Lifestyle Looking good... My killerbody motivation

De achtste update van het Killerbody dieet. Minder streng.

Voor de mensen die denken dat ik het killerbodydieet achter mij gelaten heb: jullie hebben het mis. Nog steeds ben ik ermee bezig, alleen iets minder streng dan de eerste 12 weken. Inmiddels ben ik 5 maanden onderweg en al bijna bij mijn streefgewicht, dus we zijn er bijna. Hoe gaat het inmiddels met afvallen, eten en sporten? Zijn er weer resultaten of blijf ik stilstaan? Tijd voor een nieuwe update!

Afgelopen weken

De laatste update was precies een maand geleden, toen ik schreef dat het sporten wat minder lekker ging, maar dat het eten nog ging volgens ‘de regels’. En nog steeds houd ik mij grotendeels aan het dieet, alleen heb ik er wat kleine dingen in veranderd. Ik probeer namelijk een balans te zoeken waarbij ik straks goed op gewicht blijf zonder te schommelen. Wat kan ik wel en niet eten en hoe reageert mijn lijf?

Overdag eet ik zoals het Killerbody dieet aangeeft: ik eet kwark, fruit, salade, havermout en soms een boterham. Honger lijd ik nog steeds niet en ik heb nog geen dag gedacht het niet vol te kunnen houden. Ontbijten en lunchen zonder brood bevalt mij zo goed dat ik dit ook door wil zetten als ik mijn streefgewicht heb bereikt. Er is zoveel lekkers als alternatief en ik merk dat mijn lichaam veel langer met dat voedsel doet dan gewoon brood.

Voor wat betreft het avondeten: ik heb het menu even gelaten voor wat het is. Wekenlang elke week hetzelfde als warm eten gaat op een gegeven moment heel erg vervelen en is niet leuk. Ik heb dan ook een paar weken ‘gewoon’ gekookt en gegeten zoals we anders ook zouden doen. Maar: nog steeds ben ik voorzichtig met koolhydraten. De ene dag skip ik ze bij het avondeten, de andere dag eet ik gewoon rijst, pasta of aardappels maar dan met mate. Niet meer zoals vroeger. Voor mijn lijf werkt dit blijkbaar heel goed en ik vind het zo fijn dat ik dat inzicht heb gekregen door het dieet.

Cheatmeals heb ik ook gehad, nog altijd elke vrijdag of zaterdag. Zelfgemaakte pizza, een keer sushi, kibbeling, wat frietjes, stukje taart op een verjaardag…Het moet kunnen en dit houdt het leuk. Balans kan ik goed houden en daar ben ik blij mee. Als ik weet dat ik in de avond heel erg van sushi ga genieten, dan eet ik overdag wat minder en als avondeten een salade. Werkt prima voor mij en ik baal de volgende dag niet van tegenvallende cijfers.

Maar het sporten….doordat ik zo moe was en ook nog ziek ben geweest heb ik niet braaf elke avond gesport. Wel leg ik de nadruk op het trainen van mijn buik, armen en billen áls ik train. En dat is nu gemiddeld drie dagen per week. Eigenlijk is dat prima en ik moet gewoon elke dag bekijken of het haalbaar is. Naast die drie dagen krachttraining ga ik waarschijnlijk het fitnessen onder begeleiding weer oppakken. En dus de krachttraining combineren met conditietraining.

De cijfers!

Nog steeds vallen de cijfers mij alles behalve mee. De kilo’s vliegen er niet meer af zoals in het begin, maar gewichtsverlies gaat nu heel erg langzaam. Hoe dan ook: ik ben meer dan tevreden en ik ben nog maar 1 kilo van mijn streefgewicht af. Nog maar een kilo! En dan ben ik gewoon 12 kilo kwijt. Jeetje mina.

Op een gegeven moment denk je echt dat je stil staat voor wat betreft gewicht en centimeters verliezen. Maar wanneer je de cijfers van vier weken terug ziet dan blijkt dat er toch weer wat van af is! Kijk hier naar de vorige update een maand geleden.

mkbm

Whoehoe! Nog maar 1 kilo tot ik op de 55 zit en dit is ook mijn streefgewicht. Ook al zegt gewicht niet alles, een streef afspreken helpt wel voor jezelf om niet door te draaien. Ik ben namelijk wel het type dat nooit tevreden is en denkt ‘het kan altijd minder’. Doen we dus niet, want die rondingen willen we niet kwijt. Maar wie had ooit kunnen denken dat ik op hetzelfde gewicht zou zitten als in mijn studententijd? Bizar.

Hieronder drie foto’s: het begin, de vorige update na 17 weken en vervolgens een foto van gister. Mijn bovenstukje is veel te groot en past niet meer, vandaar een andere. Heel veel verschil is er niet met de vorige foto, maar mijn heupen zijn wel duidelijk slanker geworden. En de lijnen worden steeds meer zichtbaar.

mkbm1

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de andere artikelen over het Killerbody dieet!

Update nummer 1 Killerbody dieet

Update nummer 2 Killerbody dieet

Update nummer 3 Killerbody dieet

Update nummer 4 Killerbody dieet

Update nummer 5 Killerbody dieet

Update nummer 6 Killerbody dieet

Update nummer 7 Killerbody dieet

Ervaring eerste drie dagen Killerbody dieet

Sporten met het Killerbody dieet

Recept cheesecake

Eetdagboek Killerbody dieet

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Ik vind het zo tof dat jij dit goed kon volhouden. In combinatie met mijn werkdagen hield ik het echt niet vol. Ik had de hele tijd last van flauwte en dan kan ik mij niet meer concentreren. Nog even kijken hoe ik het dieet goed kan combineren met mijn werk.

  Beantwoorden
  • Kan mij voorstellen dat je je op werkdagen slap voelt als je de hele dag in de weer bent. Lijkt mij lastig…

   Beantwoorden
 • Wow wat goed volgehouden, ik ben nog steeds niets eens begonnen. Maar eet wel koolhydraat arm dus dat scheelt al. Mag ik vragen hoe lang je bent?

  Beantwoorden
 • Beste Geertje,
  Heel erg bedankt voor je update. Fijn om dit weer te lezen. Petje af hoor. Ik ga nog eventjes lezen hoe het jou rondom je 6e / 7e week verging. Want bij mij gaan de kilo’s ook niet meer zo snel, maar dat is ook helemaal niet erg. Ik ben nu aan mijn 7e week bezig en ben 5 kilo kwijt. Mijn man is ruim 7 kilo kwijt. Wij zijn dus met fase 2 bezig. Het is allemaal goed vol te houden en heb echt favorieten gerechten waar ik enorm van geniet. De stofwisseling gaat door het 6x keer eten ook veel beter. De centimeters hebben we niet bijgehouden, maar ervaar ook veranderingen zoals jij dat toont met je foto’s. Ik ben dan ook reuze benieuwd naar het receptenboek wast ze in Januari uit wil laten komen. Hopelijk zien ze er kwa uiterlijk hetzelfde uit, want de simpel en snelheid, bevalt ons wel. Groetjes uit het noorden……fijn weekend. Je bent goed bezig!

  Beantwoorden

Write a comment