Julia Challenge

Bami met spitskool en gehakt.

Spitskool vind ik altijd een beetje oudbollig en stoffig klinken, maar toch kan het heel hip en lekker zijn. Dat bewijst deze makkelijk te maken bami maar weer! Dit keer niet zoutbeperkt en zonder pakjes of zakjes, maar wel heel erg lekker en simpel. Dat mag ook best een keer!

bami

Zoutmeter: zout

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 300 gram mienestjes
 • 1 teentje knoflook, fijngesneden
 • 300 gram gehakt
 • Boter of olie
 • 250 gram winterpeen (in halve plakjes)
 • 4 champignons, in plakjes
 • Een halve spitskool, in reepjes
 • 1 Bakje boemboe voor bami goreng (Conimex)

Wat moet je doen?

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de boter of olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 2-3 min. rul. Voeg de wortel en de champignons toe en bak 3-4 min. mee.

Schep de spitskool door het mengsel en bak al omscheppend 4 min. Voeg de boemboe met 50 ml water toe en verwarm nog 1 min.

Giet de mie af en schep door de groenten. Voeg peper naar smaak toe. Verdeel over 4 borden. Eventueel kun je er reepjes omelet of atjar bij serveren.

IMG_0319

Eet smakelijk!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Zoutmeter:

1 bolletje: zoutarm

2 bolletjes: zoutbeperkt

3 bolletjes: normale maaltijd met gebruik van zout

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

 • Tip: zonder bakje of zakje kan ook: Ik maak dit zelfde recept met een runder bouillon blokje en een scheutje ketjap ipv de boemboe. Niet scherp en je kan t zo zout maken als je zelf wil. Ook rijst is hier heerlijk bij☺

  Beantwoorden

Write a comment