Lifestyle

7x Lessen die ik heb geleerd.

Het leven is één grote leerschool. Degene die denkt dat je met een middelbare schooldiploma en vervolgopleiding zo’n beetje alles weet, heeft het mis. Leren begint daarna pas. De grootste lessen die ik heb geleerd lees je hieronder.

IMG_0892

♥ Dat de dingen die eerder heel belangrijk leken, er nu niet meer toe doen.

Zit mijn make-up wel goed? Wat zouden ze van mijn kleding vinden? Dat was zo’n beetje het enige waar ik mij druk om kon maken. Nu interesseert mij dat niet meer en maak ik mij niet meer druk om wat anderen van mij denken. Het heeft even geduurd, maar ik kan er niet meer onzeker over worden. Het zorgen maken over bepaalde dingen was nergens voor nodig, blijkt maar weer. Maar andersom doen de kleine dingen er juist toe en brengen veel genot met zich mee. Een lekker muziekje, een heerlijke maaltijd, een zonnestraal of een groen blaadje.

♥Dat de mensen om je heen zo ontzettend veel waard zijn.

Je familie en vrienden zijn van onschatbare waarde. Dat wist ik altijd wel, maar soms besef je dat ontzettend in tijden dat het wat minder goed gaat. Wees er trots én zuinig op! Ik mag mij gelukkig prijzen met een warme groep familie en vrienden om mij heen die altijd achter je staan, no matter what.

♥Dat je als mens ontzettend veel aankan, meer dan je denkt.

Het is bijzonder hoeveel ellende je aan kan als mens en hoeveel wilskracht er naar boven borrelt als het nodig is. Je zou niet geloven dat je tot zoiets in staat bent, tot het je overkomt. Op het moment dat je zo sterk bent (en moet zijn), merk je ook dat je alsmaar sterker kan worden. En dat je eigenlijk geen keuze hebt, behalve als je in de put wil eindigen.

♥Dat je nooit alleen bent in je gevoelens of angsten.

Soms lijkt het alsof je Remy alleen op de wereld zit opgescheept met gevoelens of angsten. Maar als je om je heen kijkt en met anderen praat, kom je er achter dat je niet de enige bent. Herkenning en erkenning is zo ontzettend fijn!

♥Dat schrijven en jezelf uiten van ontzettend groot belang is.

Ik was altijd nummer 1 in het opkroppen van gevoelens. Maar ik ben van die overtuiging afgestapt, want het is niet haalbaar en niet logisch om alles maar binnen te houden. Zoek naar wat bij je past. Ik ben niet zo’n prater, maar ben gepromoveerd in het uiten van mijn gevoel op papier (oké, computerscherm). Ga na wat bij je past en wat goed voelt. Voor de één is dat schrijven, voor de ander is het praten. Maar krop niet alles op.

♥Dat je je grenzen goed moet bewaken.

Er overheen gaan lijkt een uitdaging en misschien stoer voor jezelf, maar je helpt er niemand mee. Jezelf niet, je lijf niet en je omgeving niet. Je grenzen bewaken is het nieuwe ‘er overheen gaan’ en leidt tot een gezond en sterk lijf en een blije omgeving.

♥Dat wát je droomt, je niet aan je voorbij moet laten gaan.

Ik denk wel eens ‘hoe zou ik op mijn sterfbed terugkijken op mijn leven?’ Heb ik dan ergens spijt van? Had ik dingen willen doen die ik net zo lang vooruit heb geschoven dat ik ze niet heb gedaan? Als je dromen hebt, laat ze uitkomen en werk er hard voor.

Wat is jouw grootste levensles?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (10)

 • Mooi geschreven met waardevolle lessen! Vind het altijd zo mooi dat achter elk les die ik leer, een heel proces aan vooraf gaat (want weer niet altijd leuk is). Maar geeft in ieder geval nieuw denkstof!

  Beantwoorden
  • Daar heb je helemaal gelijk in, en dat proces staat niet in een boek of krijgen we niet op school, maar resulteren wel in de beste lessen!

   Beantwoorden
 • Wat een mooie blog! Heel leuk geschreven! 🙂

  Liefs xx

  Beantwoorden
 • Ik sluit me eigenlijk wel aan bij de dingen die jij genoemd hebt! Ik denk dat het heel belangrijk is om je te realiseren wat je eigenlijk allemaal hebt, je bent zo rijk. Ik heb een fantastische partner, een geweldige dochter, een mooi huis en ik hoef me nooit zorgen te maken of ik vanavond wel eten heb.. Eigenlijk is mijn leven geweldig, en dat mag best wel wat vaker gezegd worden!

  Beantwoorden
 • Mijn grootste levensles is leren accepteren dat dingen vaak anders gaan dan ik had gedacht of gewenst. En dat dit ook oké is.

  Beantwoorden
 • Wat een mooi artikel heb je hier van gemaakt. Ik herken me in veel lessen die jij noemt. Ik sluit me aan bij Vlijtig Liesje: ook ik heb geleerd dat dingen vaak anders lopen dan je gedacht had en dat dit vaak helemaal niet uitmaakt en soms zelfs beter is. Ik merk dit in het moederschap maar ook in mijn carrière.

  Beantwoorden
 • Wauw, hele mooie levenslessen! Dat mensen om je heen zoveel waard zijn, vind ik een levensles die eigenlijk iedereen zo snel mogelijk zou moeten leren. Dat je je grenzen goed moet bewaken, daar herken ik mijzelf zeker in! Het is zo moeilijk om nee te zeggen, zo moeilijk omdat je denkt dat je er mensen misschien mee kwetst of van je af duwt. Maar het is wel heel belangrijk!
  Mijn laatste levensles? Dat niets is wat het in eerste instantie lijkt. Dat ik moet leren flexibel te zijn daarin, dat ik om die reden daarom soms mijn eigen dromen over boord moet gooien of aan moet passen.

  Beantwoorden
 • Mooi Geertje, je vertelt over hele mooie en belangrijke levenslessen. Dat je als mens meer aankan dan je denkt is inderdaad iets wat veel mensen niet denken maar zo belangrijk en goed is om te weten en beseffen.

  Beantwoorden
 • Wat een mooie en waardevolle lessen! Herkenbaar ook. Vooral die grenzen, ik word er steeds beter in om ze te bewaken! En wat Jennifer zegt, mooi als je ziet wat voor proces eraan vooraf gaat. Prachtig stuk heb je geschreven xx

  Beantwoorden
 • Klopt helemaal. Heel herkenbaar vooral over wat je zegt over dat je niet alleen bent in je angsten. Ik was vroeger extreem verlegen en durfde echt tegen niemand wat te zeggen (werd ook enorm gepest). Inmiddels weet ik dat iedereen onzeker is en iedereen aardig gevonden wil worden. Als je dat maar in je achterhoofd houdt, dan is het voor jou dus ook minder eng. Wat die ander wil hetzelfde als jij en is ook bang!

  Beantwoorden

Write a comment