Lifestyle Random

8 tips om meer van jezelf te houden

Van je familie en vrienden houd je vanzelfsprekend enorm veel, maar hoeveel hou je nu van jezelf? Kun je oprecht zeggen dat je van jezelf houdt? Ik geef vandaag 8 tips die je kunnen helpen om meer van jezelf te houden.

IMG_1618

♥ Richt je vooral op alle positieve punten van jezelf.

Die negatieve bril ben ik steeds vaker bewust aan het afzetten als ik naar mijzelf kijk. Faalangst? Nee hoor, juist knap dat je het geprobeerd hebt! Natuurlijk valt het op als er een zwaailamp op je voorhoofd zit, maar om de hele dag te staren naar een puist maakt je niet vrolijker.

♥ Probeer tegen jezelf in de spiegel te zeggen dat je mooi bent.

Het klinkt misschien heel gek, maar het werkt echt. Oprecht jezelf in de ogen kijken en zeggen dat je er goed uitziet. Heb je dat artikel gelezen over een fotograaf die foto’s maakte van wildvreemde mensen? Deze mensen gingen op de foto en er werd ook een foto geschoten op het moment dat er tegen ze werd gezegd dat ze mooi waren. Op elke foto was een prachtige en stralende glimlach te zien. Nou, dat dus.

♥ Schrijf elke dag een paar complimentjes voor jezelf op.

Er bewust over nadenken helpt heel goed om de positieve punten van jezelf te zien en te lezen. Je leert op die manier anders naar jezelf te kijken. Niet geheel onbelangrijk is trouwens ook het geven van complimenten aan een ander. Dat helpt de ander weer meer van zichzelf te houden.

♥ Ontvang complimentjes in plaats van ze af te wimpelen.

Herken je dat? Iemand geeft jou een compliment en jij wimpelt het af? ‘Oh, dat truitje heb ik al zo lang’, of ‘ach mijn haar zit helemaal niet leuk’.  Ik ben er ook een ster in. Maar ik probeer de laatste tijd die complimentjes in mij op te nemen en ervoor te bedanken. Iemand geeft ze niet voor niets en meent het oprecht, dus waarom afwimpelen? Lekker in je zak steken!

♥ Zorg goed voor jezelf, zoveel voor de buitenkant als de binnenkant.

En daarbij is de binnenkant nog wel het belangrijkste, want als dat goed zit laat je dat aan de buitenkant zien. Je straalt en oogt relaxed.
Hier hoef ik niet veel woorden aan vuil te maken want dit spreekt denk ik voor zich. Goed in je vel zitten, voor jezelf zorgen en jezelf regelmatig verwennen. Want alleen jij weet hoe je dat het beste doet.

♥ Accepteer je fouten, want iedereen maakt ze en ze maken je sterker.

Van fouten leer je, van succes word je lui. Als alles alleen maar voor de wind zou gaan valt er niets meer te leren en te ontdekken. Lekker fouten blijven maken dus. En een troost: iedereen maakt ze, ook de koning en ook Justin Bieber.

♥Richt je op je zelfvertrouwen.

Waardoor is deze laag? En hoe krijg je weer meer zelfvertrouwen? Als je genoeg zelfkennis hebt, kun je dit zelfvertrouwen vergroten. Zelfvertrouwen heeft voor een groot deel te maken met van jezelf houden. Als je weinig zelfvertrouwen hebt, is het ook onmogelijk om van jezelf te houden.

♥Besef: niemand is beter dan wie dan ook.

Stop met het plaatsen van jezelf op de onderste rij, stop het het opkijken naar mensen die zogenaamd ‘beter, mooier en groter’ lijken. Geen mens is beter dan een ander, iedereen is net zo waardevol en daarom kun je jezelf prima op de eerste plek zetten.

Heb je wat aan deze tips? En heb je nog een aanvulling? Ik hoor het graag!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Al deze tips zijn belangrijk! Jezelf accepteren zoals je bent en in de spiegel kijken en denken je mag er zijn. Dit heb ik lang niet kunnen doen, maar gelukkig nu wel!

  Beantwoorden
 • Oooh hier zou ik wat van moeten kunnen leren want dit doe ik dus allemaal te weinig. Op de een of andere manier vind ik het niet belangrijk ofzo…

  Beantwoorden
 • Mooie tips! Zelf is het niet iets waar ik enorm mee worstel gelukkig, maar zie wel in mijn omgeving dat dit voor veel mensen een ding is.

  Beantwoorden
 • Mooi artikel. Ik kijk elke ochtend in de spiegel en lach naar mezelf, het werkt 😉

  Beantwoorden
 • Wat een goede tips!
  Echt iets om vaker bij stil te staan en aandacht aan te geven.

  Beantwoorden
 • Goed artikel Geertje! Vooral het afwimpelen van complimentjes is heel herkenbaar. ..

  Beantwoorden
 • Goede tips, en daarvan is zelfvertrouwen denkik wel de belangrijkste. Je kunt alles bereiken, als je er maar voor vecht!

  Beantwoorden
 • Ik zal niet zo snel in de spiegel tegen mezelf gaan praten, maar je eigen waarde inzien is erg belangrijk! Van fouten leer je alleen maar, en dat is positief!

  Beantwoorden

Write a comment