Lifestyle

6x opgebiecht in het huishouden

Het huishouden: ooit klonk het zo volwassen en serieus en nu neemt het een klein deel van mijn leven in. Dagelijks ben ik wel op de één of andere manier bezig met het huishouden en de ene klus vind ik gewoon leuker dan de andere. Maar er zijn vijf dingen die ik echt moet opbiechten vandaag.

Ik doe de was nooit

Onze wasmachine en droger staan op zolder. Het feit dat ik met een volle wasmand de trap op- en af moet, de was in de wasmachine of droger moet halen én er weer uit, zorgt ervoor dat ik dit klusje aan mijn man heb overgelaten. Na de geboorte van Sarah doordat ik simpelweg te zwak was, maar een jaar later deed hij nog steeds de was. Het is er in geslopen en de was doen is eigenlijk zijn taak geworden. Vroeger deden we meer alles samen en hadden we niet echt een taakverdeling, nu is hij meer van de was en de kliko’s en ik van het poetsen en dweilen.

Stofzuigen vind ik heerlijk

Als er iets bevredigend is, dan is het wel stofzuigen. Alle troepjes op de vloer zie je in een paar bewegingen gewoon verdwenen! Het beste gevoel krijg ik wanneer ik bijvoorbeeld suiker of paneermeel op de grond heb liggen en dit met de stofzuiger kan weghalen. Dat geluid…en vooral dat resultaat. Noem mij vreemd, maar ik kan echt gelukkig worden van een schone vloer. Ik vind stofzuigen dan ook nooit vervelend om te doen.

Altijd even ruiken

Alhoewel ik heel goed weet hoe alle schoonmaak middelen die we hebben ruiken, ruik ik altijd even opnieuw als ik de dop opendraai. Net als in de reclame, haha. Wie doet dat nog meer? Waarom ik dat altijd weer doe weet ik niet, maar ik krijg er een soort instant happiness van. Sniffff.

IMG_9635

Ik moet tijdens het schoonmaken altijd muziek aan hebben

Het liefst de radio en dan met een goed volume. Ik zing mee tijdens het poetsen en dweilen en af en toe betrap ik mijzelf ook nog op een dansje. Ik vergeet wel vaak de gordijnen dicht te doen, voor het geval mensen op straat zich afvragen of het daarbinnen wel goed gaat. Maar aan de andere kant: boeiend.

De ramen boven zijn nog nooit gezeemd

Confession: ik heb nog nooit de ramen op de 1e en 2e verdieping gezeemd. Niet van binnen en niet van buiten, ook niet door een glazenwasser. We wonen nu vijf jaar in dit huis en ik vind de ramen boven toch vaak net iets minder belangrijk dan beneden. En daarbij…ze lijken ook minder vies te worden dan beneden. De ramen op de 1e en 2e verdieping zijn overigens ook van mindere kwaliteit (met name de kozijnen) waardoor ramen zemen gewoon minder leuk word.

Wij strijken nooit

Misschien dat eens per jaar de strijkijzer aanstaan met kerst, om het mooiste blousje te strijken voor het diner. Maar eerlijk? Wij strijken verder nooit. Ik zie ook niet in waarom dat wel zou moeten. We vouwen alle schone was op en dat gaat prima. Ook lopen we niet voor gek met gekreukte kleding, op de één of andere manier komt het altijd netjes uit de droger en zelfs als we het gewoon ophangen om te laten drogen blijft het kreukvrij. Nou hebben we ook altijd wel makkelijke kleding in de kast hangen waar weinig mee kan gebeuren, misschien als we elke dag netjes in blouse zouden lopen dat het een ander verhaal was.

Vertel, wat hebben jullie op te biechten?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (12)

 • Ik heb geen strijkbout! Nooit iets gestreken ook. Ramen boven lappen wij ook nooit. Heb sowieso een hekel aan het huishouden.

  Beantwoorden
 • Ik strijk ook alleen maar de blousen en shirts die écht gestreken moeten worden, maar voor de rest strijk ik niks.. Ik klop de was gewoon goed uit als het uit de wasmachine komt en dan is de meeste kreuk er wel uit haha. Ook wij hebben nog nooit onze ramen gelapt of laten lappen boven.. Maar nu ik er over na denk zou ik het wel een fris idee vinden om dat een keer te laten doen :p

  Beantwoorden
 • Ik doe poetsen ook liefst met muziek. En dan nu de echte bekentenis: vaak zet ik dan Studio100 op, dat is altijd zo’n vrolijke muziek.

