Julia Challenge

Recept duivelse kipspiesjes.

Een manier om het missen van zout in je eten te compenseren, is het scherp maken van het eten. Deze duivelse kipspiesjes zijn lekker pittig en je mist totaal geen zout. En wist je dat één van de ingrediënten de Hollandse keukenstroop is?

peper

Wat heb je nodig voor 12 spiesjes (circa 4 personen)?

  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 4 rode pepers, in ringetjes gesneden
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
  • Versgemalen peper
  • 1 citroen, in vieren gesneden
  • 1 eetlepel keukenstroop (honing kan eventueel ook)
  • 12 satéprikkers

Nb. Oorspronkelijk moet er ketjap bij de marinade. Dit is echter ontzettend zout, vandaar dat ik heb gekozen voor keukenstroop. Mocht je niet zoutarm willen eten, dan kun je ervoor kiezen om de stroop te vervangen voor ketjap. Stroop is wel ontzettend lekker als vervanger, want het zorgt voor een zoetige smaak en het karameliseert.

Wat moet je doen?

peper1

Meng in een kom de blokjes kipfilet met de olie, gesneden knoflook, de gesneden rode pepers, de ketoembar, keukenstroop, versgemalen peper en de partjes citroen. Meng dit goed door en laat een uur marineren.

peper2

Rijg na een uur de blokjes kip aan de satéprikkers en leg ze naast elkaar op een bord.

vrijdag1

Verwarm een grillpan of koekenpan met een beetje boter of olie. Grill of bak de pikante kipspiesjes goudbruin en gaar. Giet halverwege wat marinade over de spiesjes. Let op! Als je keukenstroop gebruikt kan de kip door het karameliseren snel zwart worden. Draai de spiesjes daarom regelmatig en gebruik niet te hoog vuur.

Wij hebben de spiesjes gegeten met snijbonen en gebakken aardappelpartjes. Eet smakelijk!

IMG_1660

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

  • Hahaha, dit hoef ik manlief hier niet te geven, die word gek! 😉 Pepertjes worden hier niet zo gewaardeerd.

    Beantwoorden
  • Zelf kan ik helemaaaaaal niet tegen pittig eten dus ik sla even over met al die pepers. Maar mijn man is juist groot liefhebber ervan dus ik zal het aan hem laten zien! 🙂

    Beantwoorden
  • Het ziet er heerlijk uit. Een beetje pittig vind ik erg lekker, maar met al die pepers is het voor mij denk ik te heet.

    Beantwoorden
  • Dat ziet er goed uit! En pittig eten vind ik heerlijk! Dit recept ga ik zeker een keer maken!

    Beantwoorden
  • Zooooo hier ga ik mijn vriend heel gelukkig mee maken 🙂 zoutarm eten hoeven we niet, maar ik vind het wel gezond op zijn tijd. En ik ben meteen nieuwsgierig hoe het met de stroop smaakt! Fijn receptje!

    Beantwoorden
  • Ik maak dit inderdaad altijd met ketjap ipv met stroop. Dit omdat ik zelf stroop echt vies vind haha.
    We gebruiken wel minder pepers ivm de kleine meid 🙂

    Beantwoorden
  • Lekker!!! Zal het deze week proberen, voor de kleintjes zonder peper dan, voor ons kan het niet peper genoeg zijn, lekker!

    Beantwoorden
  • Klinkt heerlijk, ik heb het recept opgeslagen!

    Beantwoorden

Write a comment