Lifestyle Random

Deze afgevallen koukleum houdt van decadent en warm.

Zodra de bladeren een beetje begonnen te kleuren aan de bomen en de temperaturen onder de twintig graden bleven hangen, werden mijn handen en voeten wit en koud. Een beetje van mijzelf en een beetje van mijn aandoening (helaas). Gehuld in een trui heb ik geprobeerd zolang mogelijk de verwarming uit te laten maar op een gegeven moment dacht ik….aan met dat ding!

Ik houd nou eenmaal van warmte. Ik kan zo genieten van een warme kop thee tussen mijn ijskoude handen, of een warm bad of douche als mijn hele lijf is verkleumd.
Vroeger kon ik trouwens heel goed tegen de kou, maar sinds ik ben afgevallen en sinds mijn bloedsomloop slechter is door de Lupus vind ik kou echt killing. Mijn tenen kleuren blauw, mijn handen wit. En ik ben niet warm te krijgen ondanks een dikke trui en een kleedje op de bank.

Dus ging toch die verwarming aan in september, tegen mijn principes in. En naast de verwarming hebben we sinds kort ook een prachtige schouw met kachel. Die zeker snel aan zal gaan, hetzij op standje sfeer, hetzij op standje warmte.
Ik ben heel benieuwd als we komend jaar onze energie vergelijken met het jaar ervoor. Toen ik nog wat meer isolatie aan mijn lijf had en de Lupus minder klachten gaf. Tijdens mijn zwangerschap heb ik in de wintermaanden zelfs amper de verwarming aan gehad, ik was zelf een echte kachel. Dat is nu bijna niet meer voor te stellen.

Ja, slank en ziek zijn is duur (sarcastisch lachje), maar ik ga niet op warmte en comfort bezuinigen. En weet je waarom niet? Omdat ik, als ik het koud heb, juist meer ga eten om warm te blijven. En dat is met een Killerbody natuurlijk niet verstandig.
Ook vind ik het onzin om te bezuinigen op warmte en energie op het moment dat het gewoon nodig is. Wanneer ik in een dikke trui en een kop thee zit te rillen op de bank, dan heb ik alles gedaan wat ik kon. En dan is er geen reden meer om mijn warme vriend niet aan te zetten en te ontdooien.
Daarnaast hebben we, om energie te besparen, steeds meer lampen in huis vervangen voor LED lampen. Het is even een investering, maar het verdient zich echt wel terug. Kunnen we mooi de verwarming nog een standje hoger zetten!

Niet alleen mijn slanke en chronisch zieke lijf zorgen voor meer energieverbruik in huis. Ook kinderen ‘ vreten’  energie (niet alleen je eigen energie dus). Denk aan extra personen die douchen of in bad gaan en de televisie die vaker aan staat (ja echt). Helemaal niet erg, maar dit zijn extra kosten die vaak vergeten worden als men denkt aan kinderen.

Omdat ik toch best een luxeleventje leidt met al die warmte (en ook niet anders wil), is het misschien verstandig dat we een keer energietarieven vergelijken. We zitten al jaren bij onze oude vertrouwde leverancier, maar nooit hebben we gekeken naar een goedkopere optie. En omdat ik slank wil blijven zullen de kosten ook niet veel lager worden vrees ik.
In ieder geval heb ik enorm veel zin in de koudere wintermaanden, omdat ik de gezelligheid zo fijn vind. Ik ben een echte huismus en kan heel erg genieten van coconen en gezellig binnen zijn. Maar dan wel met warme voeten en handen. Oh, en een zo laag mogelijke energierekening natuurlijk!

Kijk jij regelmatig naar je energierekening? En vergelijk je je leverancier met andere leveranciers? Ik hoor het graag!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

 • Ik boet ook niet graag in aan comfort, als ik het koud heb, gaat de verwarming aan.
  Maar overlaatst wel eens bij mijn energieleverancier gecheckt of ik in het juiste tariefplan zat en bleek dat het 25 euro per maand minder kon. Dus maar snel overgeschakeld!

  Beantwoorden
 • helemaal mee eens, als een trui en een kop thee niet meer werkt is het tijd voor de verwarming. hier ook zo’n koukleum door combi raynaud en reuma en slank.
  We stoken enkel de woonkamer en keuken, als het nog kouder wordt de hal ook. wc en badkamer zijn gelukkig inpandig en nooit heel koud. slaapkamers verwarmen we niet, wel heb ik een elektrische deken en een elektrische kruik. een heetwater kruik is goedkoper maar dat is geen veilige combi met reumahanden.

  heb jij ook zo vroeg al handschoenen aan? ik ben meestal een van de eersten die buiten loopt met handschoenen. vooral zomerjas+ handschoenen komt nog wel eens commentaar op want als je nu al handschoenen aan hebt dan zit je met vorst zeker binnen.
  ik heb allemaal verschillende handschoenen van dunne fleece handschoenen tot verwarmde ski handschoenen. als zelfs dat niet meer werkt dan is het pas tijd om binnen te blijven.

  Beantwoorden

Write a comment