Lifestyle

Badkamergeheimen. Hier schaam ik mij een beetje voor…

Ik ben echt dol op onze badkamer. Een ligbad, aparte douche, veel opbergruimte en twee wastafels met een grote spiegel. Vol trots laat ik hem dan ook zien aan bezoek wanneer ze een kijkje komen nemen in ons huis. Maar er zijn wat dingen waar ik mij toch altijd een beetje voor schaam…

* Dit artikel is een advertorial
Werkelijk altijd liggen er haren in het doucheputje of in de wasbak. Ook al zou ik dagelijks alles schoonmaken, ze blijven rond dwarrelen. Manlief is onschuldig in dit verhaal, het heeft meer te maken met mijn bos haar en dat van Sarah. Blonde haren wisselen gezellig af met de zwarte krullen van Sarah. En ook al haal ik ze elke keer weg, ze duiken altijd weer op. En ja, ook als er bezoek komt en een kijkje neemt in onze mooie badkamer. Iedereen heeft er wel last van, maar het blijft toch best ongemakkelijk.
IMG_3242

Onze kranen blinken niet zoals ik zou willen. Nou ja, een paar minuten na een flinke poetsbeurt nog wel. Maar niet lang daarna verbleekt de glans en slaan de kranen en tegels wit en dof uit. Ook al heb je ze schoongemaakt, schoon lijken ze niet en dat is enorm frustrerend. Welke producten ik ook heb gebruikt, kalk blijft terugkomen met een soort verlatingsangst. Ik vind dit lelijk en bovendien zien de tegels en de kranen er altijd minder schoon uit dan ik zou willen. Helaas heeft dit te maken met de hardheid van het water en kun je blijven poetsen wat je wilt, maar zolang het water hard is, zal kalk blijven komen. En dit is niet alleen heel erg lelijk om te zien, maar door de waterhardheid gebruik je veel meer zeep en water dan je eigenlijk nodig hebt.

Kalk zorgt ervoor dat zeep minder goed zijn werk doet, waardoor je meer nodig hebt. En voor je portemonnee en het milieu eigenlijk ook hartstikke zonde: je kunt met zachter water een hele hoop energie besparen. Meerdere vliegen dus in één klap! In een volgend artikel zal ik uitleggen welke effecten dit allemaal kan hebben (ook op je huid) en wat een oplossing voor dit probleem kan zijn. Klinkt als muziek in de oren…blinkende tegels en kranen en een hoop geld besparen. Heb ik een puntje minder om mij voor te schamen.

Dan zijn er nog altijd lades die funderen als een opbergplaats voor troepjes zoals elastiekjes, flessen die ik niet gebruik, speeltjes voor in bad of soms zelfs lege verpakkingen die ik even niet kwijt kan in de prullenbak. Vaak is één lade of kastje de pineut en deze wordt dan ook altijd opengetrokken door bezoek om enthousiast even een kastje of lade uit te testen. ‘Oh dat is mooi, zo’n grote lade!’ Om vervolgens tegen een berg troepjes aan te kijken. Mooi ja, maar vooral ook enorm (on)handig voor alle zooi.

En zooi staat er. Ik bedenk altijd maar dat vrouwen nou eenmaal veel verschillende soorten shampoos en douchegels nodig hebben. Ken je dat? Dat je heerlijke producten voor jezelf koopt en je na een paar keer gebruiken iets anders tegen het lijf loopt? Vervolgens gebruik je weer een nieuw product en blijven die andere flessen staan voor nood. Voor als er ooit iets op is, of voor als je ooit zonder shampoo onder de douche staat. Alsof dat zal gebeuren, maar goed. Er is dus een goed overdachte reden voor, al ben ik denk ik de enige die er in blijft geloven.

Herken je één van deze punten? Of kun je nog iets toevoegen aan dit lijstje? Laat het mij weten, ik ben heel benieuwd!
Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

 • Ik schaam me voor de verkleuring tussen de tegels op de grond. Kan schrobben wat ik wil maar pffff

  Beantwoorden
 • Heel herkenbaar. Vooral die verschrikkelijke haren. Ik ben net 3 maanden geleden bevallen en dat ik nog niet kaal ben, is echt een wonder.

  Beantwoorden
 • De (mijn) haren herken ik héél erg en ik erger er me enorm aan! Elke dag opnieuw vind ik er. Leuk artikel en ook de vele flesjes met nieuwe uit te proberen productjes herken ik wel ;-).

  Beantwoorden
 • Vervelend hé! Ik heb ook last van die kranen en vlekken op tegels. Het helpt echt heel erg als je steeds de kranen na gebruik droog maakt en even op wrijft. Of een wc-papier in azijn drenken en een nachtje rond de kranen leggen. Over de hardheid van het water…in Ede hebben we bijna het zachtste water van Nederland, dus dat we heel veel kalk in het water hebben….daar kan het niet aan liggen! In mijn geval ligt het gewoon aan vaker poetsen!

  Beantwoorden
 • Check, allemaal verschillende soorten shampoos en douchegel. Zeker herkenbaar! Aangevuld met ook nog is allerlei soorten badschuim, badolie, etcetera. Een bende dus!

  Beantwoorden
 • […] energie en dan beperk ik het poetsen liever tot datgene wat ik kan en qua conditie goed red. De badkamer schrobben vind ik bijvoorbeeld veel te pittig, want dan kan ik de rest van de dag op de bank uitrusten en […]

  Beantwoorden
 • Ik heb ook altijd graag flessen shampoo, douchecrème, tandpasta enz. op voorraad. Tegenwoordig zet ik ze maar in de voorraadkast en probeer ik geopende flessen sneller leeg te maken. Toegegeven, als mijn voorraadkast opengaat dan schaam ik me ook. :p

  Mijn grootste ergernis waren de voegen tussen de vloertegels. De eerste dagen na de verbouwing had de wasmachine geen goede afvoer en liep dan met wasmachineprut en al leeg over de tegels. Na héél erg hard schrobben zijn ze eindelijk weer toonbaar. 🙂

  Beantwoorden

Write a comment