Interieur Lifestyle

4 tips om jouw badkamerruimte optimaal te gebruiken

Een badkamer indelen kan lastig zijn. De ruimte is er vaak beperkt en we willen er het liefst zoveel mogelijk sanitaire voorzieningen in kwijt.
Heb je hier last van? Lees dan snel verder voor de vier beste tips, zodat je jouw badkamerruimte optimaal kunt gebruiken.

1. Stel prioriteiten

De gemiddelde Nederlandse badkamer is klein. Dat betekent dat er prioriteiten gesteld moeten worden.
Heb je een kleine badkamer en wil je graag een ruime inloopdouche, vrijstaand bad en een dubbele wastafel? De kans is groot dat dit niet allemaal gaat passen.
Maak vooraf een wensenlijst en bepaal wat er absoluut niet mag ontbreken. Blijkt achteraf dat er toch meer ruimte is dan verwacht, dan kun je iets van je wensenlijst toevoegen.

2. Ga voor een hoekbad

Mag een bad absoluut niet ontbreken in jouw nieuwe badkamer, maar past het allemaal net niet? Kies dan voor een hoekbad. Hiermee benut je de hoek van de badkamer optimaal en houd je voldoende loopruimte over.

Wist je dat je ook kunt kiezen voor een douche bad? Dit is een bad waarin je kunt douchen. Het bad scherm je tijdens het douchen eenvoudig af met een stijlvolle douchewand. Hierdoor heb je geen last van spatwater en kun je comfortabel douchen.

3. De juiste douche

Wil je een douchecabine kopen? Wie een kleine badkamer heeft, kan het beste kiezen voor een zeshoekige douchecabine. Net als een hoekbad, plaats je deze in de hoek van de badkamer. Hierdoor benut je alle ruimte optimaal en blijft er voldoende ruimte over voor andere voorzieningen, zoals het toilet.
Daarnaast houd je voldoende loopruimte over en kun je alles eenvoudig schoonmaken.
Kies je toch liever voor een inloopdouche? Laat de vloertegel dan doorlopen in de doucheruimte en kies voor een douchewand van helder glas. Hierdoor ontstaat er een mooi geheel en lijkt de badkamer optisch groter dan hij is.

4. Compacte items

Hoe klein je badkamer ook is, opbergruimte mag er niet ontbreken. Ga daarom slim om met opbergruimte. Kies voor een spiegelkast, zodat je opbergruimte en een spiegel ineen hebt.
Kies daarnaast voor een ondiep wastafelmeubel onder je wastafel, waar je bijvoorbeeld handdoeken in kwijt kunt.

Wist je ook kunt kiezen voor compact sanitair? Denk hierbij aan een compact toilet. Dit is een toilet waarbij je kunt genieten van hetzelfde zitcomfort, terwijl hij aanzienlijk minder ruimte in beslag neemt dan een standaard toilet. Ideaal voor de kleine badkamer, dus!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment