Mama

10 vragen waar ouders Google voor raadplegen.

google

Als ik de beste uitvinding van de eeuw moet noemen, dan noem ik met absolute zekerheid Google. Google is de wijze opa of oma die altijd raad weet, overal een antwoord op heeft en al veel vragen heeft beantwoord. Het kan je ook ongeruster maken of op een verkeerd spoor brengen, maar over het algemeen is het een uitkomst en onmisbaar. Ik heb dit vooral gemerkt sinds ik mama ben geworden. Weet ik iets niet of ben ik ergens benieuwd naar? Even op Google zoeken! Ik heb mede-ouders gesproken, wat rond gezocht op diverse fora en vandaag deel ik 10 onderwerpen waar ouders op Googlen!

1. Hoort dat fontanelletje zo op en neer te gaan?

Ik moest hier heel hard om lachen, omdat het zo herkenbaar is voor vele ouders. Toen ik voor het eerst Sarah haar fontanel op en neer zag gaan schrok ik mij rot. Ik dacht even dat het niet goed was en dat misschien de druk te hoog was in haar hoofd, of een aneurysma? Google stelde mij gerust en het bleek volkomen normaal te zijn. Je ziet inderdaad de hartslag van je kindje, omdat de schedel nog niet gesloten is. Bij navraag in mijn omgeving blijkt dat veel ouders zich rot schrikken en meteen via Google opzoek gaan.

2. Wat is het verschil tussen het huiltje ehh en het huiltje mwehh?

huilenBron

Verschillende huiltjes van je kindje moet je gedurende de tijd leren kennen. Mijn man heeft dankbaar gebruik gemaakt van Google toen ik de eerste vier weken in het ziekenhuis lag en hij voor Sarah moest zorgen. Toen ik eenmaal thuis was, was ik degene die de huiltjes moest leren herkennen. Via Google werd ik wat op weg geholpen met ehhh’s en mehhh’s.

3. Is groene poep normaal?

Bij elke soort en kleur poep vroeg ik mij af of het normaal was. Het ontlastingspatroon van je kindje wisselt sterk het eerste jaar. Van ‘vruchtwaterpoep’ tot moedermelk-poep. En van fruithapjes-poep naar vast voedsel-poep. Gelukkig bevat Google een soort poep-handleiding.

4. Hoe krijg je een snotje het makkelijkste uit de neus?

Sta je daar ‘ s avonds laat te pieren met je pink of een neuspeertje om dat aanstarende snotje uit het neusje van je kind te halen. Hij moet en zou er uit! Maar met je pink duw je hem alleen maar verder en het neuspeertje is geen succes. Voor overige tips kan Google je een eind op weg helpen.

peerBron

5. Ik moet mijn dochtertje temperaturen waar zit de anus?

Tja, niet mijn vraag. Als mama en verpleegkundige weet ik goed waar ik moet zijn. Maar alles is zo klein dat ik mij kan voorstellen dat het bij meisjes-papa’ s nog wel eens kan voorkomen dat dit wordt ingetikt op Google. Of even je lesje biologie teruglezen…

6. Wat antwoord ik op nee?

neeBron

Deze vraag zal ik over een niet al te lange tijd intikken in het zoekbalkje van Google. Zodra Sarah ‘nee’ kan zeggen, wil ik een strategie hebben. Ik laat Google niet mijn dochter opvoeden, maar wat tips kunnen geen kwaad in deze lastige periode.

7. Hoe krijg ik kotsvlekken uit mijn blouse?

Voor wasinstructies ben je bij Google aan het juiste adres. Er worden adviezen gegeven om je kleding te wassen met professionele middeltjes, maar ook middelen uit oma’ s keuken als ossegalzeep. Aan jou de keuze! Jammer dat Google ook niet even je was opvouwt erna…

8. Mijn kindje heeft een doperwt in zijn oor gestopt, wat moet ik doen?

Doperwtjes passen prima in oortjes en neusjes. En zie ze er dan maar eens uit te krijgen. Ik vrees dat ik ook ooit dit zinnetje zal moeten tikken op Google..Ga niet wachten tot ‘het er vanzelf uitloopt’, want dan ben je verder van huis.

9. Hoe leg ik uit waar kindjes vandaan komen?

bijBron

Sarah kan nog niet praten, maar ik hoor het haar al zeggen. Wat is pedagogisch verantwoorder: bloemetjes en bijtjes of de waarheid? Ik heb zelf altijd het meeste gehad aan de waarheid, dan weet je meteen waar je aan toe bent. Maar wat tips kan ik wel gebruiken gok ik. Google…

10. Hoe oog ik fit op mijn werk?

Google stuurt je nog net niet automatisch een concealer en oogcrème op op het moment dat je dit typt, maar stuurt je een heel eind op weg. Neem een douche, gebruik koude kompressen onder je ogen en neem een kopje koffie extra.

Wat heb jij het meest Gegoogled toen je kindje klein was?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

 • Haha hoe kom je aan die vragen, ik mis de bron?
  Maar wel grappig hoor,, Ik heb hierzelf nog nooit op gegoogled 😉

  Beantwoorden
 • Hahaha ja poep vragen allergie vragen ken je de site babybites dat is wel een fijne vraagbaak als ouder. En die doperwten …. ooit een fitale mw van 80 jr die voor een neus operatie ging ze had al jaren last van neusklachten. Tijdens de operatie kwam er een kraaltje uit haar neus dat bleek de oorzaak. Mw herinnerend zich idd dat ze op 3 jr leeftijd een kraal in haar neus had gestopt. En nee geen dementie of delier hihi maar echt waar.

  Beantwoorden
 • Haha die eerste over het fontanelletje! 😀 Ik zit hier hardop te lachen! Ik heb zelf vooral gezocht naar ‘ hoe zorg ik dat mijn baby in slaap valt’ 😉

  Beantwoorden
 • Geweldige vragen om te zoeken. Heb zelf volgens mij vooral veel gezocht op hemangioom (is onze dochter mee geboren), sprongetjes en andere ‘opvoedingsproblemen’.

  Beantwoorden
 • Tijdens de zwangerschap van vrouwlief kreeg ze van mij een Google verbod zelfs. Ze sloeg er zo ver in door dat ze echt alles op ging zoeken en ze zich daar de hele dag druk over ging maken (wat natuurlijk niet goed is als je zwanger bent).
  Maar inderdaad: wat een uitkomst is Google af en toe. Ik gebruik het nog regelmatig als we ergens tegenaan lopen. Net ook weer: J heeft 40 graden koorts en is wat suffig en ik wilde nog even nalezen waar je nu echt goed op moet blijven letten.
  Je moet wel goed in de gaten houden wat de bronnen zijn natuurlijk, want er staat ook een hoop minder betrouwbare info op.

  Beantwoorden

Write a comment