Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #37. Sajoer boontjes (van Conimex)

Wie eet ze niet? De lichtpittige, zoete Sajoer boontjes die je heel makkelijk maakt met één van de boemboe’s van Conimex. Het recept voor de Sajoer boontjes is wederom een verzoek van een volger en gelijk werd ik enthousiast. Ik at dit vroeger regelmatig, maar de kant- en klare boemboe’s zijn zo vreselijk zout. Tijd voor een makkelijke en zelfgemaakte variant!

img_6719

Wat heb je nodig voor vier personen? (Bijgerecht)

  • 500 gram sperzieboontjes (gedopt)
  • 2 tenen knoflook
  • Een kleine ui
  • 1 stengel sereh
  • 2 eetlepels Santen (kokoscrème, supermarkt)
  • 2 theelepels sambal badjak (optioneel: mijn zoutarme sambal)
  • 1 theelepel laos
  • 1 cm verse gember
  • 1 scheutje ketjap manis (niet op de foto). (Optioneel: zoutarme ketjap)
  • 1 scheutje citroensap (niet op de foto)

Wat moet je doen?

Doe de volgende ingrediënten in de blender voor het maken van de simpele boemboe: de kokoscreme, twee tenen knoflook, gember, ui, sambal, ketjap, citroensap en de laos. Maal het tot een bijna glad geheel.

img_6728

Doe een heel klein beetje boter in een hapjespan en fruit de boemboe kort aan. Voeg nu de boontjes toe en schep om. Voeg vervolgens 200 ml water toe, kneus de sereh een beetje en leg die bij de boontjes. Laat het geheel met de deksel op de pan 15 minuten pruttelen.

Klaar zijn je Sajoer boontjes! Serveer met rijst en vlees naar keuze. Bijvoorbeeld deze heerlijke zelfgemaakte rendang!

img_6743

img_6741

img_6737

Eten jullie vaak Sajoer boontjes?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de 36 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

#3 Mexicaanse Burritos

#4 Kip Tandoori

#5 Beef Teriyaki

#6 Surinaamse Roti

#7 Kantonese kip

#8 Argentijnse Beef Chimichurri

#9 Libanese Falafel

#10 Zuid Afrikaanse Boboti

#11 Italiaanse Lasagne

#12 Thaise kip Siam

#13 Griekse Kofta

#14 Kip Jambalaya

#15 Mexicaanse Quesadillas

#16 Spaanse paella

#17 Ovengebakken Sesam kip

#18 Nasi met verse saté

#19 Bami goreng

#20 Marokkaanse kip tajine

#21 Italiaanse Risotto

#22 Hoisin Kip

#23 Mexicaanse taco’s

#24 Portugese kip piri piri

#25 Perzische kip orzo

#26 Indiase Tikka masala

#27 Russische Stroganoff

#28 Italiaanse lasagnette Napoletana

#29 Ovenpasta Ham-Kaas

#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)

#31 Kipfilet Romana (Bertolli)

#32 Chicken tonight Hawai

#33 Libanese Tabouleh

#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip

#35 Thaise groene curry

#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (17)

  • ‘Wie eet ze niet?’ vraagt Geertje. Nou, wij dus! Met een Indische moeder in de keuken eet je nooit dingen uit zakjes van de Conimex. Maar goed, ik beheers de Indische keuken (nog) niet zo goed en daarom ben ik erg blij met dit recept zonder zakjes! (Kan mama trots op me zijn)

    Beantwoorden
  • Hee mijn verzoek! Super leuk dat je het hebt nagemaakt, dank je wel! Ik dacht ook, ik eet het zó vaak, maar echt gezond kan t niet zijn. Ik ga dit proberen na re maken. Thanks!

    Beantwoorden
  • Het ziet er heerlijk uit. Ik moet duidelijk toch eens een blender kopen.

    Beantwoorden
  • Leuk, een receptje zonder vlees! Ik vond sajoer boontjes als kind heel lekker, maar sinds ik vegetarisch eet, neem ik dit niet meer vanwege de trassi. Zelf maken dus maar!

    Beantwoorden
  • Ik heb dit gerecht ook wel eens gemaakt zonder de bamboe van Conimex en met eigen kruiden. Was niet een mega succes dus misschien dat ik de volgende keer jouw recept er eens bij houd! Vind dit een super leuke reeks artikelen, eerder maakte ik al jouw kip tandoori zonder pakjes en zakjes. Keep ‘em coming deze artikelen!

    Beantwoorden
  • Vanavond gemaakt en het was weer erg lekker! Super bedankt voor het recept! 🙂

    Beantwoorden
  • […] #37 Sajoer boontjes van Conimex […]

    Beantwoorden
  • […] #37 Sajoer boontjes van Conimex […]

    Beantwoorden
  • Wie heeft dit getest smaakt het net als Conimex?

    Beantwoorden
  • Hoi ik heb even een vraagje.. ik wil de sajoerboontjes maken maar ik zie dat er kip bij zit.. Weet iemand hoe die kip gemaakt is en is daar een recept van?

    Beantwoorden
    • Hi! Daar is geen officiele recept van. Ik heb toen een soort spicy kip gemaakt met o.a ketjap, cayennepeper, beetje sambal, honing, uipoeder en knoflookpoeder. Als je dat allemaal mengt met blokjes kip en dan bakt, dan kom je een heel eind!

      Beantwoorden
      • Oke dank je wel! Hoeveel van alles heb ik daar voor nodig?
        Ben pas begonnen om zonder pakjes te koken dus ik ben nog een beginner?
        Ik ben je recepten aan het uitproberen, afgelopen week de lasagne gemaakt en hij was echt heerlijk!

        Beantwoorden
  • Hoi hoi!
    Zou je misschien ook een keer een poging willen wagen met de Javanaase Bamboe Boontjes van Conimex?
    Die eet mijn vriend altijd maar vind er een beetje een chemisch ondertoondje aanzitten.
    Dus ik zei, daar heb ik wel een oplossing voor! Dus Geertje, ik schakel jou graag in voor dit!

    Beantwoorden
  • Hallo
    Kan je dit ook van te voren maken en bijv de boemboe invriezen?

    Beantwoorden

Write a comment