Lifestyle

5 doelen voor 1 mei 2015

Vroeger was ik een doelenmeisje. Ik stelde continue doelen, van klein tot groot. Ook had ik een beloning in mijn achterhoofd waardoor het behalen ervan makkelijk ging. Sinds de bevalling en het ziek zijn daarna ben ik mijn discipline in het stellen van doelen een beetje kwijtgeraakt. En eerlijk gezegd mis ik dat, want het hielp mij enorm om dingen te bereiken en vooruit te komen. Tijd om weer eens wat doelen op te stellen!

Doordat ik hele andere dingen aan mijn hoofd had het afgelopen jaar heb ik het opstellen en uitvoeren van doelen even aan de kant geschoven. Prioriteit was Sarah en het enige doel voor mij was om aan te sterken, mijn conditie te verbeteren en weer een beetje mijzelf te worden. Ik leefde vooral met de dag (wat ik nog steeds wel doe) en meer was niet nodig. Na een jaar ben ik nog niet de oude maar het gaat de goede kant op. Dus is er ook weer ruimte om na te denken wat ik graag zou willen bereiken. Mag ik je voorstellen aan 5 doelen die ik voor 1 mei dit jaar wil hebben bereikt?

 1. De laatste kilo eraf. Ja die zit er dus nog steeds aan. Jemig die laatste kilo zit zo vastgeroest! Nou moet ik ook eerlijk bekennen dat wanneer het einde van mijn afvallen in zicht kwam, ik minder op mijn eten ben gaan letten. Nog steeds snoep ik niet of eet ik ongezond, maar ik eet misschien wel weer een boterham extra en haal af en toe te lekkere sushi voor mijzelf (of dat doet mijn man voor mij, zal hij stiekem een soort feeder zijn?)Ook heb ik het idee dat sinds ik een spiraal heb laten plaatsen ik meer trek heb in van alles en nog wat. Ik hoor je denken….lekker makkelijk blame the Mirena!  Ik denk dat ik nog even moet doorbijten (ehm…niet letterlijk dus) om die laatste kilo eraf te krijgen. Het liefst twee kilo, zodat ik wat speling heb. Oké, we gaan er voor!
 2. 2 Keer per week sporten. Één keer lukt mij vaak wel, maar twee keer niet. Er is altijd wel wat. Of ik ben grieperig of ik heb enorm slecht geslapen. Een gezond mens kan hier misschien best tegen maar ik ben dan echt niet op mijn best. Slaap heb ik nodig om een beetje te kunnen functioneren en met een griepje op de loopband zorgt voor snotterige taferelen en het snakken naar adem. Wat zal ik mijzelf als beloning geven als ik drie maanden lang twee keer per week ga sporten? Ik zal er eens over nadenken. Hebben jullie ideeën?
 3. Mijn kledingkast uitruimen, sorteren en een nieuwe garderobe aanschaffen.  Dat laatste zie ik absoluut zitten, maar om te beginnen aan het opruimen en sorteren van kleding? Nadat mijn kleding is gewassen vouwen wij het netjes op in mij kast en ligt het in stapeltjes te wachten om aangetrokken te worden. Maar als ik iets zoek en ik kan het niet vinden dan gooi ik het omver en prop ik het ergens in een hoekje. Soms is het zo’n bende dat ik de kledingbende vast moet houden en snel de schuifdeur van de kast moet dichtdoen om te voorkomen dat het eruit valt. Shame on me. Veel kleding in mijn kast trek ik ook nooit meer aan of het accepteert mijn post-zwanger-body niet meer. Al ben ik weer op mijn oude gewicht, mijn figuur is anders. Stille hoop houd ik altijd dat ik ooit weer die skinny jeans van 12 jaar geleden aankan. Slanke den die ik toen was. Maar let’s get real…daar ga ik never nooit meer inpassen. Toch liggen deze broeken nog steeds in mijn kast. En de confrontatie van deze kleine maatjes maakt het niet echt een leuke uitdaging om te beginnen aan het opruimen. Dit jaar gaan we dat gewoon doen! Met als beloning….een nieuwe garderobe!
 4. Quality-time met hubby. Het klinkt soms onvoorstelbaar dat je relatie anders wordt na het krijgen van een kindje. Toch is het zo en eigenlijk is het vrij logisch. Er is een nieuw gezinslid bij waar je prioriteiten naar uitgaan en dit nieuwe mensje vergt aandacht. Het afgelopen jaar hebben Giorgio en ik weinig leuks gedaan samen. De keren dat we samen naar de bioscoop zijn gegaan of zijn gaan lunchen zijn op een half hand te tellen. Het is gezellig om Saar overal mee naartoe te nemen, maar het is ook goed om af en toe met zijn tweeën wat leuks te gaan doen. Één keer in de maand moet lukken. Een filmpje, een etentje of een dagje winkelen. Het moet gewoon!
 5. 1001 Administraiepapieren in ordners. In de computerkamer ligt een bult met administratie. Daarnaast staan lege ordners te wachten om gevuld te worden. Best wel zonde! Hoewel steeds meer digitaal wordt, komt er nog steeds veel papierwerk door de bus. Vroeger waren we redelijk geordend hierin maar het afgelopen jaar is het blijven liggen. We trekken er een weekendje voor uit om samen aan de grote tafel alle papiertjes een vaste verblijfplek te geven. Wel zo fijn.

Dit waren mijn 5 doelen waar ik vanaf nu anderhalve maand de tijd voor heb. Het zijn bereikbare doelen die gewoon behaald moeten worden van mijzelf. Ik houd je zeker op de hoogte! Heb jij doelen gesteld voor jezelf?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

 • Mbt je nummer 1: je zult versteld staan wat hormonen met je doen…Ik denk dat heel veel mensen (vrouwen) het wellicht zien als een makkelijk excuus, maar het is gewoon echt zo!

  Verder: SUCCES (en veel plezier natuurlijk want er staan tenslotte ook leuke dingen in! 😉 )

  Beantwoorden
 • Lekker haalbare doelen! Ik zou ook echt mijn kleerkast eens moeten opruimen. De spullen vallen er nog niet uit, maar er is bij mij ook heel veel van tien kilo geleden zeg maar 😉

  Beantwoorden
 • Wij zullen je helpen om in ieder geval één doel te behalen. Ga lekker naar de film, uit eten of naar de kroeg. Wij zullen op Sarah passen. Vinden we echt niet erg.

  Beantwoorden

Write a comment