fashion

6 voordelen van een parka

Ben je op zoek naar een winterjas? Grote kans dat je de nodige parka’s tegenkomt. Dit zijn dikke jassen met een relatief hoge kraag, een recht model en grote zakken.
Als je nog niet eerder een parka als winterjas hebt gehad, twijfel je misschien of dit een goede keuze is. Om jou een handje te helpen, hebben we hier de grootste voordelen van een parka op een rijtje gezet.

1) Warm en comfortabel

Een winterjas moet warm zijn en daarnaast ook nog eens lekker zitten. Een parka voldoet aan deze eisen. Parka’s zijn over het algemeen relatief dik en hebben een zachte binnenkant.
Trek je zo’n jas aan op een koude winterdag? Dan hoef je niet bang te zijn dat je het koud krijgt. Bovendien kun je een Woolrich parka probleemloos de hele dag dragen zonder hij gaat irriteren.

2) Waterafstotend

Parka’s zijn oorspronkelijk ontwikkeld met het idee om mensen te beschermen tegen weer en wind.
Ze houden je lichaam niet alleen lekker warm, maar zorgen er ook voor dat deze droog blijft. Dit brengt ons bij een tweede voordeel van deze jassen, want ze zijn meestal waterafstotend.
Veel parka’s worden gemaakt van waterbestendige materialen, maar er zijn ook jassen die worden behandeld met een waterafstotende coating. Regen en sneeuw kunnen hierdoor niet door de jas
heen trekken.

3) Winddicht

De materialen waarvan parka’s gemaakt worden zijn niet alleen waterdicht, maar ook winddicht. Trek je zo’n jas op een winderige dag aan? Dan hoef je niet bang te zijn dat je het koud krijgt. Naast het materiaal is er ook in het ontwerp rekening gehouden met de wind. Zo beschikken parka’s vaak over een extra flap over de rits, zodat de wind hier niet makkelijk doorheen trekt.

4) Stijlvol en veelzijdig

Wie denkt dat alle parka’s hetzelfde zijn, heeft het mis. Als je meerdere van dit soort jassen naast elkaar legt, zie je snel genoeg dat ze verschillen. Zo zijn parka’s bijvoorbeeld verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en worden ze gemaakt van diverse materialen.
Daarnaast zit er verschil in de lengte van zo’n woolrich dames jas. De ene parka is bijvoorbeeld een stuk langer dan de andere.
Doordat parka’s stijlvol en veelzijdig zijn, is er voor iedereen wel een geschikt exemplaar te vinden.

5) Lekker lang

De gemiddelde parka is behoorlijk lang. Zo vallen deze jassen vaak (net) over de heupen. Hierdoor is zo’n jas niet snel te kort.
Hij kruipt bovendien amper naar boven, waardoor de kans op een koude rug bijzonder klein is. Test overigens wel altijd even of een parka lang genoeg is, want het zou zonde zijn
als je een te korte parka koopt.

6) Duurzaam

Een zesde en laatste voordeel van parka’s is dat het merendeel van deze jassen duurzaam is. Ze worden vaak gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor je er prima een aantal winters mee
vooruit kunt. Staar je daarom ook niet blind op de prijs van een parka. Het is misschien een investering, maar deze smeer je uit over meerdere jaren.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment