recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #349. Biefstuk met geroosterde paprikasaus en rijst.

Biefstuk blijft toch wel een favoriet van mij. Het liefst medium met een portie friet waardoor ik mijn frietjes ook lekker in de jus kan dippen. Maar met rijst of in een salade is ook altijd een succes hier. Dit recept met biefstuk en homemade paprikasaus kun je zo spicy maken als je zelf wil.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 biefstukken, op kamertemperatuur
  • Boter of olie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Halve ui, gesnipperd
  • 2 rode paprika’s, gesneden in stukken
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Halve rode peper, zonder de pitjes
  • Scheutje kookroom
  • 160 gram (zilvervlies)rijst
  • Versgemalen peper, eventueel zout

Wat ga je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een koekenpan of grillpan de boter of olie flink en bak de biefstuk aan beide kanten een paar minuten, afhankelijk van of je hem medium of rare wil. Maal tijdens het bakken wat peper en eventueel zout over het vlees. Laat de biefstukken na het bakken even rusten in wat folie op een bord.

Verhit boter of olie in een grillpan en grill de plakken paprika aan beide kanten lichtbruin.

Laat de paprika’s even afkoelen en doe de gegrilde paprika’s vervolgens in de blender met de knoflook, de ui, de paprikapoeder en de halve rode peper in stukjes.

Blend het geheel tot een dikke pap en giet het over in een klein pannetje.

Breng de saus al roerend aan de kook en voeg al roerend wat kookroom toe tot de gewenste dikte is bereikt. Breng de paprikasaus eventueel verder op smaak met wat versgemalen peper.

Snijd het vlees in plakken en leg deze over de rijst. Giet de saus over het vlees en serveer direct. Lekker met een frisse salade!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment