Lifestyle My killerbody motivation

Mijn antwoorden op de meest gestelde vragen over het Killerbody dieet

Natuurlijk ben ik zelf geen professional en heb ik het Killerbodydieet-boek ook niet geschreven, maar op sommige vragen die ik krijg via de mail of social media kan ik prima antwoord geven. Vragen hoe ik iets aanpak, wat handiger is, etc. Ik verzamelde de meest gestelde vragen die ik in de afgelopen weken kreeg en geef er antwoord op in het artikel van vandaag.

Ik ben vegetarisch, is het dieet dan haalbaar?

Om eerlijk te zijn: nee. Je eet vrij veel vis en vlees(waren) waardoor je teveel vervanging moet zoeken voor wat betreft de maaltijden. Bijvoorbeeld: je eet overdag kipfilet met eieren, tussendoor een salade (dat kan prima) en in de avond iets met vlees en vis. Nou kun je natuurlijk vleesvervangers zoeken, alleen bevatten die vaak veel meer calorieën, koolhydraten en andere/minder eiwitten dan vlees en vis. Het is dan ook lastig om te zeggen dat je al het vlees en vis in het dieet prima kunt vervangen, gezien de andere samenstellingen. Mocht je het dieet nou echt heel graag willen doen en je bent vegetarisch, dan kun je via de website van killerbodymotivation je vraag insturen. Zij kunnen je dan antwoord geven op je vraag en je eventueel een gepast en persoonlijk voedingsschema aanbieden.

Gebruik je proteïne en zo ja, welk merk?

Ik heb mijn proteïne via de website van body&fit shop besteld (niet gesponsord). Daar vind ik de service gewoon fantastisch met een goede verhouding van prijs en kwaliteit. In het begin nam ik op de dagen dat ik sportte een shake met deze eiwitten (aangevuld met yoghurtdrink), maar ik merkte dat mijn huid daar slecht op reageerde. Soms kan het zijn dat je je verhoogde eiwit intake terugziet op je huid en som kun je er rommelige darmen van krijgen. Later begreep ik dat eiwitshakes in combinatie met medicijnen tegen een depressie niet altijd goed samen gaan. Er is dan meer kans op bijwerkingen van het medicijn. Met de shakes ben ik dan ook gestopt, maar ik voeg nog wel steeds wat vanille proteïnepoeder toe aan mijn pannenkoek. Net voor af en toe wat extra eiwitten en natuurlijk voor de smaak.

zon2

Is het dieet ook geschikt als je ernstig overgewicht hebt?

Het dieet is geschikt voor mensen met een gezond en een te hoog BMI, maar als je echt obesitas hebt raad ik je aan om eerst te overleggen met je (huis)arts. Bij ernstig overgewicht spelen vaak ook andere problemen mee (gewirchtsklachten, diabetes, etc) en kan je lichaam vervelend reageren op een dieet. Bij twijfel natuurlijk altijd overleggen (kan nooit kwaad), maar bij ernstig overgewicht sowieso. Nooit zomaar beginnen. Dit geldt ook voor mensen die hartklachten hebben, diabeet zijn, shildklierproblemen hebben. Raadpleeg altijd een arts en vraag of dit dieet veilig is voor jou, aangezien je de inname van koolhydraten drastisch gaat minderen en je lijf harder moet werken als je flink gaat sporten.

Wat zijn de noodzakelijke spullen om in huis te hebben voor dit dieet, buiten het eten om?

Naast de boodschappen die allemaal heel handig achterin het boek staan, heb je niet zo heel veel nodig. Handig is een keukenweegschaal, een meetlint en een personenweegschaal. Sporten kun je doen in de sportschool maar ook heel goed thuis. Dan heb je nodig: een springtouw, gewichtjes, een kettlebell, een matje en elastieken. Ik schreef er al eerder dit blogje over waarin ik vertel over het sporten tijdens het dieet.

Maar het belangrijkste is: een sterke motivatie, een doel voor ogen en elke twee weken een foto. Wanneer je elke dag in de spiegel kijkt lijkt er weinig verschil op te treden, maar wanneer je de foto’s naast elkaar legt zie je wel degelijk verschil en dat motiveert enorm!

Wat vind ik nou eigenlijk van het boek en het dieet?

De meeste mensen die de blogjes lezen over mijn voortgang met het dieet weten dat ik heel tevreden ben. Het boek heb ik voordat ik begon goed doorgelezen en is hartstikke duidelijk. Geen moeilijke lappen tekst, maar gewoon Nederlands en goed opgedeeld in duidelijke stukken. Heel motiverend geschreven en persoonlijk gericht aan jou. De voedingsschema’s zijn heel erg handig en bieden houvast, evenals de oefeningen en de recepten. Een heel uitgebreid boek waar je enorm lang plezier van gaat hebben. Ik ken de schema’s bijna uit mijn hoofd maar het boek ligt nog steeds in de keuken als handig naslagwerk. En als motivatie natuurlijk.

Wat vond ik nou heel moeilijk aan dit dieet? Wat viel tegen?

De eerste dagen waren het zwaarst, want ineens verminder je de koolhydraten en je stopt met suiker eten, dus ik voelde mij slap en had hoofdpijn. Ook ’s nachts in bed werd ik soms wakker omdat ik honger had. Maar geloof mij: na een paar dagen ‘afkicken’ verdwenen deze klachten als sneeuw voor de zon. Ik verlang niet meer naar zoetigheid, vet eten of veel eten. Ik ben sneller verzadigd en mijn lijf doet langer met het voedsel. Daardoor zijn er minder schommelingen in mijn bloedsuiker waardoor ik mij minder slap voel. Nam ik eerst nog voor de zekerheid een banaan of een koekje mee als ik de deur uit ging, nu hoeft dat eigenlijk niet meer.

En wat ik nog meer vond tegenvallen waren toch wel de oefeningen. Armen en buik trainen is geen probleem, maar mijn benen en billen vond ik zwaar. Ik heb dan ook niet altijd alle oefeningen gedaan en ik volg nu ook niet meer klakkeloos de oefeningen die in het boek staan. Drie dagen in de week probeer ik krachttraining te doen en elke dag kies ik een onderdeel. of armen, of buik, of benen en billen. Naast de oefeningen uit het boek gebruik ik ook een app voor andere oefeningen.

Mocht je vragen voor mij hebben, laat ze gerust achter in de reacties of stuur mij een mailtje!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de andere artikelen over het Killerbody dieet!

Update nummer 1 Killerbody dieet

Update nummer 2 Killerbody dieet

Update nummer 3 Killerbody dieet

Update nummer 4 Killerbody dieet

Update nummer 5 Killerbody dieet

Update nummer 6 Killerbody dieet

Update nummer 7 Killerbody dieet

Update nummer 8 Killerbody dieet

Ervaring eerste drie dagen Killerbody dieet

Sporten met het Killerbody dieet

Recept cheesecake

Eetdagboek Killerbody dieet

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Die plaatjes zien er zeker niet uit als een straf.. Misschien moet ik het toch eens overwegen!

  Beantwoorden
 • Killerbody is zeker geen straf om te doen. Ik ben hem ook weer aan het oppakken !

  Beantwoorden
 • heb je een linkje van de vanille proteïne die jij kocht via body en fit?

  Beantwoorden
 • Hai,

  Ik wil beginnen met killebody. Maar ik lust adsoluut geen vis.. kun je mij advies geven wat ik voor welke vis kan vervangrn

  Beantwoorden
  • Je kunt het vervangen door kip! Achterin het boek staat als het goed is ook tips waarmee je voeding kunt vervangen.

   Beantwoorden

Write a comment