Mama

7 dingen die leuker zijn geworden nu ik mama ben!

Je hebt er als jonge vrouw wel een voorstelling bij het moederschap, maar echt een goed beeld krijg je pas als het zo ver is. Het moederschap is niet altijd even makkelijk, maar brengt voornamelijk zo ontzettend veel mooie dingen met zich mee. Een aantal activiteiten zijn veel leuker geworden nu ik moeder ben en ik zou het niet meer op de ‘ouderwetse’ manier willen.

Fietsen

Ik moet eerlijk bekennen: vroeger vond ik het fietsen met een zitje voorop nóg gezelliger, maar samen fietsen vind ik altijd een feest. Kletsen, vragen beantwoorden, wijzen naar mooie vliegtuigen in de lucht….geen fietsritje is saai. Toen ik nog geen moeder was vond ik fietsen niets aan. Ik deed het omdat het mij ergens bracht en meer ook niet. Maar nu is elk ritje met de fiets bijna een uitje te noemen.

Opstaan

De dag begint sinds drie jaar zoveel leuker. Ik heb namelijk een hele belangrijke én leuke reden om op te staan, want ik kan Sarah weer zien en knuffelen. Nooit zie ik er tegenop, nooit heb ik geen zin om naar haar toe te gaan. Over het algemeen is ze altijd vrolijk als ik haar kamer op kom in de ochtend, waardoor mijn dag meteen goed begint. Voordat Sarah er was had ik behalve mijn werk geen belangrijk doel om er uit te ‘springen’, waardoor ik regelmatig tot 11.00 lekker in mijn bedje lag. Maar als ik moet kiezen dan kies ik voor eerder opstaan en de lach van Saar. Heerlijk!

In bad gaan

Oké, alleen in bad gaan heeft ook zo z’n voordelen. Ik kan dan echt tot rust komen en heel relaxed een tijdschrift lezen en een uurtje van mijn me-time genieten. Maar toch vind ik samen in bad gaan veel gezelliger. Dat kleine lijfje die de hele boel onder spettert en de grootste lol heeft met een badeend. Ik kan er uren naar kijken en kom er ook bijna van tot rust. Heerlijk schuim klappen en met water en zeep spelen tot het water koud wordt.

Wandelen

Wandelen deed ik nooit ‘zomaar’, tenzij ik ergens naartoe moest wat op loopafstand was. Lopen vind ik ronduit saai en ik kan echt geen hobby maken van een eindje in de natuur hobbelen. Maar met een nieuwsgierige peuter is het wél een hobby. Zoveel nieuwsgierige vragen, vingertjes en ogen…ik vermaak mij wel. En het zijn geen kilometers lange wandelingen, maar we halen wel alles uit het blokje om. En het mooie is…we houden elkaar zo goed in beweging!

Naar de winkel

Tja, ‘vroeger’ ging ik ook omdat het moest. Zonder boodschappen geen eten. Nu geldt dat natuurlijk nog steeds, maar we gaan ook regelmatig naar de winkel zonder iets te moeten kopen. Dan snuffelen we rond, leer ik haar nieuwe fruitsoorten of onbekende groenten en we toveren een lach op een vreemd gezicht. Saar geniet van een uitje naar de winkel, ik dus ook.

Op vakantie gaan

Op vakantie gaan blijft een feest, zowel nu als vroeger. Maar het is anders geworden nu er een klein meisje mee gaat op reis. Ik geniet niet alleen van de rust, het lekkere eten en de zon, maar ook van een genietend meisje. Nooit geweten dat je zelf zo blij kon worden van het gelukkig zien van je nageslacht (volg je het nog?) Sarah zien genieten is prioriteit nummer 1 geworden op vakantie, ook al regent het en is het eten vies.

Eten/ontbijten

Saar is een echte vrouw, want ze wordt blij van eten. Het maakt niet uit wat, als ze maar kan kauwen. Ze is dol op fruit, rauwkost, vlees en vis en op haar boterham kiest ze het liefst smeerkaas of pindakaas. Rustig ontbijten zit er niet meer in, maar ik vind het eerlijk gezegd veel gezelliger om samen de dag aan tafel te beginnen. Niet meer eenzaam voor mij uit staren met een bakje koffie aan mijn mond, maar interactie op de vroege morgen. Inclusief kruimels pindakaas die alle kanten opvliegen.

Beter kan mijn dag niet beginnen én eindigen….ben jij het daarmee eens als moeder/vader? En herken je deze punten of heb je nog aanvullingen?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Ja ik herken het volledig! Ik geniet ook zo van samen een boekje lezen. Lekker op schoot en stiekem aan die lekkere haartjes ruiken en kleine kusjes geven in het nekje! Echt genietmomentjes

  Beantwoorden
 • Samen met mn kinderen kleuren! Niks mooiers dan hun prachtige kunstwerken bewonderen en samen op het magneetbord hangen. Wat al helemaal vol hangt met kleine snippertjes, die mn kleine man heeft opgehangen, omdat hij sinds kort kan knippen ??

  Beantwoorden
 • […] somt 7 momenten op die ze tegenwoordig een stuk leuker vindt dankzij haar mooie dochter Sarah. En dat is allemaal […]

  Beantwoorden
 • Ja!! Helemaal eens met dit artikel 🙂

  Beantwoorden
 • Ja fietsen! Ik vind het leven ook zoveel leuker met kids <3

  Beantwoorden

Write a comment