Lifestyle

Begrafenisverzekering afsluiten: waarom doen we dat?

In Nederland heeft meer dan 70% van de inwoners een begrafenisverzekering afgesloten. Deze verzekering hoeven we niet verplicht af te sluiten, maar toch doen we dit wel. De redenen verschillen per persoon en situatie. In dit artikel nemen we met je door wat een begrafenisverzekering inhoudt, waarom we deze afsluiten en wat de mogelijkheden zijn.

Wat is een begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering wordt ook wel een uitvaartverzekering genoemd in Nederland. Dit is een verzekering waarmee je de kosten van je uitvaart verzekert. Je weet natuurlijk niet wanneer je zult overlijden. Echter is het goed om jezelf en je nabestaanden vooraf te beschermen.
In Nederland kost een crematie gemiddeld €‎7.500,-, een begrafenis kost gemiddeld zelfs €‎9.500,-. Dat is een best bedrag om zomaar te moeten betalen voor je nabestaanden. Een begrafenisverzekering zorgt ervoor dat deze kosten bij je overlijden vergoed worden.

Welke begrafenisverzekering past bij jou?

Er zijn verschillende soorten begrafenisverzekeringen. Zo kun je kiezen voor een uitvaartplan in diensten. Daaronder valt een uitvaartpakket, waarmee de organisatie van je uitvaart samen met je nabestaanden wordt verzorgd. Dat neemt je nabestaanden veel werk uit handen in een periode van rouw.
Je kunt ook een uitvaartplan in geld afsluiten. In dat geval wordt er na je overlijden een bedrag uitgekeerd aan je nabestaanden waarmee ze zelf de volledige uitvaart kunnen regelen.
Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je erover nadenkt om je uitvaart in het buitenland plaats te laten vinden.

Waarom een begrafenisverzekering afsluiten?

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen redenen om een begrafenisverzekering af te sluiten. Eén van de voornaamste redenen is het ontzorgen en in bescherming nemen van de nabestaanden.
Je wilt namelijk niet dat ze bij je plotselinge overlijden een kleine €‎10.000,- moeten ophoesten. Daarnaast is het ook een manier om jezelf te verzekeren van een mooie uitvaart. Zo weet je dat je uitvaart, vanaf het moment dat je de verzekering afsluit, betaald kan worden. Dit ontzorgt niet alleen je nabestaanden, maar ook jezelf. Je weet namelijk dat je alles geregeld hebt op het moment dat je komt te overlijden.

Of je nu al een begrafenisverzekering hebt afgesloten of hier nog over aan het nadenken bent; het is altijd verstandig om te weten wat het nu precies is, hoe het werkt en wat het kost. Online kun je bij een uitvaartverzekeraar vrijblijvend je gegevens invullen om te kijken waar je premie op zal uitkomen.
Zo weet je wat je kunt verwachten.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment