Julia Challenge

Biefstuk met bierjus en gekarameliseerde groenten.

Gister maakte ik een heerlijk maaltje voor 2e kerstdag. Ik was zo lekker bezig met koken en de smaken waren zo goed, dat ik vergat foto’s te maken. Toch wil ik dit zoutarme en bijzondere recept graag met jullie delen! Let niet op de amateuristische foto’s, dit was een teken dat het gewoon veel te lekker was, haha.

jus

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 4 biefstukjes of entrecotes
 • 300 ml Leffe blond bier
 • 6 takjes tijm
 • 2 kruidnagels
 • versgemalen peper
 • 400 gram pastinaak
 • 2 rode uien
 • Boter of olie
 • 1 teentje knoflook, gesnipperd
 • Bakje peterselie
 • Appelstroop

Wat moet je doen?

Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 bij 2 centimeter. Schil de ui en snijd in parten. Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook. Doe vervolgens de ui en pastinaak in de pan en bak op laag vuur voor 20 minuten. Halverwege, na tien minuten, voeg je 1 eetlepel appelstroop toe. Snijd de peterselie fijn en voeg deze aan de groenten toe. Blijf goed roeren tot de pastinaak en de uien karameliseren.

Verhit boter of olie in een koekenpan. Maal verse peper over de biefstuk of entrecote en bak naar wens (rosé, medium of well done). Leg het vlees op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat rusten voor 10 minuten.

Bewaar het bakvet van het vlees en zet dit op laag vuur. Strip de tijm en voeg de tijm toe an het braadvocht. Voeg ook de kruidnagels toe en bak 2 minuten op laag vuur. Blus af met bier en schep 3 eetlepels appelstroop erbij. Laat inkoken op middelhoog vuur en laat het voor de helft indikken. Haal de kruidnagels uit de jus voor het serveren.

Serveer de jus over het vlees en eet de gekarameliseerde groenten erbij. Eet smakelijk!

IMG_1697

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Klinkt heerlijk!! Al ben ik sowieso fan van een lekker stukje biefstuk dus dan win je altijd al, hihi. Kom je een keertje bij ons koken 😉 ?

  Beantwoorden
 • Dat klinkt echt goddelijk!!!

  Beantwoorden
 • Oooh hemels!! Thanks voor t recept!! X

  Beantwoorden
 • Dit ziet er heerlijk uit! Die ga ik zeker een keer maken!

  Beantwoorden
 • Het smaakt heerlijk ?

  Beantwoorden
 • […] Steak van graangevoerd rund, geserveerd op bospaddestoelen en knolselderij, afgeblust met Leffe bruin bier en slagroom […]

  Beantwoorden
 • Hi! Klinkt heel lekker!! Op de foto staat alleen een bakje bieslook. Kan ik dat ook gebruiken i.p.v. de peterselie? Ik hou meer van de smaak van bieslook dan van peterselie namelijk.

  Beantwoorden
  • Ja hoor kan prima, hier ook gedaan!

   Beantwoorden

Write a comment