Lifestyle

Alles wat je moet weten als ondernemer: van je bedrijfsnaam tot je auto

Heb je besloten dat je voor jezelf gaat beginnen? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten, zoals je inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het schrijven van een businessplan en het doen van onderzoek naar de doelgroep en de markt.
In dit artikel zullen we het hebben over enkele andere dingen die je moet weten wanneer je als zzp’er aan de slag gaat.
Van het ontwerpen tot een logo tot onderzoek doen over financial lease zzp. Lees snel verder.

Kies een bedrijfsnaam en bijpassend logo

Voordat je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel, is het erg belangrijk om een bedrijfsnaam te kiezen en een bijhorend logo te (laten) ontwerpen. Een bedrijfsnaam is erg belangrijk en kan het succes van je bedrijf bepalen.
Een goede naam moet pakkend zijn en mensen moeten het makkelijk kunnen onthouden, schrijven en uitspreken. Je kunt ervoor kiezen om je eigen naam of je product of dienst te verwerken in je bedrijfsnaam.
Ook kun je ervoor kiezen om een vertaald woord te gebruiken. Het logo is even belangrijk als de bedrijfsnaam. Ook deze moet makkelijk te herkennen zijn.

Een bedrijfsauto leasen

Moet je voor jouw bedrijf veel naar klanten of partners? Dan is het handig om je eigen auto ter beschikking te hebben. Zo ben je niet langer afhankelijk van het openbaar vervoer.
Je kunt een bedrijfsauto leasen met een operationele lease of een financial lease. De laatstgenoemde brengt een aantal fiscale voordelen met zich mee, waardoor het zeker aan te raden is om dit te overwegen. Alle infomatie over financial leasen kun je online vinden. Doe goed onderzoek voordat je een keuze maakt.

Een krachtige huisstijl die overal terugkomt

Ontwikkel zo snel mogelijk een huisstijl. Deze kun je overal terug laten komen, namelijk op je website, op posters en stickers en overige marketingmiddelen.
Een huisstijl omvat meer dan enkel twee of drie kleuren die je veel gebruikt. Tone of voice, je logo, typografie en het gebruik van visuals zijn allemaal even belangrijk voor je huisstijl als de kleuren die je kiest.
Jouw huisstijl bepaalt de identiteit van je bedrijf en zal enorm bijdragen aan de herkenbaarheid ervan. Investeer dus voldoende tijd en geld in het ontwikkelen van een professionele huisstijl.

Als ondernemer moet je overal aan denken. Het is vooral belangrijk om zo snel mogelijk een bedrijfsnaam en logo te ontwikkelen.
Laat een huisstijl creëren die je bedrijf goed weerspiegelt en doe onderzoek naar het leasen van een auto als je vaak heen en weer rijdt tussen je kantoor en klanten.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment