama. Ik kies gebakken kip met sojasaus als voorgerecht en noedels met biefstuk en gewokte groenten als hoofdgerecht. Heerlijk was het en zeker een idee om een keer thuis te maken!

Zaterdag

Vandaag een vrij makkelijk maaltje: chipolata worstjes met ovenfriet, wat rösti rondjes (was nog over) en witlof met kaas. Normaal eet ik het met ham er nog bij, maar die hadden we niet in huis. Alleen kaas is ook lekker!

Zondag

Wij eten vaak op zaterdag of zondag gezellig bij mijn vader. Hij maakte vandaag heerlijke vis uit de oven met tomatensaus, olijven en tagliatelle. Ik was vergeten een foto te maken, maar dit recept wat gister online kwam was wel geinspireerd door dit maaltje!

En…willen jullie elke week een weekmenu zien? Laat het dan vooral weten bij de reacties!

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (9)

 • Altijd leuk om het menu van een ander te zien. Hier is het wat eten betreft wat saaier…ouderwets agv komt hier minstens 4x per week op tafel. En dan niet met een twist in bv een ovenschotel maar echt gekookte groenten/aardappels met een stukje vlees?

  Beantwoorden
 • Er staan erg lekkere maaltijden tussen! Van mij mag het vaker gedeeld worden, leuk om te lezen en inspiratie op te doen 🙂

  Beantwoorden
 • Ja graag. Ik heb al heel wat maaltijden van je gemaakt en allemaal even heerlijk! En altijd fijn om inspiratie op te doen als ik het even niet meer weet 😉

  Beantwoorden
 • Ja dit wil ik elke week wel zien!

  Beantwoorden
 • Heel leuk!! Ik heb ook al veel recepten van je gemaakt en ik ben eigenlijk nog nooit teleurgesteld! Ik vind de variatie van je artikelen ook erg leuk. Deze past daar goed bij!! Ga zo door!

  Beantwoorden
 • Ja leuk! Jouw recepten staan bijna dagelijks sinds een paar weken bij ons op tafel. Ook fijn dat er weer nieuwe recepten bij komen. Maar een weekmenu is altijd fijn voor de inspiratie?

  Beantwoorden
 • Leuk als je jullie weekmenu deelt. altijd fijn om zo inspiratie op te doen.

  Beantwoorden
 • Heel leuk om een weekmenu van je te zien! Ik geniet altijd keer op keer van elke maaltijd die je online zet. Ik doe zelf ook regelmatig gerechten zelf verzinnen naar aanleiding van pakjes en zakjes, maar ben er niet zo handig in als jij! Echt mijn complimenten. Denk je er niet eens aan om een kookboek uit te brengen? Ik zou hem zeker aanschaffen!

  Beantwoorden
 • […] naar wat we eerder aten? Hier zie je deel 1 van ons […]

  Beantwoorden

Write a comment