Lifestyle

7X Wat ik nooit zou durven…

Soms ben ik best impulsief. Dan doe ik iets waarbij ik, als ik er te lang over nadenk, bij afhaak. Een echte angsthaas ben ik niet, maar toch zijn er bepaalde dingen die ik nooit zou durven en dus naar alle waarschijnlijkheid ook nooit zou doen.

1. Bungeejumpen of parachutespringen

bungee

Nooit heb ik getwijfeld of ik uit een vliegtuig zou springen of voor de lol van een brug af zou vallen. Ik heb niets met G-krachten. Op het moment dat ik een vrije val maak hoop ik juist zo snel mogelijk dat het voorbij is. Het vreselijkste moment lijkt mij het moment dat je vanuit het vliegtuig of vanaf die brug de diepte inkijkt. Brrr.
Ik kijk wel toe, vind ik hartstikke leuk. En dan moedig ik je ook nog vol enthousiasme aan. Maar springen? No thanks.

2. In een achtbaan

Nu we het toch over die G-krachten hebben: in mijn leven ben ik denk ik 3 keer in een echte achtbaan geweest. En alle drie de keren dacht ik dat ik dood zou gaan. Ik kreeg geen lucht gedurende de hele rit en dat is niet heel prettig kan ik je vertellen. Rides vind ik onwijs leuk (in Disneyworld bijvoorbeeld) waarbij je op een stoel zit en er dingen op je af lijken te komen. Daar word ik blij van, niet van een vrije val of duikvluchten in een karretje. Ik heb nu ook een ‘goede smoes’ om er niet meer in te gaan. Zowel een achtbaan als parachutespringen mogen niet meer in verband met mijn hart. Word ik in ieder geval niet meer uitgemaakt voor mietje.

3. Alleen op reis

Ik heb veel respect voor mensen die dit doen: alleen op reis. Alleen op reis door Nederland vind ik niet erg, maar het buitenland zou ik nooit doen. En wel om verschillende redenen: ik ben een behoorlijke muts als het gaat om de weg vinden, met een gezelschap voel ik mij veiliger dan dat ik alleen reis en ik vind alleen reizen zo eenzaam.
Natuurlijk ontmoet je onderweg genoeg mensen, maar toch zou ik mensen die ik vertrouw om mij heen missen. Die je langer kennen dan een paar dagen of weken. En sinds ik ziek ben geweest is het vertrouwen in mijn lijf ook niet meer 100%, waardoor het onzeker wordt om alleen te reizen.
Wel een voordeel lijkt mij dat je volledig je eigen gang kunt gaan zonder rekening met iemand te hoeven houden.

4. Drugs gebruiken

Het feit dat je de controle over jezelf verliest, vreselijk. Ik vond het al nooit fijn als het wijntje tijdens een stapavond verkeerd viel en ik niet meer helder was. Naast dat ik dan vooral moe word, word ik ook angstig doordat mijn lijf dingen doet waar ik geen controle op heb. Vaak versterkt het je gevoel en als je opdat moment heel erg down bent, ben je de klos. Met drugs ook.
Drugs is voor mij no-go en ik ben blij met het feit dat ik dit niet durf te gebruiken. Het maakt zoveel kapot.

5. Liften (met de auto)

Als ik aan liften denk, zie ik van die scary Amerikaanse films voor mij waarbij vrouwen in de kofferbak worden gesleurd. Nee, liften zal ik nooit doen. Daar vertrouw ik de mens niet genoeg voor. Ik denk best dat er vooral heel veel goede mensen zijn die je met alle liefde een lift aan willen bieden. Toch zou ik nooit bij een wildvreemde in de auto stappen.

6. Diepzeeduiken of een duikboot

Ik en een snorkel gaat al vaak niet goed. Het idee dat ik door een pijpje moet ademen benauwd mij. En dan raak ik in paniek en kom ik als een zeehond bovendrijven.
Een zuurstoftank op mijn rug met een mondstuk voor het zuurstof bedank ik ook voor. Veel te benauwend. Net als een duikboot. Wat nou als ik er ineens uit wil? Of in paniek raak? Misschien gebeurt het niet eens, maar het idee alleen al. Ik kan trouwens prima in liften bivakeren of een lange vliegtuigreis maken. No problem. Maar met water is dat toch ineens anders (don’t ask me why).

7. Een gevecht aangaan

Ja zie je het al voor je? Met gebalde vuisten trotseert Geer een tegenstander. Nou ik niet. Vechten vind ik zoiezo verschrikkelijk. Je lost er uiteindelijk niets mee op en je maakt het vaak nog erger dan het is. Ooit ben ik in de kroeg aan mijn haren getrokken door een meisje die van haar vriendin mij moest belagen, omdat ze mijn vriendje leuk vond. Ik ben hard weggelopen en naar huis gegaan. Ik vind het zo triest en vaak een teken dat je niet normaal kunt praten. Dom dus.
Soms kook ik wel van binnen als ik heel boos ben op iets of iemand en denk ik dat een potje slaan wel een opluchting kan geven. Maar ik weet nu al dat ik met knikkende knietjes zal weglopen. Ja, ik ben wat dat betreft misschien ook best een mietje. En dat vind ik helemaal niet erg.

 

Dit waren 7 activiteiten die ik nooit zou durven. Volgens mij zijn deze punten voor veel mensen herkenbaar. Wat zou jij nooit durven? En ben je van plan het toch een keer te doen? Ik hoor graag van je!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Heel herkenbaar! Ook ik zou de meeste dingen van jouw lijstje echt niet durven.

  Beantwoorden
 • Herkenbaar lijstje! Ik denk dat ik de meeste ook niet zou durven, eerlijk gezegd. Lekker veilig kiezen als het allemaal niet nodig is toch? Bij punt 1. zou ik toch wel heel graag een keer willen proberen. Punt 2. lijkt me ook niet zo verstandig als hartpatient, toch? er staan soms van die waarschuwingsbordjes zelfs toch? Punt 3 vind ik altijd heel stoer als vriendinnen dat doen, staat wel nog op m’n bucketlist, maar of ik het doe? punt 4, 5 & 6 ook voor mij om dezelfde redenen: dikke nee! Punt 7: kickboksen helpt om wat spanning kwijt te raken, maar zelf echt vechten of iets uitlokken vind ik ook zo triest.

  Liefss, Camilla

  Beantwoorden
 • Heel herkenbaar. Veel punten zou ik ook niet durven maar bij mij staat liften echt wel op nummer 1, teveel films waar het mis is gegaan gezien denk ik 🙂

  Beantwoorden

Write a comment