Een tijdje terug plaatste ik een artikel met vier heerlijke zoutloze snacks. Vandaag heb ik er weer drie voor jullie bedacht en geproeft en ik deel ze graag met je!
Kipkerriesalade
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 1 kipfilet, fijngesneden
- 2 eetlepels kerrie
- versgemalen peper
- Half teentje knoflook, fijngesneden
- 1 Theelepel zoutarme viskruiden Verstegen
- 5 eetlepels magere yoghurt of kwark
- 1 blaadje Maggi (plant)
- Scheutje citroensap
Wat moet je doen?
Fruit in wat boter of olie de fijngesneden knoflook. Voeg de kerrie door en verwarm een minuutje. Voeg de fijngesneden kip toe en bak de kip gaar. Maal tijdens het bakken wat verse peper en strooi de viskruiden over de kip.
Doe in een schaaltje de yoghurt of kwark en knip het blaadje van de Maggi plant fijn. Roer dit door de yoghurt of kwark. Voeg de gebakken stukjes kipfilet en de citroensap toe aan de yoghurt en roer door. Voeg eventueel nog wat kerrie naar smaak toe.
Tip: deze zelfgemaakte kerriesalade is heerlijk met stukjes banaan, ananas of perzik.
Pittig gevulde eieren
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 4 eieren
- 2 eetlepels zoutarme mayonaise (Zaanse mayonaise, Albert Heijn)
- Chilipeper
- Pikante pakrikapoeder
- Teentje knoflook, fijngehakt
- Versgemalen peper
Wat moet je doen?
Kook de eieren in 7 minuten hard. Spel af met koud water en pel de eieren. Snijd met een scherp mes de eieren door midden.
Lepel het eigeel eruit en doe dit in een kom. Voeg de mayonaise, de chilipeper, pprikapoeder, peper en knoflook toe en roer goed door. Lepel in de gaatjes van de eieren het eiermengsel.
Kikkererwtensnack
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 1 blik kikkererwten (250 gram)
- 3 eetlepels olijfolie
- Pikante paprikapoeder
- Een eetlepel tijm
- Cayennepeper
Wat moet je doen?
Verwarm de oven op 200 graden.
Doe in een kom de olijfolie en de kruiden en roer dit door. Laat de erwten uitlekken en doe deze bij het oliemengsel. Schep even om.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de kikkererwten over de plaat.
Rooster de erwten in de voorverwarmde oven voor eerst 15 minuten. Schep dan om en laat ze nog eens 10 minuten roosteren.
Je hebt nu een heerlijke, zoutloze en gezonde snack! Heel makkelijk maar ontzettend lekker.
Lijkt het je wat om één van deze snacks (of allemaal) een keer te proberen? Ik hoor graag van je hoe je het vond!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.
Comments (2)
[…] Als ontbijt heb ik een boterham met 30+ smeerkaas of kipfilet afgewisseld met kwark en fruit. Dat beviel heel erg goed. Ook heb ik een omelet gegeten in de middag in plaats van een boterham, en dit vult ook prima. Fruit vind ik heerlijk als tussendoortje en met name witte druiven zijn mij goed bevallen. Zoet en knapperig, dus trek in eventuele zoetigheid wordt dan veel minder. Komkommer met ongezouten noten vond ik ook heerlijk als tussendoortje, evenals geroosterde kikkererwten als snack. Het recept zette ik al ooit op mijn blog, je vindt hem hier. […]
Ik ben heel benieuwd naar die kikkererwten, die ga ik binnenkort eens uitproberen.