Een kaartje is een goede manier om iemand te feliciteren. Doordat je online talloze kaartjes vindt, zit er eigenlijk altijd wel eentje tussen.
Houd je niet zo van standaardkaartjes? Geen probleem, want er zijn verschillende manieren om een felicitatiekaart te personaliseren. In deze tekst hebben wij er 5 op een rijtje gezet.
1) Voeg foto’s toe
Foto’s lenen zich uitstekend om een felicitatiekaart te personaliseren. Als je online een kaartje stuurt, kun je vaak makkelijk en snel een foto toevoegen. Dit kan zelfs bij
standaardkaartjes.
Aan de voorkant kun je niets veranderen, maar aan de binnenkant of achterkant wel. Heb je een leuke foto? Klik dan op de zijde waar hij moet komen en upload hem.
Je kunt de exacte positie vervolgens bepalen door de foto te slepen. Daarnaast kun je de afbeelding groter of kleiner maken, zodat hij niet buiten de kaart valt.
2) Bedenk zelf een tekst
Wil je een stel feliciteren met hun 25-jarig huwelijk? Dan mag een passende tekst uiteraard niet ontbreken op het kaartje.
Om het jezelf makkelijk te maken, kun je voor een eenvoudige tekst als ‘van harte gefeliciteerd’ kiezen. Dit is alleen geen persoonlijke 25 jaar getrouwd tekst.
Toch staat een dergelijke felicitatie vaak op een huwelijkskaart, want veel mensen vinden het lastig om zelf iets te bedenken. De teksthulp van Greetz kan in dat geval uitkomst
bieden.
Je geeft aan wat je wilt vertellen en de tool maakt hier een unieke en persoonlijke boodschap van.
3) Kies voor een audioboodschap
Als je iemand een kaartje stuurt, is de kans groot dat je hier een boodschap in schrijft. Omdat dit iets is wat we al sinds jaar en dag doen, vinden veel mensen het normaal.
Wil je eens iets anders proberen? Kies dan voor een audioboodschap. Je schrijft de felicitatie dan niet op, maar spreekt hem in. Omdat de kaart per post verstuurd wordt, krijgt deze een QR-code. Als de ontvanger deze code scant met zijn smartphone, wordt de ingesproken felicitatie afgespeeld.
4) Verstuur een videokaart
Wie het leuk vindt om een felicitatiekaart te personaliseren, kan ook een videokaart sturen.
Dit is in principe een standaardkaart, maar dan voorzien van een videoboodschap. Doordat jij de video opneemt, bepaal je zelf wat je hierin zegt. De link naar de video wordt achter een
QR-code geplaatst en deze komt in de kaart te staan.
Als de ontvanger de code scant met zijn telefoon, krijgt hij de videoboodschap te zien.
5) Ontwerp zelf een felicitatiekaart
Tot slot kun je een felicitatiekaart personaliseren door hem zelf te ontwerpen. In plaats van te knutselen kun je online een Greetz kaart sturen. Je ontwerpt de kaart in een digitale tool, waardoor dit je amper tijd kost. Het grote voordeel van ontwerpen is dat je zelf bepaalt hoe de kaart eruit komt te zien. Je kunt op de voorkant een leuke foto plaatsen en de binnenkant versieren met stickers en voorzien van een persoonlijke tekst.
De ontvanger kan het vast en zeker waarderen dat je de kaart zelf gemaakt hebt.