Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #69. Kerrieroomsaus voor bij groenten (Knorr)

Nog een verzoek(je) van een volger: een recept zonder pakjes en zakjes om de kerriesaus te maken van Knorr die je bij je groenten kunt eten. Voor over de bloemkool, witlof, prei of broccoli of…bij alles! Vandaag een heel snel en makkelijk receptje om je vingers bij af te likken! En hij is romig, maar toch redelijk mager omdat er geen room aan te pas komt.

Wat heb je nodig voor 200 ml saus?

  • 2 eetlepels kerrie
  • 200 ml melk
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 eetlepels vloeibare boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel peterselie
  • Peper, zout

Wat moet je doen?

Verhit in een pannetje de boter met de knoflook en de kerrie. Bak heel kort de knoflook glazig. Voeg nu de bloem toe en maak een roux.

Giet nu al roerend de melk erbij, elke keer een scheutje. Net zo lang tot de melk op is en je een dikke saus hebt. Nu voeg je de kruiden toe: de knoflookpoeder, paprikapoeder, uienpoeder, peterselie, peper en zout.

Roer even goed door en proef de saus voor. Je kunt eventueel nog wat zout of peper toevoegen of de saus wat verdunnen met melk. Eet smakelijk!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de 68 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

#3 Mexicaanse Burritos

#4 Kip Tandoori

#5 Beef Teriyaki

#6 Surinaamse Roti

#7 Kantonese kip

#8 Argentijnse Beef Chimichurri

#9 Libanese Falafel

#10 Zuid Afrikaanse Boboti

#11 Italiaanse Lasagne

#12 Thaise kip Siam

#13 Griekse Kofta

#14 Kip Jambalaya

#15 Mexicaanse Quesadillas

#16 Spaanse paella

#17 Ovengebakken Sesam kip

#18 Nasi met verse saté

#19 Bami goreng

#20 Marokkaanse kip tajine

#21 Italiaanse Risotto

#22 Hoisin Kip

#23 Mexicaanse taco’s

#24 Portugese kip piri piri

#25 Perzische kip orzo

#26 Indiase Tikka masala

#27 Russische Stroganoff

#28 Italiaanse lasagnette Napoletana

#29 Ovenpasta Ham-Kaas

#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)

#31 Kipfilet Romana (Bertolli)

#32 Chicken tonight Hawai

#33 Libanese Tabouleh

#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip

#35 Thaise groene curry

#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room

#37 Sajoer boontjes van Conimex

#38 Aardappel Anders bacon-ui

#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)

#40 Ajam Paniki

#41 Ovenpasta zalm

#42 Spaghetti Bolognese

#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)

#44 Rode Curry (Conimex)

#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)

#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)

#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)

#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)

#49 Chicken Tonight kerrie

#50 Babi Pangang

#51 Kip Korma

#52 Turkse Dürüm

#53 Roerbakpasta Carbonara (maggi)

#54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden

#55 Honing sesam noedels (Knorr)

#56 Ovenschotel prei-kerrie met gehakt (Maggi)

#57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi)

#58 Kapucijnerschotel (Honig)

#59 Ajam Smoor

#60 Macaroni ovenschotel met kip, mozzarella en tomaat (Honig)

#61 Hollandse gehaktschotel (Knorr)

#62 Oosterse wraps met zoete chili dip (Honig)

#63 Hollands pannetje sperziebonen jachtsaus (Maggi)

#64 Rode sausje voor bij de Mexicaanse taco’s

#65 Kipfilet al Forno piccante (Bertolli)

#66 Kipfilet mals en kruidig knoflook-fijne kruiden (Maggi)

#67 Ovenschotel witlof crèmesaus met gehakt (Maggi)

#68 Mexicaanse dubbeldekkers en taco’s (Honig)

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

  • […] #69 Kerrieroomsaus voor groenten (Knorr) […]

    Beantwoorden
  • Hallo Geertje,
    Deze kerrieroomsaus ga ik zeker maken, maar zou je ook de roomsaus van de Aldi kunnen namaken? Ik heb het zelf al eens geprobeerd op basis van een witte roux met kookroom, maar die saus was te weeïg. Alvast bedankt! ?

    Beantwoorden
    • Ik schrijf hem op!

      Beantwoorden
  • Dit is het 3e recept wat ik deze week probeer. Lekker, maar miste wat meer smaak. Ik moest behoorlijk wat zout en paper toevoegen om hem op smaak te krijgen. Volgende keer voeg ik misschien een bouillonblokje toe. Eens kijken wat ik morgen ga maken 😁

    Beantwoorden

Write a comment