Lifestyle Mama Random

Niet alledaagse talenten die je ontwikkelt als moeder.

Het ‘basismoederen’ leer je na de geboorte van je kind vrij snel. Binnen no time verschoon je luiers en maak je flessen of geef je borstvoeding alsof je nooit anders gedaan hebt. Maar wist je dat je nog veel meer talenten ontwikkelt als moeder? Talenten waar ik zelf nooit aan had gedacht…

Antwoorden zonder na te denken

Dit talent heb ik pas ontdekt. Iets antwoorden zonder na te denken terwijl je een hoofdstuk uitleest. Of wanneer je met je gedachten in een televisieprogramma verzonken bent.
Op standaard vragen als ‘mama ik heb honger’ of ‘mama mag ik…’ weet ik nu antwoord te geven zonder bewust na te denken. Op de één of andere manier kan ik een soort van multitasken zonder mijn concentratie kwijt te raken wanneer ik lees of iets volg. Of wanneer je peuter of kleuter hele verhalen vertelt en je eigenlijk geen idee hebt waar het over gaat. Er volgt dan een ’toch mama?’ en ik roep overtuigend ja of nee.

Overhalen

Hier in huis liggen we nog weleens in strijd om het één of het ander. Saar wil iets, maar mag het niet. Of Saar moet iets, maar wil het niet. De hele dag sluiten we een compromis en er is soms nogal wat grof geschut nodig om haar over te halen. Ze is namelijk absoluut niet dom en trapt nergens in.

De Goedheiligman brengt veel onrust met zich mee, maar wat ben ik ook blij met die oude vent. Saar kan ineens heel braaf luisteren en haar pubermomenten verdwijnen al snel als sneeuw voor de zon wanneer blijkt dat Sinterklaas niet zo gek is op meisjes die niet luisteren.
Over een paar weken is het de kerstman die ons huis overslaat bij wangedrag. En daarna? Daarna zal ze weer naar ons moeten luisteren.

Grapje natuurlijk, maar ik denk dat menig ouder die oude mannen weleens gebruikt om hun kind over te halen tot iets. Naast Sint en Kerst sluit ik vooral een compromis met Saar door te onderhandelen in wat ze erg leuk vindt. Of lekker.
Alleen dat laatste kan niet eindeloos doorgaan, want het moet wel een beetje gezond blijven. En natuurlijk bestaat het opvoeden niet alleen uit overhalen en onderhandelen, maar ook uit samenspraak en leiderschap.
Maar soms….soms zijn die dingen (of oude mannen met baard) achter de hand wel erg handig.

Funny’s uit de hagelslag peuteren

Nou heb ik natuurlijk een streepje voor met mijn kleine vingers. De opening van Venz is namelijk net groot genoeg om twee vingers in te duwen zodat je er funny’s uit kunt halen. Funny’s zijn die kleine chocolade figuurtjes die in de hagelslag zit.
Elke maand staat hier een andere variant op tafel. Van Paw Patrol tot zebra en van Minions tot ijsberen. Maar lang niet elk pak is gevuld met lekker veel funny’s en ik heb al veel pruillippen voorbij zien komen op de vroege ochtend. Wat er gaande was? Er lag geen funny tussen de hagelslag op haar boterham.

Mama to the rescue, ik peuter er wel eentje voor je uit het pak. Intussen weet ik vanuit welke hoek ik de hagels moet benaderen om de funny’s te spotten. Vervolgens glippen er twee vingers in om er eentje uit te pakken. Alles voor mijn vrolijke dochter, mensen. Vooral op de vroege ochtend voor mijn koffie.

In no time naar een afspraak

Ken je dat? Wanneer je op een rustig moment naar de winkel gaat of op bezoek gaat duurt het een eeuwigheid om je kind klaar te maken voor vertrek.
Maar wanneer het écht nodig is, kunnen wij binnen 5 minuten klaar zijn terwijl we nog in pyjama uit ons neus lopen te eten. Hoe? Sarah op de wc zetten, allebei tegelijk een banaan eten, aankleden terwijl ze van de wc af komt, tandenpoetsen terwijl ik mijn en haar schoenen aan doe en gaan!
Ja, je komt nog op creatieve ideeën wanneer je haast hebt en naast jezelf nog een klein mensje mee moet slepen. Maar waarom het dan weer niet lukt als het niet persé in 5 minuten hoeft?

Vlekken verbergen

Nog een leuke en herkenbare (denk ik): het verbergen van vlekken. Poetsen met je vinger en spuug voor een vlek op de wang van je kind. Een beetje spuug en het puntje van je mouw of een billendoekje voor een vlek in zijn of haar trui.
En zijn de mouwen vies? Opstropen maar! Vlekken in mijn kleding werk ik wanneer het nodig is heel snel weg met een accessoire zoals een tas of een sjaal. Of ik houd een hand op mijn knie of bovenbeen als er toevallig groen ogend snot te zien is. Echt, je wordt zó creatief.

Wat is jouw ultieme talent nu je moeder wordt?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Hahaha, die funny’s. Firstworldproblems. Ik denk dat mijn ouders gewoon zeiden: tja het leven is niet eerlijk. Maar geweldig dat jij op eem vroege morgen die dingen eruit probeert te vissen ?. Respect!

    Beantwoorden

Write a comment