Lifestyle Random

9x Wat ik doe op een vrije dag

Voordat mijn vrije dag begint heb ik hem vaak al ingevuld. Maar wat doe ik nou echt op mijn vrije dag? En waar geniet ik dan heel erg van? Ik deel 9 activiteiten met je die ik graag uitvoer als ik niet hoef te werken.

1. De dag rustig beginnen met koffie

Als ik moet werken sta ik om 6.00 op, ga ik douchen, aankleden en opmaken en haal ik Sarah er om 6.30 uit. Snel een ontbijt er in en gaan! Tussen de bedrijven door drink ik dan mijn kopje koffie. Op een vrije dag heb ik tijd om rustig wakker te worden en te genieten van mijn bakje koffie. Uitslapen is er niet meer mij. Toch voelt het wel luxe om geen wekker te hoeven zetten en het maakt toch een heel verschil of je er om 6.00 uit moet of om 8.00.

2. Uitgebreid spelen en lezen met Sarah

spelen

Spelen wordt steeds leuker voor en met Sarah. Ze ontdekt wat ze allemaal kan met het speelgoed wat ze heeft. Ook lezen vindt ze heel erg leuk, vooral de plaatjes en de geluiden die erbij horen. Ook spelen we regelmatig verstoppertje of rennen we achter elkaar aan. Ja, we vermaken ons wel op zo’n dag!

3. Het huis opruimen en schoonmaken

Ik hoop elke vrije dag weer dat ik zoveel energie heb dat ik het hele huis kan poetsen. Maar helaas is vaak mijn energie op als ik beneden klaar ben. Wij hebben flink wat kamers en vooral de kamers op zolder dienen als rommelhok. Dat is niet echt uitnodigend en haalbaar om in je eentje aan de slag te gaan. Weekendklussen dus. Toch vind ik het altijd ontspannend om even op te ruimen en te poetsen, ook al kost het energie.

4. Wandelen

Als het mooi weer is gaan we graag een stukje wandelen, naar de kinderboerderij of gewoon een rondje in de wijk. Vaak lopen we aan het eind van de middag een stukje als Sarah weer wakker is. Lange fietstochtjes hebben we nog niet gedaan, dat vind ik toch wel heel spannend om alleen met haar te doen. Misschien als het vertrouwen in mijn lijf verder is gegroeid. Ook wil ik nog een systeem aan mijn fiets waar ik een buggy aan kan hangen. Dan kunnen Sarah en ik ook makkelijk even naar het centrum of boodschappen doen op de fiets.

5. Tijd voor mezelf

IMG_9740

En daarmee bedoel ik; uitgebreid douchen of in bad. Inclusief scrubjes, maskertjes, badschuim en een tijdschrift. Dit doe ik niet overdag als ik alleen ben met Sarah, maar in de avond als zij op bed ligt en mijn man thuis is. Soms bewaar ik dit soort momentjes niet tot mijn vrije dag, maar ga ik in bad na een lange werkdag. Niets is zo lekker dan vermoeid in een ontspannend bad stappen.

6. Blogjes lezen en schrijven

Als Sarah slaapt of zichzelf vermaakt met spelen, dan lees ik blogjes. Vaak bezoek ik dezelfde blogjes, maar soms ontdek ik ook een onbekende blog. Ook een vorm van ontspanning voor mij! Schrijven doe ik als Sarah slaapt of op werkdagen na het avondeten. In het weekend kan ik ook wel eens op andere tijden schrijven en typ ik ook wel eens ‘vooruit’. Zowel lezen als schrijven vind ik heerlijk om te doen.

7. Inspiratie opdoen

idee

Als ik een moment alleen ben kan ik goed inspiratie opdoen voor nieuwe artikelen. Maar vaak schieten er ook ineens ideeën door mijn hoofd als ik ergens druk mee ben. Toch ga ik op vrije dagen echt even zitten om een planning te maken en ideeën op te schrijven. Ook komen er nog wel eens ideeën na het lezen van blogjes.

8. Foto’s maken

IMG_9742

Onlangs kochten wij een nieuwe spiegelreflexcamera. Omdat ik er nog lang niet in thuis ben oefen ik graag met foto’s maken. Op mijn vrije dag fotografeer ik dan ook alles wat los en vast zit. Maar Sarah is vooral de dupe.

10. Met vriendinnen afspreken

Het lukt niet altijd elke week, maar afspreken met vriendinnen vind ik belangrijk én gezellig. Met een kindje erbij is het wat lastiger plannen, maar ik doe altijd wel mijn best om regelmatig te ‘daten’. Lunchen, winkelen, een drankje doen…altijd leuk.

Dit waren mijn activiteiten op een vrije dag. Ik ben benieuwd naar jouw favoriete dingen om te doen als je vrij bent! Laat je horen in de comments.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Nou behalve t poetsen komt er veel overeen alleen bij mij is een vrije dag een dag zonder kind haha maar ja ik werk ook niet..

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje,
  Wat een leuke blogsite heb je…….en ook een mooi gezin!
  Je komt inderdaad als een levensgenieter over. Heerlijk! Inspirerend ook!
  Ik zal je blogsite binnenkort op het gemakje bekijken, want volgens mij schrijf je ontzettend leuk.
  Leuk dat je trouwens een berichtje achterliet op mijn blogsite. En ik snap je reactie volledig 🙂
  Groetjes Jelle

  Beantwoorden
 • Mijn activiteiten op een vrije dag lijken erg op die van jou! Alleen gaan wij vaak ’s ochtends al even de deur uit, omdat Lise de neiging heeft een groot deel van de middag te slapen en ik anders in de knoei kom met het avondeten 🙂

  Beantwoorden
 • Lijkt erg op die van jou maar dan nog school ochtend en middag erbij 🙂 liefs

  Beantwoorden

Write a comment