  Beantwoorden
 • Strijken doet mijn man, eens per jaar ongeveer 😉 en ramen wassen… Nee, dat doe ik ook bijna nooit!

  Beantwoorden
 • De ramen boven was ik ook nooit. En de ramen beneden doe ik ook veel te weinig. Voor de buitenkant hebben we gelukkig een glazenwasser, want die deed ik pré-glazenwasser ook bijna nooit. De ramen op zolder heb ik overigens nog nooit gezeemd 🙂 Strijken doe ik alleen als ik last heb van nesteldrang of wanneer we een bruiloft hebben 🙂 Ik maak trouwens het liefste schoon met keiharde kerstmuziek door de speakers. Yup, ook midden in de zomer luister ik graag kerstmuziek.

  Beantwoorden
 • Haha ik heb tijdens de zwangerschap een nieuw strijkijzer gekocht, want ik wilde voortaan gaan strijken….. Na de bevalling heb ik nog 3 x gestreken (ze is nu bijna 21maanden)
  Ramen boven zijn hier aan de buitenkant ook nog nooit gedaan, ik durf niet op een ladder te gaan staan en ml kan het niet. Binnenkant doe ik wel af en toe, staan anders allemaal strepen op van de katten (natte neusjes)

  Beantwoorden
 • de 1e etage blijft toch altijd een dingetje om te poetsen daar, maar heb met mezelf afgesproken 1x in de week dat wel te doen, badkamer, bed, stofzuigen, afstoffen en dweilen. Ja in een ander volgorde sowieso 😛
  Alleen als ik echt moe of ziek ben dan doet mijn man wat in het huishouden, maar hij is meer van de klusjes en de tuin.
  En de was vind ik trouwens het leukst om te doen, lekker alles weer schoon enzo. Ik strijk alleen voor vakanties/feestjes..
  oh en ik wil alleen Robijn wasmiddel. En ben verslaafd aan het Method badkamerreiniger en allesreiniger. Alleen dat merk is goed genoeg. (voor mij)

  Beantwoorden
 • Strijken? Wat is dat? Nee grapje, voor Leia was ik een obsessieve strijker, man’s uniformen moest altijd netjes in de plooi, maar tegenwoordig heb ik er lak aan (en hij is weg bij defensie, hoera!). Dat ramen zemen op de bovenste verdieping heb ik overigens ook nog nooit gedaan in de 5 jaar dat ik hier woon. Dan heb ik eerst een steiger nodig, veel te veel werk! En dat ruiken als de dop eraf gaat doe ik altijd. Instant Happiness!

  Beantwoorden
 • Strijken doe ik ook nooit! Waar ik ook heel slecht in ben is schoon wasgoed opruimen. Meestal blijft het opgevouwen liggen op de wasmachine tot dat iemand het weer nodig heeft…
  Sinds kort hebben we de glazenwasser die de ramen komt zemen. Moet nu alleen nog iemand vinden die het binnen ook wil doen, hahaha

  Beantwoorden
 • Boven doe ik de ramen niet, maar eerlijk gezegd beneden ook nauwelijks. Ik draai schoonmaak- en wasmiddel in de supermarkt vaak open om te ruiken (tenzij het ons vaste merk is) en strijken stel ik meestal uit tot de stapel te groot is. Maar t meeste vouwen we idd gewoon op, kan prima.

  Beantwoorden
 • Haha fantastisch dat er meer mensen zijn die niet strijken! (oh en geen ramen lappen… guilty!)
  Als ik moet strijken dan ken ik mezelf: dan ga ik uit de wasmand leven. Liever gewoon lekker in de kast leggen en wel zien hoe het eruit komt als ik het aantrek… 😉

  Beantwoorden
 • Strijken? Wat is dat… haha wij strijken ook niks hier in huis. Als er eens een overhemd gestreken moet worden, dan woont mijn moeder om de hoek haha

  Beantwoorden

Write a comment