Lifestyle Random

Als mannen borsten zouden hebben…

Vrouwen hebben borsten. Hier kunnen we geleidelijk aan aan wennen, zodra de eerste bultjes zich voordoen. We kopen vervolgens trouw bh’s, zien ze groeien of krimpen, wassen ze alsof ze er altijd al zijn en gebruiken ze eventueel bij het voeden van een kindje. Maar wat nou als mannen ineens borsten zouden hebben? Hoe zou dat er uit zien? En wat zouden ze ermee doen? Ik vroeg het aan een paar mannen.

Wanneer ik het voor mij probeer te zien komen er hilarische beelden tevoorschijn. Bultjes die de hele dag worden gekoesterd, geaaid en toegesproken. Of zou een man in paniek raken en ze juist verafshuwen omdat hij niet meer lekker op zijn buik kan slapen? En bij flinke bulten last krijgt van zijn rug, schouders en nek?
Ik denk vooral het volgende: In plaats van hand in de broek (Al Bundy style) een hand in de shirt. De hele dag doen wat je anders niet zou mogen bij een andere vrouw. En ze bewonderen in de spiegel. 24/7 bewonderen.

Zouden borsten bij mannen ook zorgen voor de typische mannentrekjes? Borstvoeding gaat bijvoorbeeld niet zonder slag of stoot. Denk aan stuwing en tepelkloofjes, hoe reageren mannen daarbij? Ooit schreef ik een artikel over ’the manflu’ en met dat in mijn achterhoofd ben ik heel benieuwd hoe dit zal lopen.En dan heb ik het nog niet eens over de maandelijkse gevoeligheid.
Je snapt wel, dit gaat een probleem worden.
Of gaat het een andere richting op in de zin van vergelijken? Worden er sokken in bh’s gestopt om ze groter te laten lijken? En zal er worden vergeleken na een voetbalwedstrijd onder de douche? Schuine en scheve blikken naar andermans voorgevel. Tja.

Dat is mijn beeld en verwachting, want ik probeer mij voor te stellen hoe het zou zijn als vrouwen ineens een eh…tja…penis zouden hebben. Wat zou ik er mee doen? Inderdaad, de hele dag er naar kijken en van alles uitproberen. Het blijft toch een raar fenomeen, dat je iets hebt wat je nooit zal hebben. Volg je het nog? Laten we eens naar de reacties kijken op de vraag aan mannen wat ze zouden doen als ze ineens borsten zouden hebben.

Er in knijpen en eigen tepels likken.

Misschien wel het meest gegeven antwoord. Ja waarom niet? Eindelijk kun je fulltime in borsten knijpen zonder dat je een knietje krijgt. Je moet toch alles kunnen proberen, want laten we eerlijk zijn: dat zouden wij ook doen als vrouwen met een penis.

Schudden voor de spiegel, op de muziek van Mozart

Dit is het antwoord van mijn echtgenoot. Ja, echt. Ik vroeg hem wat hij zou doen als hij ineens borsten zou hebben en hij kwam al heel snel op dit antwoord. Best opvallend, want daar moet eerder over nagedacht zijn. Ik ga dan meteen nadenken over welke compositie hij zou kiezen: ‘Eine kleine nachtmusik?’

Constant grootte vergelijken en opscheppen.

Ja typisch mannelijk antwoord weer dit. Vergelijken en opscheppen, maar wat nou als je te maken krijgt met cup AA? Mannen denken daar niet over na gok ik, want ze zien meteen een welgevormde cup D voor zich. Maar dat is niet de realiteit als het over borsten gaat, helaas. Misschien moeten we ze nog wat lesjes bijbrengen. Ook dat er niks mis is met welke cup dan ook. Misschien moeten ze zich toch maar enkel richten op de UEFA supercup.

Zonder shirt lopen.

Ja joh, dat doen we toch allemaal? Mannen kunnen prima zonder shirt over straat (nou ja, als je strak in je vel zit) maar vrouwen hebben altijd nog iets te verbergen. Ik heb nog nooit een vrouw in blote borsten op straat zien lopen. Mannen zouden dat dus wel willen doen. Al denk ik niet dat ze daar heel ver mee komen. En wat wil je er mee doen? Pronken?

Koosnaampjes bedenken, tegen ze praten.

In de hoop dat ze nog verder gaan groeien ofzo? Praten tegen geslachtsdelen en hobbels vind ik sowieso apart, ik doe het zelf niet. Daarom ben ik heel benieuwd waarom mannen dan wel tegen hun hobbels en bobbels praten. En een koosnaampje bedenken? Hoe gaan we ze noemen?

Jezelf melken

Ook een leuke, jezelf melken. Blijkbaar is borstvoeding ook voor mannen iets heel bijzonders. Maar wat ze niet realiseren is dat je zwanger moet zijn (geweest) om borstvoeding te kunnen geven. Leuk idee, maar niet echt haalbaar. Zo wel dan kom ik graag weer terug op dat stukje tekst hierboven over stuwing en tepelkloven. Wel de lusten maar niet de lasten zeker?

Zo, dit was een vrij zinloos blogje maar desondanks hoop ik dat je het wel leuk vond om eens te lezen wat er zou gebeuren als mannen borsten zouden hebben.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Hahaha mijn eerste gedachte bij de titel was ‘zouden ze er heel de dag mee spelen’ – klopt aardig haha

  Beantwoorden
 • Hahaha grappig! Ik dacht ook die willen er dan de hele dag mee spelen 😉

  Beantwoorden
 • Hahaha hilarische antwoorden! Ik ga het mijn man vanmiddag ook eens vragen :p

  Beantwoorden
 • hahahaha Ik denk het ook.

  Beantwoorden
 • Hahaha – het was entertaining!

  Maar als ze het allemaal zelf zouden hebben, gaat er volgens mij de lol gewoon vanaf 😉

  Beantwoorden
 • Inderdaad grappig vanavond zal ik mijn vriend eens onder vragen hahaha hahaha

  Beantwoorden

Write a comment