Lifestyle Mama

Ben ik erg als moeder wanneer ik…?

Ik weet het zeker….ik weet het heel zeker! Dit artikel gaat herkenning bij je oproepen, wedden? Tenminste dat hoop ik…want dan zal ik niet zo erg zijn als dat ik nu denk. Ben ik erg als moeder of valt het mee?

Ik staar mijn kind aan wanneer ze aan het poepen is. Ik smelt van dat rode koppie, die vochtige ogen en dat geluid wanneer zij aan het persen is.
Sarah poept het liefst in een hoekje van de kamer of achter de stoelen, maar ik probeer altijd een glimp op te vangen van haar terwijl ze keihard aan het werken is. Hoe roder haar hoofd hoe liever ik het eruit vindt zien. Past dit ook in het straatje loedermoeder?
Naast een kampioen in poepen is Sarah ook een echte knuffelkont. Ze komt regelmatig even een knuffel halen of legt haar hoofd even bij mij op schoot. Soms pak ik de kans en til ik haar op om haar vervolgens horizontaal in mijn armen te nemen. 13 kilo heen en weer wiegen als baby…jeetje wat ben jij gegroeid! Leuk om op die manier te beseffen dat je je baby kwijt bent, voor altijd. Ach, nog één keer heen en weer wiegen.

Maar dat dreumeslijfje is eigenlijk net zo schattig. Zo schattig dat ik opnieuw stapelverliefd wordt wanneer haar kleine armpjes om mijn nek klemmen of ik haar poedeltje naakt richting de douche zie lopen. Ik heb het ook al eens eerder open en eerlijk toegegeven, dat ik het liefst mijn tanden zet in dat kind. En dan het liefst in de spekjes. En die billen…..ahhh!
We hebben de laatste tijd meerdere wc-dates op een dag. Wanneer ik moet plassen wil ze altijd mee. Dan maken we poppetjes van wc rollen, scheurt ze een velletje papier in 336 stukjes en geeft ze mij een propje papier aan voor het afvegen. Meegaan met papa is een ander verhaal. Gebiologeerd staart ze naar het punt waar wat uit komt, ze snapt het niet. Regelmatig heeft ze al geprobeerd om iets vast te pakken. Proest…

IMG_0348

Wanneer ze in bed ligt heeft ze hele verhalen. Trad ze eerst nog op met een musical waarbij ze een uur lang zong, nu zijn het telefoongesprekken. Ze beginnen met ‘hallow’ en eindigen met ‘ok dag’. Daartussenin zit een hilarisch verhaal met af en toe een herkenbaar woord. Hoe vaak ze ook aan het brabbelen is, ik moet het geluid opnemen. Ik sta gerust een half uur achter haar deur met mijn telefoon om het hilarische tafereel vast te leggen. En meteen te delen met opa en oma natuurlijk.
Ik zie onze meid natuurlijk het liefst de hele dag vrolijk en gelukkig, haar leven lang. Maar wanneer ze verdrietig is vind ik dat lang niet altijd erg. Vervelend voor haar, maar het is zo fijn en lekker om weer even heel lang te knuffelen en het bolletje van je kind tegen je aan te voelen. Het zijn schaarse momenten geworden, op dat moment vind ik haar verdriet dus even heel dubbel.

Een leugentje om bestwil maakt mij niet heel erg enthousiast, aangezien ik liegen heel erg vind. Maar soms, heel soms kan een klein leugentje geen kwaad. Sterker nog, we kunnen er voor zorgen dat ze ineens wel haar hele bord leeg eet. Ze ziet ons peper over het eten malen, of saus bij het vlees scheppen. ‘Ook’, dus doen we alsof we heerlijke kruiden over haar bord strooien en krijgt ze een vlekje saus naast haar vlees met een diameter van 1 bij 1 mm. Maar het kan nog erger, eten van ons bord lust ze wel, in tegenstelling tot het eten op haar bord. Dus soms leg ik haar eten even bij mij op het bord om het vervolgens weer aan haar te geven. Precies hetzelfde eten, alleen er is mee geschoven.

Shoppen voor Sarah kan ik tot één van mijn grootste hobby’s rekenen. Ook al loopt moeders in kleding met gaten en mode uit 2009, mijn kind moet en zal geweldig leuke kleding dragen. Wel betaalbaar. Maar die grotere maten steeds vind ik wel een dingetje. Ik wil niet dat het zo hard gaat, stop met groeien! Haar geen eten meer geven zal niet gebeuren, maar ze loopt soms nog steeds rond in rompers die eigenlijk wat te klein zijn. Gewoon omdat mama nog heel even in de ontkenningsfase wil blijven zitten. En heel hard huilen, ofzo.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (10)

 • Heel herkenbaar, voor t groeien!! Stop met groeien! Blijf maar lekker mama’s kleine meisje

  Beantwoorden
 • Ook voor mij als vader is het soms best moeilijk om je in te houden als je langs de kleding en speelgoed winkels loopt.

  Het liefst wil je je kind maximaal verwennen, maar dat is ook niet goed. Of beter gezegd niet verstandig. Want goed…Tja wat is dat?

  Beantwoorden
 • Jaaa allemaal herkenbaar hoor!! Ik vind Laurens ook zo schattig als ie zit te poepen hahah!

  Beantwoorden
 • Als Belgje blijft poepen vreemd klinken in deze context, maar voor de rest wel herkenning 🙂

  Beantwoorden
 • Sommige dingen zijn wel herkenbaar ja! Ik zie Fay niet vaak ‘poepen’, maar als ik het zie vind ik het echt geweldig haha..

  Beantwoorden
 • Haha super herkenbaar! Hier mag ze van papa niet mee naar de wc haha dus blijft het bij wc dates met mij, gezellig!

  Beantwoorden
 • Haha ik moet altijd erg hard lachen als mijn mannen aan het poepen zijn maar man wat stinken die twee nu al. Ik zit ook nog in de ontkenningsfase en hoop dat ze altijd zo klein blijven als ze nu zijn. Oké niet echt maar ze zijn zo schattig!

  Beantwoorden
 • Heerlijk om dit te lezen. Echt heerlijk. Vooral die rompers en dat poepen. Zo leuk vooral omdat in het ook heerlijk vind als onze kleine (7 maanden) probeert te poepen. Dat koppie wat rood wordt, lipje wat naar buiten krult en die bolle wangen. Love it

  Beantwoorden
 • Hahaha idd heel herkenbaar. Ze trekken zo’n schattig koppie als ze aan het poepen zijn! En idd ze groeien veel te snel…

  Beantwoorden
 • […] Ik ben fan van de toffe blog van Geertje! Niet alleen schrijft ze onwijs leuk, ik heb ook enorme bewondering voor haar positiviteit. Moeite waard dus om eens een kijkje te nemen. Bijvoorbeeld bij dit zeer herkenbare artikel! […]

  Beantwoorden

Write a comment