Looking good...

Looking good. Held nummer 1

Zoals ik al eerder schreef, ben ik geen visagiste of model en mijn blog wijd ik niet volledig aan beauty en mode. Dit laat ik graag over aan de beautybloggers die elke dag weer een prachtig artikel of filmpje kunnen maken hierover.
Wel houd ik, al jaren, enorm van make-up en kleding en is dit een onderdeel van mijn leven geworden.
Ik kan mij herinneren dat ik al op de basisschool bezig was met mascara en later in de brugklas met meer make-up. Ik ben opgelucht dat ik hier geen foto van heb.
Maar nog steeds, dagelijks, kan ik genieten van mooie make-up en beautyproducten. Het is voor mij een soort ontspanningsmomentje.
Ik lees dan ook graag productreviews, bekijk tutorialfilmpjes en zwijmel weg bij dure high-end merken.
Zelf heb ik een hoop producten waar ik niet meer zonder kan en wat ik een grote flop vond. En waarom zou ik deze niet met jullie delen? Nieuwsgierig? Klik dan op ‘lees meer’.

Ik heb zo mijn eisen aan mijn eigen productreviews.
Ten eerste vind ik het belangrijk dat ik datgene wat ik test, minstens 4 weken moet hebben geprobeerd. Na een week kan ik nog niet zeggen of iets goed bevalt of niet
En ten tweede ben ik eerlijk. Als iets tegenvalt, dan beschrijf ik dat en leg ik uit waarom.
Als laatste zal ik het product volgens vaste stappen reviewen.
Ready voor mijn eerste held van de laatste maanden?

Sensai silky purifying silk peeling powder van Kanebo

jaja1 jaja2

Een hele mond vol, maar dit product mag van mij veel namen hebben. Ik ben fan!
Ik ben gezegend met een egale huid, maar deze is met name in de wintermaanden wel erg droog en gevoelig. Ik hoef dan ook geen grove scrub of agressieve peeling te proberen.
Volgens mij gaf Leco van Zadelhof ooit deze peeling als tip. Hij was er in elk geval al dol op.
Deze peeling is een schuimende, milde exfoliator die de huid hydrateert en de textuur van de huid herstelt en verbeterd. Het verzorgt en maakt glad.
Het product werkt niet op basis van schurende deeltjes, maar op basis van enzymen.
Mijn mening?

1. Uiterlijk
Een sjieke, maar vrij eenvoudige gladde verpakking met een mat uiterlijk. De dop draai je eraf en vervolgens zie je een doseersysteem tevoorschijn komen.

jaja3

Als je het product op zijn kop houdt, komen er genoeg korreltjes uit voor 1 peeling, dus makkelijk te doseren. De korreltjes zijn wit/groen van kleur en doen mij denken aan de substantie van waspoeder.
Vervolgens dien je deze korreltjes met je handen te mengen met enkele druppels koud water tot er een schuimende substantie ontstaat. Deze substantie breng je vervolgens in roterende bewegingen aan op je droge gezichtshuid en vervolgens spoel je met lauwwarm water je gezicht schoon.

jaja4 jaja5

2. Ingrediënten
De peeling bestaat vooral uit milde reinigende vetzuren en vocht absorberende ingrediënten. Ook bevat het zogenaamde witte klei uit China (Kaolin) welke olie
absorbeert en afvalstoffen uit de huid trekt. De klei werkt kalmerend en is rijk aan diverse mineralen. Verder bevat de peeling twee soorten zijde.
3. Structuur
Voor gebruik voelt de substantie korrelig, na er wat water bij te hebben gemengd veranderd dit in een zacht schuim.
4. Geur en kleur
De korreltjes zelf zijn geurloos, maar bij het vermengen met water is de witte klei is bij het aanbrengen te ruiken.Het bevat verder geen sterk parfum, iets wat ik wel fijn vind.
5. Verwachtingen
Aangezien de prijs niet mis is, heb ik mij eerst verdiept voordat ik het gekocht heb. Mijn verwachtingen waren dan ook hoog. Om eerlijk te zijn heeft het product mijn
verwachtingen zelfs overtroffen. Mijn huid reageert erg goed op de peeling en voelt glad, egaal en verzorgd aan. Ik heb na de peeling geen strak of trekkerig gevoel of roodheid.
6. Effect en conclusie
Mijn huid is, sinds ik de peeling gebruik, een stuk rustiger en gladder. Na de peeling zie ik een mooie glans en voelt mijn gezicht echt glad.
Het product is erg zuinig in gebruik, want ik heb dit product ongeveer een jaar geleden gekocht en er zit nog een klein beetje in. Eens in de maand gebruik ik de peeling
en niet vaker, omdat ik anders bang ben dat dit toch teveel is voor mijn gevoelige huid (is meer de angst, wie weet gaat het toch goed).
Deze peeling is te koop bij de luxere parfumeriezaken en de prijs is 73,22 euro, absoluut niet goedkoop. Maar het is het zo waard! En een product waar ik een jaar mee doe….daar heb ik het toch wel voor over.
Conclusie: levenslang fan!

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment