Lifestyle travel

4 Tips voor een citytrip naar Londen

Een stad waar eigenlijk iedereen wel een keer naartoe wilt, is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk: Londen.
Of je nu Buckingham Palace wilt bezoeken en door de koninklijke parken wilt wandelen of heerlijk wilt shoppen en een avondje wilt stappen in deze bruisende stad, er is meer dan genoeg te beleven in Londen.
Om zoveel mogelijk uit je citytrip te halen, heb ik vier tips voor je op een rij gezet. Dan kun je goed voorbereid aan je reis beginnen en hier
volop van genieten.

Onderzoek doen

Reis je alleen, of ga je met een reisgezelschap weg? Het is hoe dan ook belangrijk dat jullie weten wat er allemaal te doen is.
Ga daarom online of in reisgidsen op zoek naar informatie over Londen en maak voor jezelf een lijst met plekken die je wilt bezoeken.
Als je samen op reis gaat, is het verstandig om jullie lijsten naast elkaar te leggen. Zo kunnen jullie samen overleggen welke plekken jullie willen bezoeken en welke plekken jullie overslaan.

Prioriteiten stellen

Wanneer je een idee hebt van wat er allemaal te doen is in London en wat je zou willen doen, wordt het tijd dat je prioriteiten gaat stellen.
Je bent maar voor enkele dagen in Londen en er is natuurlijk meer te beleven dan dat je tijd hebt. Zet daarom voor jezelf op een rij wat je écht in Londen gedaan of gezien wilt hebben en wat leuk genomen is als je nog tijd over hebt.
Zorg ervoor dat je per dag een paar punten van de lijst uitkiest, kijk daarnaast ook naar de openingstijden en locatie. Londen is een grote stad, probeer dan ook per dag locaties die dicht bij elkaar liggen te bezoeken om zo min mogelijk op en neer te hoeven reizen door de stad.


Reizen

Het reizen naar de stad en in de stad is natuurlijk slim om van tevoren goed voor te bereiden. Zo kun je op verschillende manieren de reis maken.
Het is bijvoorbeeld comfortabel en snel om met de trein Londen te bezoeken. Zo stap je rond 8:00 uur op de trein van NS International en stap je om 11:30 uur uit in het centrum van Londen.
Daarnaast is het ook handig om een Oyster card aan te schaffen. Hiermee kun je in Londen gebruik maken van het openbaar vervoer, waardoor je gemakkelijk en snel door de stad kunt reizen.

Inpakken

Wanneer je op vakantie gaat stop je je tas of koffer helemaal vol.
Dat je je kleding moet uitzoeken naar de weersverwachting, snap je natuurlijk zelf ook wel. Echter is het wel belangrijk om bijvoorbeeld je paspoort mee te nemen, je ID is namelijk niet langer een geldig legitimatiebewijs meer in het Verenigd Koninkrijk sinds de Brexit.
Kijk daarom naar het advies van de overheid zodat je zeker weet dat je alles hebt voorbereid voordat je op reis gaat.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment