Lifestyle

12 Dingen die ik vaak denk, maar niet doe.

Ik ben meer een denker dan een doener. Dat resulteert in het feit dat ik vaak dingen denk maar toch maar niet doe. Vandaag 12 van die situaties. Zijn ze herkenbaar voor jou?

1.  Wow, wat ziet die vrouw er stijlvol uit! En die hakken….dat zou ik ook vaker moeten doen.

Hakken. Ik heb een haat-liefde verhouding met ze. Ik vind ze steeds mooier en kan echt warm worden van mooie laarzen of pumps met high heels. Maar toch draag ik ze bijna nooit (lees: 2 keer per jaar), terwijl het mij langer maakt en mijn houding mooier. Doel voor komende herfst en winter: meer hakken dragen, Gewoon doen! Mensen kunnen mij uittekenen in platte schoenen terwijl ik hakken zo mooi en vrouwelijk vind. Elke dag stijlvol voor de dag komen zoals sommige vrouwen laat mijn leventje niet toe. Te weinig tijd, te weinig zin en te weinig geld voor een propvolle garderobe.

2. Ik ben nog zo moe, vanavond ga ik lekker vroeg naar bed.

Dit denk ik bijna elke ochtend als de wekker om 6.00 uur gaat. Elke keer herhaalt zich de voornemen in mijn hoofd om diezelfde avond tegen 21.30 naar bed te gaan. Maar vaak wordt het toch minimaal 22.30. Ooit wou ik toch een ochtendmens worden? Bestaan hier LOI cursussen voor? Want ik weet niet of dit plan ooit gaat slagen.

3. Kleding shoppen voor mijzelf, in plaats van voor Sarah.  Dat ga ik dit weekend doen.

Sarah heeft drie keer zoveel kleding als haar vader en moeder. Het is in verhouding ook goedkoper (ligt er dan wel aan waar je shopt) en mijn shop-prioriteit is nou eenmaal anders geworden. Voor de koudere maanden die voor ons liggen hebben we allebei veel nieuws nodig. Maar ik moet proberen om de verhoudingen een beetje gelijk te trekken en ook voor mijzelf te zorgen

4. Zullen we dit weekend het hele huis opruimen? We hebben er tijd voor.

woeh

Elke doordeweekse dag kijk ik uit naar de tijd die we over hebben in het weekend. Om er in het weekend achter te komen dat er bijna geen extra tijd is. Hoe dan? Ik wil graag een keer het hele huis door als een wervelwind en alles spik en span hebben voor de werkweek weer begint. Maar het blijft vaak bij een schone woonkamer, een gezogen vloer boven en weggewerkte wasjes. De badkamer doe ik wel eens als Sarah in bad zit. Maar jeetje, extra tijd in het weekend? My ass.

5. Die mevrouw in de rij bij de kassa haalt het bloed onder mijn nagels vandaan. Zal ik er wat van zeggen?

Hoe vaak heb ik niet op het punt gestaan om mijn mond open te trekken om er iets uit te floepen. Maar nooit is het zover gekomen. En misschien maar beter ook, want ik kan er soms ineens wat uitfloepen waar ik later spijt van krijg. Ik heb een duidelijke mening, maar mensen kwetsen gaat mij te ver. Misschien ook wel herkenbaar als je in een situatie zit dat je bijna wordt aangereden door een idioot achter het stuur en je thuis pas verzint wat je graag in zijn gezicht had willen roepen.

6. Vandaag ga ik mensen aansteken met mijn poging tot positiviteit.

Vaak is de dag fijn en krijg ik de neiging om mensen mee te nemen in mijn positiviteit. Maar als snel word ik meegesleurd in de vaak negatieve sfeer van alledag. Weg poging. En nee, het is niet onmogelijk om het alsnog te proberen, maar het is wel ontzettend moeilijk.

7. Hello Fresh klinkt ideaal en ik wil het zeker een keer proberen.

Die reclames van Hello Fresh achtervolgen mij dagelijks en tot kwijlens toe bekijk ik de heerlijke recepten. Misschien toch een keer uitproberen? Dat denk ik nu al een jaar. En elke keer doe ik het toch maar niet, uit angst voor een abonnement waar je niet meer vanaf komt of andere tegenvallers.

8. Ik haal voorlopig geen notitieboekjes, douchegels of make-up meer. Ik heb nu veel te veel.

woensdagje3

Maar zodra ik in de winkel sta en kreetjes van geluk slaak bij het zien van de nieuwste producten, is het al gedaan met dit voornemen. Om er thuis alweer spijt van te krijgen. Jup.

9. Ik wil zo graag reageren op een nare opmerking die iemand kreeg na aanleiding van een artikel.

Vergelijkbaar met nummer 5 is de situatie van een hatende reactie. Op internet lijkt alles zo veilig dat mensen zich uitgenodigd voelen om een ander te kwetsen. Tenslotte hoef je niet in iemand zijn ogen te kijken. Heel kinderachtig en heel kwetsend. Het jeukt vaak enorm om er een reactie tegenaan te gooien, maar toch houd ik mij in. Ik bereik er niets mee en los er niets mee op.

10. Die tuin kan echt niet meer. Dit weekend halen we alles eruit.

Tussenstand na ruim een jaar: er staat nog steeds onkruid waar je u tegen zegt. Maar onkruid wil ik niet vousvoyeren, ik wil het weghebben. Ik kan je niet vertellen wanneer dit echt gaat gebeuren, want zoals ik al zei ben ik erachter gekomen dat het weekend helemaal geen extra tijd oplevert.

11. Ik zou zo graag een hapje willen nemen uit haar wangen of benen.

Sarah haar wangen en bovenbenen nodigen mij regelmatig uit om er in te bijten. Of nee, ik nodig mijzelf uit. Soms zet ik heel zachtjes mijn tanden er in en daar moet Sarah hard om lachen. Ze is gewoon om op te eten, maar dat wil ik niet en dat kan ook niet. Maar zo lekker…

12. Altijd maar die medicijnen. Soms heb ik zin om een dagje over te slaan.

Hoewel ik weet hoe belangrijk mijn medicijnen zijn en ik het nooit zou overslaan, denk ik wel eens hoe het zou zijn om het een dag niet te nemen. Medicijnen slikken is niet heel erg vervelend, maar ik voel mij erna vaak wel slapjes en krijg heel erg dorst. Ook moet je er de hele dag rekening mee houden dat er verschillende momenten zijn dat je ze in moet nemen. In bed spring ik wel eens rechtovereind omdat ik bang ben dat ik wat ben vergeten. Of al dat geplas na de pillen van ’s ochtends, overal waar je naartoe gaat moet je er rekening mee houden. Maar toch, ik zou het niet durven en willen overslaan.

Wat denk jij wel eens wat je uiteindelijk niet doet? En is er een punt herkenbaar? Deel je reactie hieronder!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Herkenbaar! Vooral dat op tijd naar bed schiet er de laatste tijd regelmatig bij in 🙂

  Beantwoorden
 • Ik zou welleens willen weten hoe t zonder medicijnen zou zijn..

  Liefs irene

  Beantwoorden
 • Herkenbaar! Vooral nummer 1 tm 4 ????

  Beantwoorden
 • Haha, heel herkenbaar. Vooral het kledingshoppen, hoe snel dat van alles-is-voor-(mij) naar alles-gaat-naar-de-twins is gegaan… man!

  Beantwoorden

Write a comment