Lifestyle

De 14 meest herkenbare kerst-clichés

Je houdt van kerst of je hebt er niets mee. Zelf vind ik kerst altijd heel gezellig, vooral de periode voor kerst. Alleen…elk jaar zijn er weer veel terugkerende clichés die voor iedereen wel herkenbaar zijn. Welke is het meest herkenbaar voor jou?

 • De kerstliedjes van Mariah en Wham komen je neus uit, maar toch geven ze je dé kerstkriebels waar je zo op zat te wachten. Je kent de liedjes uit je hoofd en ze klinken afschuwelijk wanneer je ze hoort in de zomer. Je hebt ze zo vaak in je leven gehoord en toch….toch kun je ook niet zonder ze.
 • Geen kerst is gelukt zonder de films van Home Alone. Een tijdje terug kwam het nieuws naar buiten dat RTL de Home Alone films niet gaat uitzenden. Dat vind ik zelf heel jammer, ook kan kan ik ze wel dromen. Deze films horen nou eenmaal bij kerst en ik wil ze zeker met Sarah gaan kijken.
 • De kerstboom ziet er met daglicht afschuwelijk uit, maar zodra het donker wordt en de lampjes aangaan is het een prachtig gezicht. Het liefst is het de hele dag donker zodat de kerstboom er op zijn best uitziet. En zodra hij weer uit huis moet, moet je toch even een paar dagen wennen aan het feit dat het zo kaal en leeg is op dat plekje.
 • Je hebt de grootste dromen en plannen voor het kerstdiner, maar tijdens het eten ben je al lang blij dat je het allemaal gered hebt. En dat niets is aangebrand. Die rode konen komen niet door de wijn. Nee…je hebt je uit de naad gewerkt achter een heet fornuis en voor een gloeiende oven.
 • Elk jaar tijdens de inkopen van de kerstboodschappen spreek je weer met jezelf af dat je het jaar erop niet weer zo’n achterlijk bedrag uitgeeft aan eten. Maar ieder jaar is het weer hetzelfde: je betaald je scheel aan veel te veel lekker eten waar je later toch weer spijt van krijgt.
 • Je fantaseert over een kerst met sneeuw. Dat je wakker wordt, naar buiten kijkt en dat alles wit is. En dat je de hele dag heerlijk in de sneeuw kunt wandelen, cadeautjes kunt uitpakken en later aan een geweldig lekker diner kunt zitten. De werkelijkheid: je wordt wakker met een temperatuur buiten van 12 graden, het is bewolkt en je hangt de hele dag een beetje lui op de bank. Om je vervolgens klaar te gaan maken voor een stressvolle kookklus.

IMG_1482 (1)

 • Kerst in Nederland is eigenlijk geen echte kerst. Het liefst vertrek je 24 december naar New York of Finland om een keer écht het kerstgevoel te ervaren.
 • De kerstboom bij een ander ziet er altijd mooier en strakker uit dan die van jou.
 • En nu we het over de kerstboom hebben: die piek is eigenlijk maar een lelijk ding. Het verpest je mooi gepimpte kerstboom alleen maar, maar omdat een piek er nou eenmaal bijhoort laat je hem toch maar bovenin bungelen.
 • Op eerste kerstdag halen we massaal het paasbrood uit de vriezer. Die was nog niet aangebroken met pasen. Kuch.

Zondagg

 • De lucht die er de dag na het gourmetten hangt. In de woonkamer, keuken, je haren en je kleding. Het komt je al tegemoet wanneer je de ochtend na kerst de trap af loopt.
 • Alle overspannen kinderen die door alle cadeaus en snoep niet meer weten waar het nou echt om draait in het leven. Pepernoten, chocolade, koekjes, kerstbrood, nog meer chocolade, spelletjes, popjes, tekenspullen….HELP
 • Je gaat nooit naar de kerk, de Bijbel ligt thuis onder een laag stof en je weet niet precies meer hoe het kerstverhaal gaat. Toch ga je elk jaar met kerst naar de kerk. Gewoon vanwege de sfeer, de liedjes met nostalgie en het ultieme kerstgevoel.
 • Het zwarte gat waar je in valt na kerst en helemaal na oud&nieuw. December zat vol feest en lichtjes, wat de winter een beetje leuker maakt. En straks is het januari en dan moeten we met een diepe zucht door naar de lente…

Herkenbaar?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (9)

 • Home Alone hoeft voor mij niet zo, maar ik blijf wel nog elk jaar weer hangen op Sissi en The Sound of music!
  Ik hou wel van de tradities met de familie, we doen het tegenwoordig allemaal nogal makkelijk zodat niemand te veel moet stressen.

  Beantwoorden
 • Haha, bijna alles komt me inderdaad heel bekend voor! Geweldig al die clichés!

  Beantwoorden
 • Als je ze zo op een rijtje zet is het wel een heel grappig (en gek) lijstje haha. Inderdaad heel herkenbaar!

  Beantwoorden
 • Oh, daar zijn een paar héél herkenbare bij.
  Die van het paasbrood niet, want dan koop ik zo niets…

  Ik blijf elke jaar hopen op een witte kerst…

  Beantwoorden
 • Het stukje over de piek is zoooo waar! Ik wou hem niet halen, maarjah mijn vrienden vonden dat hij erin moest, nu staat hij een beetje scheef op mijn boom te koekeloeren!

  Beantwoorden
 • Home Alone kijk ik ook graag met Kerst, het liefst met de hele familie. Dit jaar vieren we kerstavond bij mijn ouders waar ook mijn zus en zusje met aanhang en kids zullen zijn. Heerlijk ik kan daar echt van genieten, maar 2e kerstdag stappen mijn partner en ik toch echt in het vliegtuig naar Bali! ☺️

  Beantwoorden
 • Zo herkenbaar. Heb alleen die Home Alone hype nooit begrepen. Vond ik nooit grappig. Dus de eerste keer niet eens afgekeken.

  Beantwoorden
 • Hier staat de kerstboom er net sinds een paar uurtjes. En inderdaad: de kerstboom van anderen ziet er veel mooier uit!

  Beantwoorden
 • Home Alone vind ik verschrikkelijk maar het gezellig maken in huis vind ik leuk. Tot aan kerst…dan laten we altijd anderen mensen in ons huis komen en gaan wij heerlijk op vakantie! Geen stress met familiediners 🙂

  De tijd na Oud en Nieuw moet ik altijd even wennen. Van zoveel gezelligheid naar helemaal niets in januari…

  Beantwoorden

Write a comment