fashion

Als moeder kiezen tussen casual, vrouwelijk of functioneel? Dat is niet meer nodig.

Volgens mij pas ik wel in het plaatje van de standaard vrouw. Dol op kleding en winkelen en dat al bijna twintig jaar.
Nu ik moeder ben met een druk huishouden wil ik liever niet versloffen in een comfortabele outfit zonder pasvorm. Het zit misschien lekker, maar ik voel mij er alles behalve goed en mooi in. Toch zie ik mijzelf ook niet in high heels op het schoolplein staan.
Hoe zorg je nou voor een goede verhouding tussen comfortabele, functionele kleding en vrouwelijk en casual? Of hoef je daar helemaal niet in te kiezen?

Een eigen stijl kiezen

Je kunt mij na zoveel jaar wel uittekenen in een spijkerbroek en een truitje. Het liefst met een fijn paar sneakers eronder of platte laarzen.
De kleuren zwart, wit, grijs en nude zijn mijn basiskleuren die je vooral in de kast vindt. Niets mis mee, maar ik mis soms wel een eigen stijl, een zogenaamde rode draad in mijn garderobekast. De stapels kleding die er liggen voelen vooral veilig en vertrouwd. Maar wat zou nou een stap buiten mijn comfortzone zijn? Ik denk vooral opvallende kleuren, rokjes en jurkjes.

Comfortabele dameskleding met de vrolijkste kleuren en tegelijkertijd casual en vrouwelijk: het bestaat! Naast dat het heerlijk zit en een perfecte pasvorm heeft is Luisa Cerano kleding heel eigentijds en past perfect bij vrouwen die net even wat meer kleur en originaliteit in de kast willen hebben.
Ik ben zelf heel erg verliefd geworden op de blousses van Luisa Cerano. Ze zijn origineel en vrouwelijk en van perfecte kwaliteit. Door de kleurrijke collectie tover je meteen meer variatie in je kledingkast. Kleuren waar ik mij goed bij voel zijn bijvoorbeeld paars en fuchsia. Ze matchen goed met mijn bleke huid en felblauwe ogen.

Jasjes-addict

Als je mij al wat langer volgt weet je vast dat ik een stuk of twintig jassen in de kast heb hangen. Colbertjes, leren jassen, mantels en spijkerjasjes. En als je mij inderdaad een beetje kent weet je dat twintig jassen voor mij nooit genoeg zijn. Ik combineer de mantels, colberts en jasjes graag met een skinny jeans of zwarte broek.

Wanneer ik tijdens het (online) shoppen tussen Giacomo jassen kijk voel ik mij als een kind in een snoepwinkel.
Ik ben dol op getailleerde mantels of korte jasjes. Stijlvol maar tegelijkertijd ook functioneel en overal op te combineren. Het fijne aan jasjes, colbertjes en mantels vind ik vooral de functionaliteit ervan.
Bij overgangen tussen een seizoen kan het sterk wisselen met de temperatuur. Een jasje doe je makkelijk uit of weer aan en scheelt tussentijdse verkleedpartijen.

Meer jurkjes en rokjes

Maar wat betekent het voor mij als ik buiten mijn comfortzone zou gaan? In ieder geval het dragen van jurkjes en rokjes.
Ik heb deze nooit veel gedragen omdat ik mij er nooit fijn in voelde. Maar dat lijkt nu te veranderen, want ik zie steeds vaker hoe vrouwelijk een rokje of een jurkje staat.
En nu mijn dochter 7 is heb ik geen redenen meer om ze niet te dragen. Ze hoeft niet meer gedragen te worden en krijgt al heel lang geen borstvoeding meer.

Maar mijn grootste onzekerheid? Mijn witte benen met blauwgekleurde vlekken door de Lupus. Mijn knieën steken zelfs paars af. Ik schreef er al eerder een blog over. Naarmate de jaren voorbij gaan wordt het er ook niet minder op. Mijn benen bijbruinen in de zon is bovendien voor mij niet mogelijk aangezien ik zoveel mogelijk de zon moet vermijden.

De oplossing? Bruin uit een flesje. Een spray of mousse eens per week en mijn benen zijn weer meer toonbaar. Natuurlijk kan ik mijn wit met blauwe benen negeren en gewoon een jurkje of rok uit de kast trekken. Maar als ik mij er dan alsnog niet goed bij voel zal dat niet werken. Want hoe je je voelt, dat straal je uit.

Meer zelfvertrouwen

De eeuwige onzekerheid die ik als jonge tiener en twintiger had is inmiddels grotendeels als sneeuw voor de zon verdwenen.
Bijzonder hoe dat lijkt te werken: hoe ouder je wordt hoe meer zelfvertrouwen je krijgt. In mijn geval zie ik door de jaren heen steeds meer mijn pluspunten en kunnen mijn ‘minpunten’ veelal gestolen worden.
Ik zie nu vooral een sterke vrouw en moeder in de spiegel. Met een slank lijf, een taille wat er mag wezen en lange slanke benen. En als we die benen een beetje kleur kunnen geven zodat we vaker een rokje of jurk uit de kast trekken dan is dat helemaal prima.

Want weet je hoe het werkt? Je vrouwelijk en zelfverzekerd voelen straal je uit. Waardoor mensen je nog meer zullen overladen met complimentjes en je je nog zekerder gaat voelen. Kom op Geer, stap uit die comfortzone!

Heb jij wat kleding betreft een comfortzone waar je in blijft? Wat zou buiten jouw comfortzone liggen?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment